Te sample na pewno są z sharpness +3? Bo to identycznie wygląda tak jak z mojego 30D i np. 85/1.8 przy ustawieniach na 0.
Te sample na pewno są z sharpness +3? Bo to identycznie wygląda tak jak z mojego 30D i np. 85/1.8 przy ustawieniach na 0.
mysle ze Canon, cenowo by zachowac zyski przeskoczyl o jedna polke, w zeszlym roku szumnie zapowiadano 3000d, jednak nigdzie ni widu ni slychu o tym modelu, te 400d bedzie chyba konkurencja bardziej dla d50 niz dla d80, miejsce dawnego trabanta zajmuje 30d a na miejsce 10d wskoczyl pelnoklatkowy 5d (ceny przy wyjsciu tamtych modeli a tych dzisiejszych sa bardzo podobne wszakze) i chyba tak nalezy tlumaczyc tez ten brak rewolucji.
EDIT:
jakos mi sie nie chce wierzyc w ten superowy 27 klatkowy bufor na jpgpo wlozeniu preteca cheetah 1gb 80 x pstryknalem sobie przypadkowa serie, zgubilem sie przyliczeniu 30 klatek, sprawdzilem podglad, i co ? i moim oczom ukazala sie seria 70 zdjec jpeg large bez zapchania bufora, od tej pory uwazam bufor 350tki za niezapychalny i wszelkie kolejne liczby contninous shooting ktore nie dotycza raw mnie nie obchodza
![]()
Ostatnio edytowane przez thorin ; 24-08-2006 o 09:07
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Nikt nie zauwazył przełomu ? Nikt, naprawde ? Co tam anti dust, co tam 10,1 mpix, i 9 polowy AF . Jest w końcu i nareszczie on piękny jedyny CZARNY spust migawkiNo to jest impuls do zmiany, kto jest chętny na mało używaną 350tke ?
A tak poważnie to poprawili (jesli to prawda) najwieksza i tak naprawde w moim odczuciu jedyna istotną wadę 350tki czyli AF. I to jest wystarczajacy +
Ostatnio edytowane przez kami74 ; 24-08-2006 o 09:42
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Nie wiem co marudzicie na ostrosc - u mnie na monitorze zdjecia sa ostre.. takie jak byc powinny. No a jesli ktos lubi przeostrzone to juz jego problem![]()
Ponieważ Pentax ma niedługo wypuścić K10D z 10mpx i Stabilizacją matrycy, to konkurencja się naprawdę zaostrza, a canon mimo niższych szumów wypada niestety słabo w tle Nikona i Sony. Canon jest lżejszy od konkurentów (510g, Sony 545g NIkon 585g) Ma mniejszy wizjer (0.8x przy przeliczniku 1.6x, Sony 0.83x przy prz. 1.5x Nikon 0.94x przy prz. 1.5x) autofocus ma tyle samo pól co w Sony ale znowu przegrywa z 11 polowym AF z nikona (który podobno jest bardzo dokładny) itd.
O pewności i wygodzie uchwytu już nie wspomnę.
Canon wykonał jeden krok, ale w tył za konkurencją :-(
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Chyba troche przesadazacie z tym znecaniem sie. Przeciez to ma byc tylko 'entry level', a tutaj wszyscy maja mocno wygorowane wymagania. Jezeli rzeczywiscie puszka mialaby zawierac wszystko co bysmy chcieli to bylaby nastepca 1D, a nie poczciwych trzysetek. Wszedzie sa ludzie, ktorzy chca przesiasc sie z kompakta na lustro, nie wywalajac na tysiecy $$$ i to wlasnie do nich kierowany jest ten segment rynku. Ok, nie bronie przesadnie Canona, bo rzeczywiscie kilka posuniec przy konstrukcji 400D jest mocno ponizej pasa, ale mysle, ze mimo wszystko aparat znajdzie wielu zadowolonych uzytkownikow, tak jak trzysetki znalazly swoich. Poza tym to nie jest aparat na ktory przesiada sie 'trzysetkowcy' - dla nich przyszloscia sa 20/30D i wyzsze. 400D bedzie dla postkompaktowych poszukiwaczy czegos wiecej.
Pozdrawiam
Dominik
EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj
Na fullscreen pewnie ze wyglądają na ostre.Chodzi o to,że Ci co mówią ze są nieostre oglądaję je w skali 1:1.To tak jakby wszystkie zdjęcia póżniej wywoływali w rozmiarach 50x70 gdzie ostrość (jej brak) może być widoczny.Zamieszczone przez Czacha
Ps. Dla mnie na fullscreen jest naprawde OK ale jak dam 1:1 to faktycznie żylety nie widzę.Z drugiej strony większość tych zdjeć wykonanych zostało blisko ''pełnej dziury'' wiec....
No i jest - nowy 400D
http://www.canon.co.uk/eos400d/index.asp
galeria zdjęć na >>> aroundmyhead
Hehe od razu widac kto sie dzisiaj o ktorej obudzil.![]()
Ale ciekawe że jeszcze nie ma na dpreview, czyżby Askey jeszcze kończył hands onZamieszczone przez Atris
. Może ciągle jeszcze nie może uwierzyć
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner