Strona 15 z 58 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Coś już napisał Awatar Atris
    Miasto
    PL

Domyślnie

wstal, obudzil i sprawdzil newsy
    galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zdjecia moim zdaniem sa ostre 1:1 .. jak juz mowilem.. nie jestem fanem przeostrzania. Ale jak ktos lubi to zrobi to sobie w PS'ie.

Nie rozumiem rowniez nazekan ze Canon dal ciala i nikt go nie kupi bo przy Nikonie wypada blado.. chwila chwila.. przy ktorym Nikonie? D50? Bo na moj gust to ta klasa sprzetu.

D80 czy A100 od Sonolty moim zdaniem sa, jesli nie segment, to przynajmniej "pol" wyzej.

Minolta (a teraz Sony) zawsze w danej klasie sprzetu dawala parametry wyzsze niz konkurencja. D80 jest kontynuacja serii D70/70s, a ta plasowala sie raczej wyzej niz 300D/350D ... nie byla przeciez konkurencja dla najtanszych dSLR'ow Canona tylko wykradala klientow ktorzy mysleli o sprzecie nieco bardziej zaawansowanym, takim jak 20D i 30D.

Wiec nie wiem co porownujecie i co to za oburzenie? Wy kupowac 400D nie musicie.. przeciez macie czym zdjecia robic. Nie widze logicznego wyjasnienia dla przesiadki z 350D na 400D .. to tak jak zmienic Fiata 126p na Bis'a

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

WOW jestem pod wrażeniem zmian! Naprawdę pokombinowali - nie jak z 30D!
    10 MPix - musieli, bo D80 i A100
    AntiDust - też mus

Dla mnie najważniejsza zmiana to AF z wykorzystywaniem f<2.8 i duuuży ekran!

Brawo Canon!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Nie rozumiem rowniez nazekan ze Canon dal ciala i nikt go nie kupi bo przy Nikonie wypada blado.. chwila chwila.. przy ktorym Nikonie? D50? Bo na moj gust to ta klasa sprzetu.
    D80 czy A100 od Sonolty moim zdaniem sa, jesli nie segment, to przynajmniej "pol" wyzej.
    Dokładnie. "Półki" się przewartościowują.
    Thorin to już zauważył:
    "mysle ze Canon, cenowo by zachowac zyski przeskoczyl o jedna polke, w zeszlym roku szumnie zapowiadano 3000d, jednak nigdzie ni widu ni slychu o tym modelu, te 400d bedzie chyba konkurencja bardziej dla d50 niz dla d80, miejsce dawnego trabanta zajmuje 30d a na miejsce 10d wskoczyl pelnoklatkowy 5d (ceny przy wyjsciu tamtych modeli a tych dzisiejszych sa bardzo podobne wszakze) i chyba tak nalezy tlumaczyc tez ten brak rewolucji."

... Nie widze logicznego wyjasnienia dla przesiadki z 350D na 400D .. to tak jak zmienic Fiata 126p na Bis'a
    Pójdę dalej i powiem że nie widzę uzasadnienia dla przesiadki z 300D na 350D/400D.
    Trabant mimo iż trochę upierdliwy w użyciu, to zawsze wygodniejszy niż te Maluchy :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zdjecia moim zdaniem sa ostre 1:1 .. jak juz mowilem.. nie jestem fanem przeostrzania. Ale jak ktos lubi to zrobi to sobie w PS'ie.

Minolta (a teraz Sony) zawsze w danej klasie sprzetu dawala parametry wyzsze niz konkurencja. D80 jest kontynuacja serii D70/70s, a ta plasowala sie raczej wyzej niz 300D/350D ... nie byla przeciez konkurencja dla najtanszych dSLR'ow Canona tylko wykradala klientow ktorzy mysleli o sprzecie nieco bardziej zaawansowanym, takim jak 20D i 30D.

Wiec nie wiem co porownujecie i co to za oburzenie? Wy kupowac 400D nie musicie.. przeciez macie czym zdjecia robic. Nie widze logicznego wyjasnienia dla przesiadki z 350D na 400D .. to tak jak zmienic Fiata 126p na Bis'a
    No dokładnie tak ma być nawet pozycjonowanie jest jak trzeba takie ni to D50 ale właściwie lepsze, bo 10Mp no niby gorszy od D80 ale nie dokońca bo ma większy bufor i antidust to samo jeśli chodzi o AlFę. Klasyka u Canona .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mi też się aparacik podoba. AF szczególnie. Z resztą jakoś daję sobie radę w 350D. Nie wiem jak sprawuje się wyświetlanie ustawień na głównym LCD. Widać, że są one wyświetlane czarne na białym, w sposób dość kontrastowy, ale czy włączone jest wówczas podświetlenie (baterie!) i czy cokolwiek z tego widać na słońcu?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Popieram.

Dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z D-SLR ten 400D bedzie całkiem dobrym sprzętem na początek.Słabą ergonomię zniweluje dokupując grip i jakoś w rączce bedzie leżał. Ci jednak ,którzy posiadają 300D lub 350D bedą patrzyli w kierunku 30D lub 5D.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Pójdę dalej i powiem że nie widzę uzasadnienia dla przesiadki z 300D na 350D/400D.
    Trabant mimo iż trochę upierdliwy w użyciu, to zawsze wygodniejszy niż te Maluchy
    Ja jako użytkownik 300D na 100% nie przesiąde sie na te niewygodne body.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 24-08-2006 o 10:21
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Takie porównywanie do D80 to nagminne jest, porównujący zapominają o entry level nikona który nie umywa się do entry level canona...... a D80 moim zdaniem to klrok w tył w stosunku do D70s .... X-sync 1/200 zamiast 1/500 , 1/4000 zamiast 1/8000 ...To wyraźny krok w tył mimo kilku zmian na lepsze .... taki entry level za 4000pln

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

raczej nikt kto ma 350D nie bedzie patrzyl na 5D to jest 3x drozsze ;-) nie wiem czy ktos tu wposminal o cenach .. czy tylko przekrzykujecie sie na modele?

musicie pamietac ze w 99% (w PL) o zakupie puszki decyduje cena... ja bym przeciez w zyciu nie kupil 20D tylko jedynke... zreszta chyba jak wszyscy, no prawie wszyscy ;-)

poza tym 350D czy 400D czy tez moze 1ds - sam zdjec nie zrobi wiec zamiast sie tu meczyc i tracic wzrok lepiej byscie pomysleli o jakims nowym Battlu - i wzieli sie za cos konstruktywnego

do zdjec panowie i panie - do roboty !

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    ... D80 moim zdaniem to klrok w tył w stosunku do D70s .... X-sync 1/200 zamiast 1/500 , 1/4000 zamiast 1/8000 ...To wyraźny krok w tył mimo kilku zmian na lepsze .... taki entry level za 4000pln

D80 ma migawke mechaniczna sterowana elektronicznie, D70s mial migawke elektroniczna hybrydowa. Zastosowanie migawki czysto mechanicznej to spory krok do przodu...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Strona 15 z 58 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów