Strona 29 z 58 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Nie możemy porównywać dokładnie aparatów C i N, gdyż obie firmy mają nieco inny tok rozumowania, przykładowo:

D50- Ciut niżej od 400D
    D80- Coś między 400D a 30D
    D200- Między 30D a 5D
    No jeszcze dochodzi Alfa gdzieś tak między 400D i D80. Choć ja bym jeszcze niczego nie przesądzał, bo trzeba poczekać na to co potrafi ta nowa matryca canona?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Nie możemy porównywać dokładnie aparatów C i N, gdyż obie firmy mają nieco inny tok rozumowania, przykładowo:
    na forum canona to napewno nie.... ty nawet jakby d80 kosztowal 2500 to bys zostal przy C ale jak ktos sie zastanawia siedzac w domu ze swoim kodakiem nad kupned dslr to wlasnie porownuje...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner

Gwozdzt - 30D i D80 to inna półka. Wątpię żeby tu akurat D80 coś podkopał.
    w zasadzie na korzysc canona ze specyfikacji jest tylko 5 kl i magnez... o zdjeciach jeszcze nie wiemy, pewnie bedzie na koszysc C ale nigdy nie wiadomo..
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No jeszcze dochodzi Alfa gdzieś tak między 400D i D80. Choć ja bym jeszcze niczego nie przesądzał, bo trzeba poczekać na to co potrafi ta nowa matryca canona?
    z perspektywy wyuczonego zawodu, to ja bym tu zasugerowal nie wprowadzanie sztucznego porzadku w zbiorze, ktory ledwo posiada jakis porzadek czesciowy.

zestawienie niektorych ficzerow 400D, D80 i Alfy jest na stronie Boba Atkinsa:
    http://www.bobatkins.com/photography...D_compare.html
    moim zdaniem, dalekie jest to od pelnej informacji (bo i medium elektroniczne nie opowie o rzeczach takich jak ergonomia, wygoda uzytkowania), ale jasno z tego widac, ze z tych aparatow trzeba wybierac wedlug potrzeb, a nie wedlug porownywania cyferek i normowania. jednemu bardziej bedzie pasowal D80 bo... (wstawic liste powodow), inny wybierze innego trabanta...

Cytat Zamieszczone przez trampek
    w zasadzie na korzysc canona ze specyfikacji jest tylko 5 kl i magnez... o zdjeciach jeszcze nie wiemy, pewnie bedzie na koszysc C ale nigdy nie wiadomo..
    bez wywolywania wojny, ale ja bym dodal jeszcze jedno:
    w Canonie z tego segmentu kupujesz aparat w pewnym stopniu nie do zajezdzenia. a przynajmniej taki, ktory nawet za 5 lat, po ewentualnych wymianach migawki, bedzie nadal w pelni sprawny.
    z D80 troche mialbym obawy, patrzac jak posiadacze D70 dzisiaj raportuja sypanie sie sztuk...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-08-2006 o 12:56
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek
    ale jaja. przy cenie 3500 400d jest nieporozumieniem. 20d kosztuje juz tyle samo..... dla mnie posiadacza C jest to krok w tyl , brawa naleza sie N za d80. nie mniej pozostane wierny... niesmak z posuniecia firmy pozostal... wstyd. BTW temu trendowi wysokich cen nie oparl sie gigant S bo za alphe 100 3200zl to jest tez duzooo. nikon wydaje sie tu byc zwyciezca..
    a wszystko zweryfikuje rynek i wtedy okaże się kto jest zwycięzcą...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Brak małego lcd z parametrami to slabość 400D. Za to na tym co go zastepuje czyli na telewizorze wyswietla sie w koncu ISO czego na malym monochromatycznym lcd nie było. Rzecz w tym, żeby te plusy nie przysloniły nam minusów
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Etam :smile: ja dalej sowje :wink: Robisz tysiace zdjec nocnych ze bedzie cie bolał brak tego małego ekraniku?? jeszcze gdyby zlikwidowali ekranik ktory jest na topie obudowy(20D) to oki ale linia xxx i tak miala to z tyłu obudowy wiec co za problem patrzec na 2,5 cala zamiast na małe gowno :wink: serio nie wiem w czym widzicie problem, zapewne jak aparat przyłozy sie do oka to i tak podswietalnie zgasnie. A jak poswiecisz takim w nocy to odrazu staniesz sie bardziej profi :wink:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    (...)Oczywiście, że każdy patrzy z perspektywy swoich potrzeb, ale nie zgodzę się, że to sprzęty z innej "półki".
    Masz prawo żeby się nie zgadzać, a ja (i nie tylko ja) żeby twierdzić, że są z innej półki. Każdy ma swoje potrzeby, a przy moich szybkość, karty CF, duży bufor to ogromna różnica ale rozumiem też, że dla kogoś to rzeczy pomijalne. Dla mnie np. zupełnie pomijalne są funkcje o których wspominasz. A trzeba jeszcze poczekać na sample z tego D80. Pomijam też że np. dla mnie układ pokręteł i sposób wybierania punktu AF w D70 (w D80 jest podobnie) jest zupełną porażką w stosunku do 30/20D. Co nie znaczy, że mam się dać pokroić żeby udowadniać cokolwiek.

Wbrew temu co niektórzy piszą na tym forum 400D też ma pewne plusy w stosunku do D80 także wydaje mi się że nie jest to wszystko takie jednoznaczne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2006 o 13:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@towersivy
    a no taki problem że nie chodzi mi o zdjęcia nocne tylko w ostrym słońcu a wtedy na głównym LCD g......o widać.....pozatym zużycie energi przez to jest sporo większe...

btw. ktoś tu pisał że bufor w 350tce jest niezapychalny....ja w swojej i karcie Pretec Cheetah 1GB 80x zatykam go po 14 fotkach.....jpeg large (oczywiście normalnych zdjęć a nie np. dekielka-kompresja zależy od treści)
    Ostatnio edytowane przez VANT ; 25-08-2006 o 13:15
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z krotkiego uzytkowania D7D wyszlo mi, ze w dzien ekranik da sie przezyc (i tak ma pokazywac histogram, wiec starczy). ale w nocy jest przerazliwie wkurzajace, jak pozbawia czlowieka dyskretnosci
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/download/IMG_0008.JPG Tak szumi na ISO 1600.
    Poziom szumów nie powala.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Strona 29 z 58 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów