... czytam ta cala burze postow w temacie nowosci canona, oburzen i zachwytow, krytyki i dywagacji i chyba bede pierwszy: ja chetnie zmienilbym 350D na 400D!
pozdrawiam,
... czytam ta cala burze postow w temacie nowosci canona, oburzen i zachwytow, krytyki i dywagacji i chyba bede pierwszy: ja chetnie zmienilbym 350D na 400D!
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Pasek można regulować.Zamieszczone przez roofman
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
ja tam czekalem na te premiere z niecierpliwoscia
bo do 20-go wrzesnia musze kupic puszke i mialem nadzie, ze nowy 400d bedzie na tyle atrakcyjny, ze ceny 350d lub 20d znaczaco spadna, a teraz to sie juz tego nie spodziewam - 400d nie jest duzym krokiem dla ludzkosci :-) ani w technologii (jak to mialo miejsce w przypadku przejscia 300d do 350d) i co gorsza nawet w ergonomii (mialem cicha nadzieje, ze wroca z KingSajzu do Kraju Bialych Ludzi). szkoda. ale puszka fajna, w stylu 350d ktory i tak mi sie podoba![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Nie wiem, czy ktoś już pisał, ale aparat nie ma wyświetlacza lcd z parametrami tylko czujnik a parametry wyświetla na telewizorze.
No i A710 IS
http://www.canon-europe.com/For_Home...ageID=390046#1
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 24-08-2006 o 12:37
O obiektywach wiem prawie wszystko
Myślę że ceny 350-tek spadną, zresztą w Stanach już zapowiedzieli obniżkę. Zwłaszcza że wyjściowa cena 400 jest dość atrakcyjna. W sumie to ciekawe ile będzie kosztował u nas?Zamieszczone przez gawryl
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
350d już spadło. Body mam za 1990 zł (cena sprzedaży) - sprzedają komplety 350d + 1GB + Tamron 55-200 za 2450 zł. Po odjęciu obiektywu i pamięci to nawet mniej wychodzi..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Pisal juz ktos o tym... i jak dziala to tak jak w KM to i tak zaswieci w oczyZamieszczone przez Cichy
podczas kadrowania i zmiany jakis parametrow... pomimo czujnika.
takie male udogodnienia:
A change to the info display is that the battery power remaining indicator
now has 4 levels, rather than 3. The EOS 30D also offers this useful feature.
Kat widzenia wswietlacza LCD to 160stopni zamiast 80 stopni ktore ma 350D
Also, to improve the menu's readability, the font size has been greatly increased.
Digital Rebel XTi uses the same AF point selection algorithm as the EOS 30D
As high-capacity media (2 GB and up) have become more common because of the decline in their cost, Canon has chosen to take advantage by changing folder-related specifications to make them identical to those of Canon’s high end models. In previous models, one folder could hold up to 100 images; now,
9,999 images can be stored in a single folder.
jest zbudowany z wiekszej ilosci podzespolow LOL: the parts count on the Digital Rebel XTi has increased relative to its predecessor. The total is now 1508, compared to 1319 previously![]()
najwiekszy LOL: The Canon logo is a bit
bigger to make it stand out better in retail situations (2 mm wider and 0.4 mm higher).
nadal brak POLISH: Any of the following 15 languages can be selected
for the LCD screen language: English, German, French, Dutch, Danish, Finnish,
Italian, Norwegian, Swedish, Spanish, Simplified Chinese, Japanese, Traditional
Chinese, Korean and Russian.
a np. taki 710 IS juz ma polskie menu, to dlaczego 400D nie moze miec ?!?!
inny WAZNY feature: The
procedures to set the ISO speed, AF mode, white balance,
and metering mode are the same as with the Canon
EOS 30D. Settings take effect from the moment they are
selected. You no longer need to press the SET button to
register the setting.
a tutaj przyznaja sie do roznic w IS pomiedzy roznymi sloikami:
With the optical IS used by Canon, each lens with IS has a stabilizer unit designed for that lens's needs. The unit in a lens such as the EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM or the EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM is vastly different from the powerful, broad movement stabilizers.
CIEKAWIE o IN-BODY STABILIZATION:
At some point, in-body stabilization may improve to the point at which such technology
may be appropriate for certain segments of Canon’s DSLR range. It would be senseless
to rule out such a possibility. Even now, differences in unit cost are not enough to be
significant factors in such a decision. The bottom line is performance.
a tutaj jeszcze mala wtopka
While the menu screen or image playback is displayed, pressing the shutter button halfway will bring back the camera settings. With previous cameras, pressing the shutter button halfway turned off the LCD screen.
ciekawe zwlaszcza w foceniu noca, jak nagle zapala sie wyswietlacz z tylu gdy wciska sie spust migawki do polowy :/
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Jezeli bedzie to duza upierdliwoscia (tak jak w Olku E300) to prawdopodobnie zmienia to za pomoca nowszego firmware'u. Zreszta nie wiem czy jest sens - przeciez nie masz aparatu przy oku gdy ogladasz zrobione zdjecie lub chodzisz po menu.. bo niby jak? Po omacku?Ciekawe tylko czy tak samo jest przy automatycznym podlgadzie zdjecia tuz po zrobieniu.. ale ja z tej funkcji nie korzystam.
A tak z ciekawosci % Twoich zdjec robisz w nocy? Bo ja.. hm.. 0?![]()
Czy to znaczy, że nadszedł odpowiedni czas przesiadki z małpki na lustro? Tylko na jakie? W wiekszości przypadków kryterium będzie cena (razem ze szkłami).Zamieszczone przez Kolekcjoner
Nie wiem, czy moje obserwacje maja uzasadnienie, ale chyba w ciągu ostatnich tygodni nastapił spadek cen 350D i obawiam się, że skonsumował on już wejście nowego modelu.