Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 149

Wątek: Nowe szkła Canona! 50/1.2L i 70-200/4 IS L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek
    (...) Ale skad masz zrodlo?

pzdr
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-7897-8492
    Nie ta strona ale sobie znajdziesz:-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek
    znalazlem 158.000 jenow... kurs NBP to ok. 2.65 za 100 jenow, co daje jakies 4200 zl...czyli mniej wiecej wszystko sie zgadza, chociaz wolalbym zmniejszyc widelki cenowe (400 zl to wciaz duza niepwenosc w tym zakresie cenowym).
    No to faktycznie trzeba mieć bardzo specyficzne wymagania żeby kupić 70-200/4 IS zamiast 70-200/2.8 bez IS. Na krótkim końcu bez IS można przecież przeżyć bo czasy nie są długie, a na długim końcu GO jest już na tyle duża w puszkach z cropem że f/2.8 to czasem też za dużo i chciałoby się jaśniej.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 24-08-2006 o 09:20

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale to wszystko zabawne. Jeszcze kilka miesięcy temu (gdy byłem na kupnie 70-200/f2,8) bardzo dużo ludzi (na tym forum również) strasznie zachwalało to szkło z f4 (że prawie tak dobre jak f2,8 - jeżeli nie lepsze - miałem f4 i f2,8 mam f2,8IS poniekąd podzielam te opinie) i STRASZNIE ubolewało nad faktem, że nie ma wersji z IS. A teraz? Zabawne.
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Gietrzy, z calym szacunkiem... wpadnij do sklepu Canona i kup 80-200/2.8. Jak znajdziesz, to kup nawet caly wagon - ja go od ciebie odkupie po cenie 2x wyzszej.
    Trzymam Cię za słowo. Szkoda, że wcześniej nie zaproponowałeś mi tego bo z dużą chęcią sprzedał bym Ci ze 3 sztuki tego szkła w stanie idealnym za jakieś $1500 każda
    Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Proponuje skoncentrowac sie na sprzecie aktualnie produkowanym, a nie madrzyc sie na temat jakichs legendarnych staroci, do ktorych Canon dawno zaprzestal produkowac czesci zamienne i nie supportuje ich w swoich serwisach.
    Spoko, cały mój post miał ci uświadomić, że nie za bardzo wypada nazywać ludzi kretynami bo akurat im się podoba/potrzebują innego szkła niż Ty. Poza tym zapytaj ludzi dlaczego sprzedają 70-200/2.8 z lub bez IS i kupują stałki. No to tyle nt. tej doskonałej optyki.

Moim zdaniem Canon szkłem 70-200/4 LIS chce dać każdemu według potrzeb, bo 70-200 to bardzo, bardzo ładny zakres. Poza tym spodziewam się mniej postów w stylu: próbuje już piąty egz. 70-200/4 i mam BF. Poprawią w nowym ten cholerny czujnik i szkiełko będzie idealnie ostrzyło z nowymi układami AF. (post-D30).

Szkło będzie się sprzedawać jak ciepłe bułeczki.
    Nie patrzmy na cenę z perspektywy naszych zarobków, tak naprawdę liczą się tylko USA i Japonia.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    ...bardzo dużo ludzi (na tym forum również) strasznie zachwalało to szkło z f4 (że prawie tak dobre jak f2,8 - jeżeli nie lepsze - miałem f4 i f2,8 mam f2,8IS poniekąd podzielam te opinie) i STRASZNIE ubolewało nad faktem, że nie ma wersji z IS. A teraz? Zabawne.
    Wszystko rozbija się o kasę :-)
    Jakby 70-200/4 IS wyszedł w cenie tego bez stabilizacji, a z kolei cena 70-200/4 non_IS spadła o 30-40% to by było wszechogólne zadowolenie :-)
    A tak jest co jest...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    Ale to wszystko zabawne. Jeszcze kilka miesięcy temu (gdy byłem na kupnie 70-200/f2, bardzo dużo ludzi (na tym forum również) strasznie zachwalało to szkło z f4 (że prawie tak dobre jak f2,8 - jeżeli nie lepsze - miałem f4 i f2,8 mam f2,8IS poniekąd podzielam te opinie) i STRASZNIE ubolewało nad faktem, że nie ma wersji z IS. A teraz? Zabawne.
    No tak to jest opinia użytkowników "na pstrym koniu jeździ".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no jeszcze nie wiemy co się stanie z cenami. Będzie pewnie podobnie jak z 24-70/f2,8 i 24-105/f4IS - i co? nikt nie kupił 24-105 (pomijając nawet dodatkowe milimetry)?
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale to ze nas nie stac na 50/1.2L, zas 70-200/4IS wydaje sie byc dziwnie drogi.. to tylko wina panstwa w ktorym mieszkamy i naszych dochodow. W normalnym swiecie ceny nie sa tak kolosalne w porownaniu do dochodow i te nowe obiektywy na 100% znajda odbiorcow... i jestem pewien ze beda ich tysiace.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

znalazłem coś ciekawego w opisie 70-200/f4IS:
    Plus, the image stabilization is rated at four stops of correction; 3 stops in the first 0.5 seconds of IS engagement, then another stop after an additional 2.5 seconds.
    coś jednak poprawili w stosunku do IS z f2,8

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Trzymam Cię za słowo. Szkoda, że wcześniej nie zaproponowałeś mi tego bo z dużą chęcią sprzedał bym Ci ze 3 sztuki tego szkła w stanie idealnym za jakieś $1500 każda
    A co mnie jakis "stan idealny" obchodzi? Fakturka kolego, fakturka... i oczywiscie gwarancja z Canon Polska w komplecie

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów