francuz20: przepraszam za skojarzenie i bezpośredność, ale pierwsze cztery to mi się kojarzą ze społem i z kociakiem.
za to 5-a w zupełnie innym klimacie --> lepszym.![]()
Możesz sobie kojarzyć bo po pierwsze to nie miałem wcześniej doświadczeń z fotografowaniem żywności a po drugie te zdjęcia miały być prezentowane w menu kawiarni i cukierni którą prowadzę. Te zdjęcia mają wisieć w dużym formacie (50x70) w cukierni.Jeśli porównałeś je do kociaka to zasadzie o to mi w nich chodziło. Jeśli mielibyście jakieś sugestie to wezmę je pod uwagę.
Rozumiem ze to nie był komplement ., ale sądzę że w fotografi żywności trzeba brać pod uwagę jeszcze to do czego konkretnie dane zdjęcie będzie przeznaczone albo wyeksponowane ( menu ,plafon reklamowy ,tzw.potykacz ulotka itp.) i jaki jest to lokal gastronomiczny .
Francuz - bez urazy, ale to jest fotografia z PRLNie gniewaj sie, po prostu swiatlo masz plaskie jak gofer od spodu. Nawet jesli to jest gdzies do lokalu to moze warto powalczyc troche. Ale to moje zdanie...
wcale nie twierdzę że zdjęcia są dobre , po prostu robiłem je prawie "na kolanie"przy użyciu 2 lamp halogenowych kupionych w markecie .
http://www.youtube.com/watch?v=afNIRFCiKEo&NR
Uczcie się od mistrza :P
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
no to do nauki![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Do tego to jedynie kamery z pochyłami i pokłonami się nadają, wszystko inne
to jedynie zabawa.. Co zresztą widać na wskazanych zdjęciach..
20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę