No cóż każdemu według jego potrzebZamieszczone przez Vitez
.
No cóż każdemu według jego potrzebZamieszczone przez Vitez
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wg mnie watek taki powstaje ze wzgledu na paranoje, ktora sie wytworzyla... tzn. sprzet pozycjonowany jako "wysoka polka" (1D MK II N), staje cenowo i jakosciowo do gry ze sprzetem z nizszej polki, ale za podobne pieniadze.
Częściowo się z Tobą zgadzam ale pod jednym względem 5D to co najmniej ta sama jeśli nie wyższa półka - jakość obrazowania. A jeśli aparat ma służyć do robienia zdjęć to to nie jest cecha którą można łatwo pominąć. Ja też stoję od jakiegoś czasu przed takim wyborem i co raz mniej mam za i przeciw. Zwłaszcza, że te aparaty się tak krańcowo różnią, że najlepiej by było mieć oba. Ale może w końcu coś kupię. Może nikona.....Zamieszczone przez Pikczer
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja bym brał zdecydowanie 1D, ale po prostu przy moich zainteresowaniach taki aparat jest niezbędny. Jeżeli ma służyć do zdjęć produktów i plenerów to jednak jakość techniczna fotek, możliwość kadrowania i szeroki kąt przechylają szalę na stronę 5D.
FOTOINKWIZYTOR
Kazdy z Was ma racje ale ... szkoda tylko, ze sam zainteresowany sie nie wypowiada.
Dla mnie to pytanie przypomina: kupic na swieta jodle czy sosne, cena podobna?
bez urazy
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Czy kolega pytajacy ma jakiekolwiek doswiadczenie w fotografii DSLR lub SLR?
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
ciekawe się robi to, że w dziale "Dla początkujących" pojawiają się takie wątki - tylko pozazdrościć ambicji i woli walki (i grubszego portfela :-D)
5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.
A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.
Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.
W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Najwyższy czas przyjąc do wiadomości, że są ludzie, dla których 10 000 PLN to tak jak dla innych 100 PLN.Zamieszczone przez Avadra_K
mają ochotę coś kupić za taka kasę i kupują. Nie muszą się na tym znać i tygodniami zastanawiać nad wyborem. To dla nich nieduża kwota. Np. tata jest Prezesem PKO SA albo innej firmy
Pozdrawiam
Wiesiek