Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Wireless flash Canona / lampy ex w zestawie

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

chyba na odwrót - lampa na szynie prosto, a ta ze stopki w sufit. Światło od frontu wypłaszcza:P

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie lampy canona ex w zestawie

Witam
    pytanie do tych co uzywaja paru lamp canona z serii EX.
    Czy robiac zdjecia w studiu czy w plenerze i majac pare lamp speedlite EX (np580ex) uzywacie nastaw automatycznych e-ttl czy manualnych gdzie ustawia sie sile lampy w numerach jesli dobrze pamietam od 1 do 128?
    jak to wyglada w paktyce?
    kris

ps.
    przepraszam ze nie bede mogl od razu odpisac jesli beda jakies pytania, ale korzystam z internetu w kawiarence i nie zawsze moge do niej dotrzec.

Domyślnie

Witam
    Zastanawiam się czy można dwie takie lampy zastosować do robienia zdjęć przedmiotów w namiocie bezcieniowym. Mam 580EXII dałbym ją na przewodzie (taki żeby przekazywał automatykę - nie pamiętam jak się nazywa) do tego dokupił 480EX sterowaną przez tą 580. Czy te dwie lampy dadzą radę?

łączenie podwójnego wpisu!

Widzę, że nie ma odpowiedzi. Zastanawiam się czy zastosować dwie lampy wyzwalane przez fotocelę błyskiem z mojej 580EXII ustawionej w manualu. Chyba jest to możlwe?
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 25-04-2008 o 13:01 Powód: łączenie podwójnego wpisu
    40D + C 24-105/4 L IS + C 100-400/4.5-5.6 L + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotogal Zobacz posta
    Zastanawiam się czy można dwie takie lampy zastosować do robienia zdjęć przedmiotów w namiocie bezcieniowym. Mam 580EXII dałbym ją na przewodzie (taki żeby przekazywał automatykę - nie pamiętam jak się nazywa) do tego dokupił 480EX sterowaną przez tą 580. Czy te dwie lampy dadzą radę?
    pewnie dadzą, ale to jest IMHO trochę jak strzelanie z armat do muchy ;-)

Cytat Zamieszczone przez Fotogal Zobacz posta
    Zastanawiam się czy zastosować dwie lampy wyzwalane przez fotocelę błyskiem z mojej 580EXII ustawionej w manualu. Chyba jest to możlwe?
    jak najbardziej jest możliwe, a nawet jeśli chodzi o namiot bezcieniowy, to moim zdaniem dwie najprostsze zarówki błyskowe (choćby z Allegro 68Ws czy 45Ws) wyzwalane lampą w trybie manualnym będą rozwiazaniem w zupełności wystarczającym (a przede wszystkim tańszym!) niż bezprzewodowy system lamp Canona.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Zastanawiałem się nad tymi żarówkami błyskowymi ale bardziej zależy mi na posiadaniu lamp, które będę również mógł wykorzystać w terenie. Chodzi mi o taki uniwersalny zestaw zarówno do małego studia - fotografowanie przedmiotów w namiocie bezcieniowym, i na białym tle i w teren do fotografowania ludzi np. przy pracy, w firmach na ich stanowiskach pracy.
    Myślałem też nad lampami studyjnymi coś jak to: http://allegro.pl/item354776409_zest...regulacja.html
    dwa takie zestawy + tło, ale sam nie wiem jak z mobilnością takiego zestawu. Na pewno trzeba mieć dostęp do prądu a z tym jest różnie.

Znalazłem jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/item351139432_2_x_...okrowiec_.html
    cena dość atrakcyjna. Niższa niż jednej lampy Canona 430EX.
    Ostatnio edytowane przez Fotogal ; 02-05-2008 o 10:29 Powód: Dodanie linka
    40D + C 24-105/4 L IS + C 100-400/4.5-5.6 L + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Coś już napisał
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

Podpinam się pod pytanie "electrona" aby zastosować 2 lampy 580EX jedna na stopce, 2-ga na szynie bocznej.Czy będą działały bez problemu(pomimo że się nie "widzą" )??

Coś już napisał
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

Chciałbym ponowić pytanie czy ktoś używał takiego zestawu lamp??

Domyślnie

teoretycznie taki zestaw dziala - master palnik w gore, slave na szynie. W praktyce, uzyskany efekt nie jest wart calego zamieszania.
    Glowne problemy to: masa calego zestawu - prawie 2 kg dodane do aparatu i pionowe kadry.
    Polecam lampa slave na lekkim statywie oswietleniowym i parasolka softbox.
    To tak w skrocie.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Coś już napisał
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

Dzięki za info,pytam dlatego bo własnie biję się z myslami dokupienia 2-giej lampy 580EX. I ciekaw byłem jak sprawdza się pezprzewodowe działanie w praktyce.

Domyślnie

Nikt nie kupował zestawów na allegro o których pisałem wyżej? Zastanawiam się jeszcze nad tym: http://www.allegro.pl/item359284261_...sol_profi.html
    Czy ktoś używa? Kupowaliście u tego sprzedawcy?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów