http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-7897-8492Zamieszczone przez jatzzek
Nie ta strona ale sobie znajdziesz:-).
http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-7897-8492Zamieszczone przez jatzzek
Nie ta strona ale sobie znajdziesz:-).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No to faktycznie trzeba mieć bardzo specyficzne wymagania żeby kupić 70-200/4 IS zamiast 70-200/2.8 bez IS. Na krótkim końcu bez IS można przecież przeżyć bo czasy nie są długie, a na długim końcu GO jest już na tyle duża w puszkach z cropem że f/2.8 to czasem też za dużo i chciałoby się jaśniej.Zamieszczone przez jatzzek
Ostatnio edytowane przez MMM ; 24-08-2006 o 09:20
Ale to wszystko zabawne. Jeszcze kilka miesięcy temu (gdy byłem na kupnie 70-200/f2,8) bardzo dużo ludzi (na tym forum również) strasznie zachwalało to szkło z f4 (że prawie tak dobre jak f2,8 - jeżeli nie lepsze - miałem f4 i f2,8 mam f2,8IS poniekąd podzielam te opinie) i STRASZNIE ubolewało nad faktem, że nie ma wersji z IS. A teraz? Zabawne.
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
Trzymam Cię za słowo. Szkoda, że wcześniej nie zaproponowałeś mi tego bo z dużą chęcią sprzedał bym Ci ze 3 sztuki tego szkła w stanie idealnym za jakieś $1500 każdaZamieszczone przez caravaggio
Spoko, cały mój post miał ci uświadomić, że nie za bardzo wypada nazywać ludzi kretynami bo akurat im się podoba/potrzebują innego szkła niż Ty. Poza tym zapytaj ludzi dlaczego sprzedają 70-200/2.8 z lub bez IS i kupują stałki. No to tyle nt. tej doskonałej optyki.Zamieszczone przez caravaggio
Moim zdaniem Canon szkłem 70-200/4 LIS chce dać każdemu według potrzeb, bo 70-200 to bardzo, bardzo ładny zakres. Poza tym spodziewam się mniej postów w stylu: próbuje już piąty egz. 70-200/4 i mam BF. Poprawią w nowym ten cholerny czujnik i szkiełko będzie idealnie ostrzyło z nowymi układami AF. (post-D30).
Szkło będzie się sprzedawać jak ciepłe bułeczki.
Nie patrzmy na cenę z perspektywy naszych zarobków, tak naprawdę liczą się tylko USA i Japonia.
Wszystko rozbija się o kasę :-)Zamieszczone przez twi
Jakby 70-200/4 IS wyszedł w cenie tego bez stabilizacji, a z kolei cena 70-200/4 non_IS spadła o 30-40% to by było wszechogólne zadowolenie :-)
A tak jest co jest...
No tak to jest opinia użytkowników "na pstrym koniu jeździ".Zamieszczone przez twi
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no jeszcze nie wiemy co się stanie z cenami. Będzie pewnie podobnie jak z 24-70/f2,8 i 24-105/f4IS - i co? nikt nie kupił 24-105 (pomijając nawet dodatkowe milimetry)?
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
Ale to ze nas nie stac na 50/1.2L, zas 70-200/4IS wydaje sie byc dziwnie drogi.. to tylko wina panstwa w ktorym mieszkamy i naszych dochodow. W normalnym swiecie ceny nie sa tak kolosalne w porownaniu do dochodow i te nowe obiektywy na 100% znajda odbiorcow... i jestem pewien ze beda ich tysiace.
znalazłem coś ciekawego w opisie 70-200/f4IS:
Plus, the image stabilization is rated at four stops of correction; 3 stops in the first 0.5 seconds of IS engagement, then another stop after an additional 2.5 seconds.
coś jednak poprawili w stosunku do IS z f2,8
A co mnie jakis "stan idealny" obchodzi? Fakturka kolego, fakturka... i oczywiscie gwarancja z Canon Polska w komplecieZamieszczone przez gietrzy
![]()