Strona 13 z 58 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 577

Wątek: Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

"Last, the second-generation, on-chip noise reduction circuit minimizes random noise and removes fixed-pattern noise. As a result, the XT and the XTi have the same signal-tonoise ratio and equivalent dynamic ranges despite the smaller pixels of the XTi."

Czyli: mimo mniejszej odległości między pixelami na matrycy, 400D ma porównywalne szumy do 350D.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)Co do puszki to sie nie wypowiadam, widac robia je z mysla o swoich zoltych obywatelach z malymi raczkami
    No i o USA. Tam też małe i lekkie jest piękne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Nowe to, nowe tamto, nowe ulepszone proszki do prania...
    Jaki nowy? Stary! Z 20D/30D :-)
    Zresztą co za różnica czy jest 5/7 czy 9 pktów? I tak większość używa tylko jednego - środkowego.
    Aha, to Ty sie w nastepcy 350D spodziewales 45 punktow AF i eye control??
    Zauwaz ze w tym przypadku srodkowy stal sie dokladniejszy przy jasnych szklach. Jak na taka puszke to i tak sporo.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Aha, to Ty sie w nastepcy 350D spodziewales 45 punktow AF i eye control??
    Nie, ale oczekiwałem że odzyska normalne gabaryty, a nie pozbędzie się tradycyjnego LCD :-P
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    A dlaczego szajs ?? Przeciez to ma byc entry level...
    Ja sie nie spodziewalem ze wypuszcza cokolwiek trwalszego i lepiej zbudowanego od 350D...
    Jezeli chodzi o D80 to chyba nie ta polka, a jezeli CMOS bedzie dobry to juz jest po Alphie...

2 miliony wiecej megapixeli i odkurzacz to nie jest to czego oczekiwalem ja przynajmniej jezeli to miala byc rewolucyjna zmiana, po przesiadce z trabanta na trabanta XT, kiedy widze naprawde ogromna roznice: szybszy bufor, bardziej zwarta czytaj mniej trzeszczaca obudowa, jpeg + raw, czas gotowosci 0,2 s zamiast 2,5 s, AI servo, naprawde nie widze rzeczy ktore by mnie pociagaly w nowym 400d, on sie prawie niczym technicznie nie rozni od 350tki, przynajmniej nie jest to tak rewolucyjny skok jak pomiedzy 300d a 350d. To po prostu poczatek kolejnych chwytow marketingowych, pare lat temu za trabanta trzeba bylo zaplacic tyle ile za 30d dzisiaj, ale dostawalo sie calkiem duzo (w porownaniu do tego co dostawalo sie w analogowym eosie 300) w tej chwili Canon, czujac ogromny spadek cen, bedzie proponowal nowe modele odnowione kosmetycznie lub zubozone o niektore funkcje, po to tylko by dalej zarabiac tyle ile zarabial wczesniej, na modelach z wyzszej polki, rewolucji nie bylo przy 30d i nie ma przy 400d, spodziewac sie jej mozemy chyba tylko po opracowaniu digic III i przy nastepnej serii modeli, a madrzy spece marketingowi Canona jeszcze dlugo beda zwalniac proces rozwoju po to bysmy mogli marzyc, i bysmy dalej wydawali peeleny na male ulepszenia.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety czasy rewolucyjnych zmian w cyfrze mamy już chyba za sobą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra, widać że to szajs/nic ciekawego . Pomyślmy co może być w 40D.
    - matryca 10.1
    - antydust
    - AF z 5D ze wspomaganiem servo?
    - DIGIC III żeby utrzymać 5fps przy większej matrycy?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ...spece marketingowi Canona jeszcze dlugo beda zwalniac proces rozwoju po to bysmy mogli marzyc, i bysmy dalej wydawali peeleny na male ulepszenia.
    Na to właśnie się nie dam naciągnąć.
    Mam 300D, kupiłem go z założenia jako najtańszą przejściówkę pomiędzy kliszą a FullFrame, 6MPix mi wystarcza, pod wzdlędem ergonomii i klawiszologii przewyzsza on 350D/400D, fakt że jest powolny, ale jestem człowiekiem cierpliwym :-) i myślę że te 2-3 może 4 lata jeszcze wytrzyma i kolejnym krokiem będzie już aparat o pełnowymiarowej matrycy i w końcu moje szkła odzyskają swoje normalne kąty widzenia :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 24-08-2006 o 08:56
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    No dobra, widać że to szajs/nic ciekawego . Pomyślmy co może być w 40D
    Moze bedzie mniejszy i pozbawia go wyswietlacza?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    No dobra, widać że to szajs/nic ciekawego . Pomyślmy co może być w 40D.
    - matryca 10.1
    - antydust
    - AF z 5D ze wspomaganiem servo?
    - DIGIC III żeby utrzymać 5fps przy większej matrycy?
    Ale to chyba nie ten wątek:wink: .
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 58 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów