Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Pytanie: EOS-1D Mark II N czy EOS 5D (grip)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    (...)Nestety mimo porad moich i muflona p13ka wzial jednak 5D .
    No cóż każdemu według jego potrzeb.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wg mnie watek taki powstaje ze wzgledu na paranoje, ktora sie wytworzyla... tzn. sprzet pozycjonowany jako "wysoka polka" (1D MK II N), staje cenowo i jakosciowo do gry ze sprzetem z nizszej polki, ale za podobne pieniadze.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Wg mnie watek taki powstaje ze wzgledu na paranoje, ktora sie wytworzyla... tzn. sprzet pozycjonowany jako "wysoka polka" (1D MK II N), staje cenowo i jakosciowo do gry ze sprzetem z nizszej polki, ale za podobne pieniadze.
    Częściowo się z Tobą zgadzam ale pod jednym względem 5D to co najmniej ta sama jeśli nie wyższa półka - jakość obrazowania. A jeśli aparat ma służyć do robienia zdjęć to to nie jest cecha którą można łatwo pominąć. Ja też stoję od jakiegoś czasu przed takim wyborem i co raz mniej mam za i przeciw. Zwłaszcza, że te aparaty się tak krańcowo różnią, że najlepiej by było mieć oba. Ale może w końcu coś kupię. Może nikona......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym brał zdecydowanie 1D, ale po prostu przy moich zainteresowaniach taki aparat jest niezbędny. Jeżeli ma służyć do zdjęć produktów i plenerów to jednak jakość techniczna fotek, możliwość kadrowania i szeroki kąt przechylają szalę na stronę 5D.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Kazdy z Was ma racje ale ... szkoda tylko, ze sam zainteresowany sie nie wypowiada.
    Dla mnie to pytanie przypomina: kupic na swieta jodle czy sosne, cena podobna?

bez urazy

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony

Domyślnie

Czy kolega pytajacy ma jakiekolwiek doswiadczenie w fotografii DSLR lub SLR?
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Potrzebujesz jakości zdjęći (5d) czy szybkostrzelności i (1d) ?
    A możę direct print? (5d)
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar fotoglaf
    Miasto
    niedaleko Warszawy

Domyślnie

ciekawe się robi to, że w dziale "Dla początkujących" pojawiają się takie wątki - tylko pozazdrościć ambicji i woli walki (i grubszego portfela :-D)
    5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
    350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.

Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.

W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie nie zgadzam się

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.

Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.

W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.
    Najwyższy czas przyjąc do wiadomości, że są ludzie, dla których 10 000 PLN to tak jak dla innych 100 PLN.
    mają ochotę coś kupić za taka kasę i kupują. Nie muszą się na tym znać i tygodniami zastanawiać nad wyborem. To dla nich nieduża kwota. Np. tata jest Prezesem PKO SA albo innej firmy

Pozdrawiam

Wiesiek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów