Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Cel fotografowania.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie Cel fotografowania.

Dzisiaj zaczęło mnie męczyć jedno pytanie.
    I cały dzień źle się czuję bo niewiem jaki mam tak naprawdę cel w fotografowaniu.Wiem że chcę to robić ale nie wiem co chcę osiągnąć oprócz stałego doskonalenia się w tym fachu.
    Fotografowanie dalej przynosi mi wielką radość i dalej jest moim sposobem na życie aleniewiem do czego dążę.
    Macie tak czy poprostu fotografujecie i nie zastanawiacie się co będzie?
    Sorry jeśli komuś ten topic wyda się głupi.

edit:
    zapewne zaraz ktoś mi powie cytat z filmu "nigdy w życiu" : "nie dramatyzuj"
    ale
    czuje się tak jakbym przestał kochać moją Kobietę...
    normalnie nie wiem co mi jest:P
    Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 22-08-2006 o 22:06
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Coś już napisał

Domyślnie

pewnie chwilowo nie masz tematów do fotografowania = zastanawiasz się nad sensem istnienia, i po co to cale kompletowanie sprzetu itp .
    Zrobisz jakies fajne zdjecie i wszystko przeminie, znow bedzie Ci sie chcialo robic zdjecia.
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Też sobie czasami zadaje to pytanie. Robie setki zdjęć i potem nawet nie mam czasu ich oglądać. Można by powiedzieć sztuka dla sztuki. Ale nic mi nie sprawia takiej przyjemności jak naciskanie spustu migawki
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver
    Też sobie czasami zadaje to pytanie. Robie setki zdjęć i potem nawet nie mam czasu ich oglądać. Można by powiedzieć sztuka dla sztuki. Ale nic mi nie sprawia takiej przyjemności jak naciskanie spustu migawki
    hmm.nie no.oglądać to ja oglądam wszystko co zrobię.nie produkuję dziwnych ilości plików crw czy jpg.
    tylko mam teraz takie głupie odczucie że dopóki niebęde wiedział po co robię to co robię to nie mam po co tego(tzn. zdjęć) robić.
    poprostu sama radość tworzenia i chęć pokazania tego co zrobiłem innym nagle przestała mi wystarczać.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

hmm.nie no.oglądać to ja oglądam wszystko co zrobię.nie produkuję dziwnych ilości plików crw czy jpg
    Ja te rawy nawet wywołuje i pokazuje komuś, ale samo fotografowanie to pogoń za wykonaniem zdjęcia idealnego. A że jest to niemożliwe to szykuje się zajęcie do końca życia. Niemniej w fotografowaniu największa przyjemność sprawia mi szukanie kadru (robie to na okragło, stojąc na światłach w drodze do pracy, idąc przez miasto, leząc gdzieś pod górę) i samo wykonywanie zdjęcia, ustawianie światła, wyzwalanie migawki. Z efeków rzadko jestem zadowolony, więc wracam w te same miejsca, robie jeszcze raz te same zdjęcia. Mnie to wystarcza.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

H-u-d-y
    Guest

Domyślnie

No co ty ?! To nie wyrywasz dziewczyn na duży aparat i długi obiektyw ? Ja mam tylko problem jak mi się zielny kwadracik obróci na jakieś P, A albo M. Bo wtedy nie wolno ponoć tych przycisków dotykać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

nie nie wyrywam.
    moja pani jest nieczuła na to jak czym jest dla mnie fotografia.a sigme 135-400 sprzedałem rok temu

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Całe szczęście dla mnie jest to jedynie zabawa, nie mam takiego dramatycznego podejscia. Twórczo mogę się wyżyć też w paru innych dziedzinach, choć estetyką tych tworów raczej nie ma się przed kim pochwalić, bo nikt tego nie zrozumie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Ja mam tym gorzej że mam takie podejście jakie mam a to co mi wychodzi tylko czasem jest ok.

Edit:ale też bez przesady.jest dobrze.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Obklej sie swoimi zdjeciami i lataj po mieście... :P
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów