znaczy sie jakies 6,5k na nasze bedzieZamieszczone przez Jac
taki ekonomiczny standardzik
ide sobie kupic 50/1.2 do mojej Fujiki na allegro. kapke taniej, bo tylko 250zl![]()
a gdzie to kupic?Zamieszczone przez gwozdzt
![]()
pozdrawiam
darek
No nie wiem, ale będzie miał teraz Canon z czym prezentować nowe puszki :smile:Zamieszczone przez frikmen
Nie zniknie, była informacja na ten temat w Stanach.Zamieszczone przez KMV10
The IS version doesn't replace the non-IS version in Canon's lens lineup.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tak, tak i jeszcze napisz ze Fujijka ma CMOS'aZamieszczone przez akustyk
![]()
Tokina 17/3,5Zamieszczone przez darekp
Tam gdzie wszystko :-) Ebay, Allegro...
np. była niedawno:
http://www.allegro.pl/item118534709.html
Zawsze marzyłem o takiej 50-tce. W moim glownym zestawie 20/2.8, 28/1.8, 50/1.4, 100/2.0 - to wlasnie 50/1.4 bym chcial wymienic, jest najbardziej tandetny, nie ma wewnetrznego ogniskowania, i jest najbardziej slamazarny.Zamieszczone przez snowboarder
Ale ten 1.2 jest po prostu wielki, z oslona bedzie to monstrum, a przegrodki w torbie beda za waskie. Jak tu chodzic po miescie ze "zwyklym" standardem.:-).
Cena 4x wersja f/1.4 troche duzo, myslalem ze jak powstanie takie szklo to bedzie gora 3x roznicy. Konstrukcyjnie jest prostsze do wykonania niz 24/1.4, 35/1.4 czy 85/1.2.
Moznaby zbierac na te szklo ale przez swoja wielkosc jest to raczej egzotyczna zabawka niz poreczny standard. W takim przypadku to ciezko pozbywac sie 1.4 na rzecz 1.2, lecz trzeba dokupic 1.2 do 1.4. I znow ten Canon gora :-).
Myślałem że to szkiełko będzie trochę tańszeZamieszczone przez Jac
, a skąd masz te informacje ?
Spokojnie, przecież te zapowiadane ceny to tzw. list price które są zawsze znacząco wyższe od rzeczywistych cen w sklepach...Zamieszczone przez Nemeo