Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Drukowanie zdjec w domu - do 1000 PLN.

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Przyznam, że dla większej ilosci zdjec czekam zeby uzbieralo sie chociaz ze 200 i wtedy wywyoluje po korzystnej cenie w labie. Natomiast na potrzeby wydruku w domu, "o prosze, a tu zdjecie dla cioci z wczorajszych imienin" trzymam HP7660. Hmmm...Czy to byl dobry wybor? Przy zakupach 280g HP-owego papieru i orginalnych tuszy na allegro cena jest "znosna". Jakosc wydruku - bardzo przyzwoita. Denerwowało mnie lekkie wpadanie w fiolet ciemnych parti na zdjeciach, proba uzyskania profilu od HP zaowocowala iscie rozkosznym czatem ze specjalista (znajomi mieli ubaw). Zlecilam zrobienie profilu, pierwsze testy wypadly niezle, wlasnie czekam na sam profil. Natomiast jesli zdecydowalbys sie juz na HP, (nad czym warto sie powaznie zastanowic :-) ), to moze warto wybrac przynajmniej model z profilami icc.

sv
    Guest

Domyślnie

Kuchatek: pewnie kazdy model drukarki oznacza inne problemy
    Ja jestem zadowolony; drukarka ma przyzwoity podajnik papieru do A2+, recznie moge podawac arkusze do formatu 610 na 1600mm, po zainstalowaniu podajnika moge drukowac z roli (sporo nizszy koszt papieru).
    Jakosc wydruku jest znakomita. drukuje na dedykowanych papierach bez bawienia sie w profile itd; po pierwsze nie mam o tym pojecia, pro drugie; wydruk odpowiada temu co widze na monitorze (dlatego odpuscilem sobie doktoryzacje w sprawach profili ICC i tym podobnych dupereli). Zanim zdecydowalem sie na HP rozwazalem Epsona; niestety cena Epsona w Polsce jest chora, przewazyl jednak fakt, ze HP lepiej drukuje na papierach blyszczacych i semi-gloss.

sv
    Guest

Domyślnie

Jak bedziesz przez przypadek w Bielsku to wpadnij do mnie do studia; zobaczysz wydruki 60na90 cm; robi wrazenie

Jezeli chodzi o cene drukarki: pewnie, ze nie jest tania, ale zarabia na siebie

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

ja do próbnych wydruków uzywam OKI kolor laser , a powazne i dyskretne foty na sublimacji olympusa, A4 wychodzi ok 4zł. wiekszość zdjeć "drukuje" w zaprzyjażnionym foto lab , gdzie moge sobie dobierac barwy....co do atramentu korzystam czasami Epson lub HP
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów