Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Myślę że gdyby do 400D dorzucili jakąś zmyślną "kółkologię" to mogłoby być nieciekawie dla 30D.
    Generalnie nie ma co narzekać, przecież to jest sprzęt skierowany do osób nie mających lustra lub mającyych 300D.
    Tu wejście w 400D jest jak najbardziej dobrym rozwiązaniem.
    Przecież nie można narzekać że nie dali "cudów na kiju", skoro co najmniej 90% z nas nie ma zamiaru się przerzucać na 400D.
    Jest nowy aparat bo tak musi być, jak Canon wybrnie w walce na rynku to już nie nasz ból.
    Cieszyć się trzeba że jest coś nowego bo oznacza to jakiś (nieznaczny co prawda) spadek cen, zrócnicowanie wyboru i większą radość nowych użytkowników.
    NIedawno kupiłem 30D i mam płakac z tego powodu że nie ma czyszczenia matrycy? Fakt, gul mi skoczył jak to zobaczyłem ale to jest jedyne co by się przydało.
    Ale co mam robić krok w tył i kupywać 400D? No ludzie bez jaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Jak tak czytam ten wątek to bez urazy :-) ale mam wrażenie, że sporo osób na tym forum najzwyczajniej źle wybrało system:razz:. Bo tyle narzekań oznacza, że źle się czują ze sprzętem, który albo mają albo liczyli, że nabędą w najbliższym czasie:-). Na prawdę posiadanie canona nie jest obowiązkowe (póki co), jest tyle innych fajnych marek. Można mieć aparat i cieszyć się radością robienia zdjęć:-D, a nie marudzić:wink:, że to źle a tamto niedobrze.
    A ja myślę, że czekali na to jak Canon wypuści nie-wiadomo-super-co i będą mogli chodzić dumnie prezentując pasek "eos digital" i szpanować, że są użytkownikami Canona. Czy tu na prawdę chodzi o ten śmieszny wyścig zbrojeń? I podbudowywanie swego ego?

Biorę 300D i idę w plener.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    A Canon poza 5D, to po prostu...
    nic ciekawego. Do widzenia ! :wink:
    Taaa, z jakością zdjęć do której żaden inny DSLR poza 1Ds się nie zbliża to rzeczywiście nic ciekawego...

Od dawna wiadomo że w fotografii najważniejsza jest ergonomia korpusu, odpowiednia ilośc info w wizjerze i tym podobne pierdoły...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Taaa, z jakością zdjęć do której żaden inny DSLR poza 1Ds się nie zbliża to rzeczywiście nic ciekawego...

Od dawna wiadomo że w fotografii najważniejsza jest ergonomia korpusu, odpowiednia ilośc info w wizjerze i tym podobne pierdoły...

kupiłem 20D tylko dlatego aby nie mieć w rękach takiego plastikowego chłamu którego trzeba trzymać jak jakiś kompakt.
    A tak mam 5fps, wygodny uchwyt, joystick i dwa pokrętła i chociaż jakość zdjęć jest ta sama to nigdy nie tknę serii xxx.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olekbuszka
    A ja myślę, że czekali na to jak Canon wypuści nie-wiadomo-super-co i będą mogli chodzić dumnie prezentując pasek "eos digital" i szpanować, że są użytkownikami Canona. Czy tu na prawdę chodzi o ten śmieszny wyścig zbrojeń? I podbudowywanie swego ego?

Biorę 300D i idę w plener.
    Pozdrawiam!
    Poszedles juz?
    Nie chodzi o niewiadomo co tylko o to, ze Canon mogl wypuscic puszke, ktore wygladem i rozmiarami bedzie przypominala aparat. Taka, ktora bedzie sie wygodnie trzymala w rece i czerpalo radosc z focenia. A nie tajwanska zabawke zrobiona z ryzu

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Poszedles juz?
    Nie chodzi o niewiadomo co tylko o to, ze Canon mogl wypuscic puszke, ktore wygladem i rozmiarami bedzie przypominala aparat. Taka, ktora bedzie sie wygodnie trzymala w rece i czerpalo radosc z focenia. A nie tajwanska zabawke zrobiona z ryzu
    a nie wypuścił przypadkiem 30D

Ciekawe jak ty byś "wypuszczał" na miejscu canona ... pewnie poszedłbyś z torbami po 3 latach bo nikt nie kupowałby lepszych puszek tylko wszyscy entry level .... i zostałby one level

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart

Ciekawe jak ty byś "wypuszczał" na miejscu canona ... pewnie poszedłbyś z torbami po 3 latach bo nikt nie kupowałby lepszych puszek tylko wszyscy entry level .... i zostałby one level
    Glupie durne 300D lezy zdecydowanie lepiej w rece, choc tez jest plastikowe jak trabant z DDRu. Jednak potrafili kiedys sie 'przylozyc'.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Ciekawe jak ty byś "wypuszczał" na miejscu canona ...
    Wez do reki entry level innych producentow to przekonasz sie
    o czym pisze DoMiNiQuE...

Domyślnie

Jest już też info na Fotopolis http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4761

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Trafne, realistyczne podsumowanie.

Mam 350D, ręce niemałe (proporcjonalne do 190cm wzrostu), wcześniej robiłem zdjęcia analogową minoltą 7 (kawał body) i jakoś nie cierpię z powodu rozmiarów 350D.

Cierpię natomiast z powodu kłopotów z AF oraz kłopotów z podglądem na LCD (dramat w pełnym słońcu).

Jeżeli jakość matrycy (szumy) w 400D nie będzie gorsza od 350D to dwie poprawki (LCD i AF z 30D) skuszą mnie do zamiany.

Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów