wystawa w naszej bibliotece już za parę dni będzie wisiałaZamieszczone przez snow
![]()
wystawa w naszej bibliotece już za parę dni będzie wisiałaZamieszczone przez snow
![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Jakbyś w samych zdjęciach polatał po mieście to by prasa o tobie pisała, ludzie o tobie mówili - pamiętaj artyści to dziwacyA więc klei w dłoń i do dzieła :wink:
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
zły trop.poprostu zastanwiam się co dalej robic bo powoli uznaje że wartałoby zacząć jakoś systematyzować to co robię i postawić sobie jakiś cel którego osiągnięcie byłoby poprzedzone długofalowymi działaniami na polu robienia zdjęćZamieszczone przez snow
tylko że problem jest taki że nie wiem co to za cel.
i nie chodzi mi o to żeby ktoś napisał : to może zrób tak czy tak.
tylko czy Wy też tak czasem miewacie
p.s.
snow - przyjmując wersję z bieganiem "w zdjęciach" po mieście.
"-snow ,wiesz gdzie jest muszyna?
-nie
-no widzisz a ja tu muszę mieszkać"
pointa jest taka:
tu nie ma prasy![]()
Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 22-08-2006 o 22:37
Ja te rawy nawet wywołuje i pokazuje komuś, ale samo fotografowanie to pogoń za wykonaniem zdjęcia idealnego. A że jest to niemożliwe to szykuje się zajęcie do końca życia. Niemniej w fotografowaniu największa przyjemność sprawia mi szukanie kadru (robie to na okragło, stojąc na światłach w drodze do pracy, idąc przez miasto, leząc gdzieś pod górę) i samo wykonywanie zdjęcia, ustawianie światła, wyzwalanie migawki. Z efeków rzadko jestem zadowolony, więc wracam w te same miejsca, robie jeszcze raz te same zdjęcia. Mnie to wystarcza.hmm.nie no.oglądać to ja oglądam wszystko co zrobię.nie produkuję dziwnych ilości plików crw czy jpg
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Jesli pojawiaja Ci sie takie pytania - mnie kiedys tez sie pojawily - to wyjasnie, to jednym: na tym forum nie znajdziesz wybitnych, wielkich i cenionych fotografow (bez urazy dla tych, co sie za takich uwazaja).
A wiesz dlaczego?
Bo oni nie maja czasu (ani checi) na takie *******y jak CB
Wnioski wyciagnij sam :-P
aha.Zamieszczone przez Pikczer
rozumiem.
ktoś mi to już raz powiedział ale do końca mu nie wierzyłem![]()
zrob odbitki, duzo odbitek, wykup stoisko na targu i sprzedawaj fotkidzis idac przez targ ( wielkii tard ) zauwazylem stoisko fotografa. na wszystkich jego pracach byly tulipany i inne kwiaty, patrzac na jego stoisko zauwazylem tez ze duzo ludzi sie przewija przez nie, oraz kupuje te prace... pewnie to byl jego cel, ktory znalaz w sobie i go realizuje.
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
nie wystarcza.i to nie jest próżność ani nic w tym stylu.
i właśnie dlatego źle mi z tym.
ale doszedłem do wniosku że odpowiem sobie sam na swojego pierwszego posta:
"nie pierd**l i idź robić zdjęcia"
cel przyjdzie sam jak uzna że to już pora.