wstal, obudzil i sprawdzil newsy![]()
wstal, obudzil i sprawdzil newsy![]()
galeria zdjęć na >>> aroundmyhead
Zdjecia moim zdaniem sa ostre 1:1 .. jak juz mowilem.. nie jestem fanem przeostrzania. Ale jak ktos lubi to zrobi to sobie w PS'ie.
Nie rozumiem rowniez nazekan ze Canon dal ciala i nikt go nie kupi bo przy Nikonie wypada blado.. chwila chwila.. przy ktorym Nikonie? D50?Bo na moj gust to ta klasa sprzetu.
D80 czy A100 od Sonolty moim zdaniem sa, jesli nie segment, to przynajmniej "pol" wyzej.
Minolta (a teraz Sony) zawsze w danej klasie sprzetu dawala parametry wyzsze niz konkurencja. D80 jest kontynuacja serii D70/70s, a ta plasowala sie raczej wyzej niz 300D/350D ... nie byla przeciez konkurencja dla najtanszych dSLR'ow Canona tylko wykradala klientow ktorzy mysleli o sprzecie nieco bardziej zaawansowanym, takim jak 20D i 30D.
Wiec nie wiem co porownujecie i co to za oburzenie? Wy kupowac 400D nie musicie.. przeciez macie czym zdjecia robic. Nie widze logicznego wyjasnienia dla przesiadki z 350D na 400D .. to tak jak zmienic Fiata 126p na Bis'a![]()
WOW jestem pod wrażeniem zmian! Naprawdę pokombinowali - nie jak z 30D!
10 MPix - musieli, bo D80 i A100
AntiDust - też mus
Dla mnie najważniejsza zmiana to AF z wykorzystywaniem f<2.8 i duuuży ekran!
Brawo Canon!
Dokładnie. "Półki" się przewartościowują.Zamieszczone przez Czacha
Thorin to już zauważył:
"mysle ze Canon, cenowo by zachowac zyski przeskoczyl o jedna polke, w zeszlym roku szumnie zapowiadano 3000d, jednak nigdzie ni widu ni slychu o tym modelu, te 400d bedzie chyba konkurencja bardziej dla d50 niz dla d80, miejsce dawnego trabanta zajmuje 30d a na miejsce 10d wskoczyl pelnoklatkowy 5d (ceny przy wyjsciu tamtych modeli a tych dzisiejszych sa bardzo podobne wszakze) i chyba tak nalezy tlumaczyc tez ten brak rewolucji."
Pójdę dalej i powiem że nie widzę uzasadnienia dla przesiadki z 300D na 350D/400D.Zamieszczone przez Czacha
Trabant mimo iż trochę upierdliwy w użyciu, to zawsze wygodniejszy niż te Maluchy :-)
No dokładnie tak ma być nawet pozycjonowanie jest jak trzeba takie ni to D50 ale właściwie lepsze, bo 10Mp no niby gorszy od D80 ale nie dokońca bo ma większy bufor i antidust to samo jeśli chodzi o AlFę. Klasyka u CanonaZamieszczone przez Czacha
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mi też się aparacik podoba. AF szczególnie. Z resztą jakoś daję sobie radę w 350D. Nie wiem jak sprawuje się wyświetlanie ustawień na głównym LCD. Widać, że są one wyświetlane czarne na białym, w sposób dość kontrastowy, ale czy włączone jest wówczas podświetlenie (baterie!) i czy cokolwiek z tego widać na słońcu?
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Popieram.Zamieszczone przez Czacha
Dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z D-SLR ten 400D bedzie całkiem dobrym sprzętem na początek.Słabą ergonomię zniweluje dokupując grip i jakoś w rączce bedzie leżał. Ci jednak ,którzy posiadają 300D lub 350D bedą patrzyli w kierunku 30D lub 5D.
Ja jako użytkownik 300D na 100% nie przesiąde sie na te niewygodne body.Zamieszczone przez gwozdzt
Ostatnio edytowane przez Richie ; 24-08-2006 o 10:21
Takie porównywanie do D80 to nagminne jest, porównujący zapominają o entry level nikona który nie umywa się do entry level canona...... a D80 moim zdaniem to klrok w tył w stosunku do D70s .... X-sync 1/200 zamiast 1/500 , 1/4000 zamiast 1/8000 ...To wyraźny krok w tył mimo kilku zmian na lepsze .... taki entry level za 4000pln
raczej nikt kto ma 350D nie bedzie patrzyl na 5D to jest 3x drozsze ;-) nie wiem czy ktos tu wposminal o cenach .. czy tylko przekrzykujecie sie na modele?
musicie pamietac ze w 99% (w PL) o zakupie puszki decyduje cena... ja bym przeciez w zyciu nie kupil 20D tylko jedynke... zreszta chyba jak wszyscy, no prawie wszyscy ;-)
poza tym 350D czy 400D czy tez moze 1ds - sam zdjec nie zrobi wiec zamiast sie tu meczyc i tracic wzrok lepiej byscie pomysleli o jakims nowym Battlu- i wzieli sie za cos konstruktywnego
do zdjec panowie i panie - do roboty !
Zamieszczone przez popmart
D80 ma migawke mechaniczna sterowana elektronicznie, D70s mial migawke elektroniczna hybrydowa. Zastosowanie migawki czysto mechanicznej to spory krok do przodu...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl