Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Pytanie: EOS-1D Mark II N czy EOS 5D (grip)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.

Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.

W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie nie zgadzam się

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.

Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.

W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.
    Najwyższy czas przyjąc do wiadomości, że są ludzie, dla których 10 000 PLN to tak jak dla innych 100 PLN.
    mają ochotę coś kupić za taka kasę i kupują. Nie muszą się na tym znać i tygodniami zastanawiać nad wyborem. To dla nich nieduża kwota. Np. tata jest Prezesem PKO SA albo innej firmy

Pozdrawiam

Wiesiek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Reasumujac:
    jak chcesz miec swietna plastyke (jakosc/szczegolowosc) zdjec, to bierz 5D.
    A jak chcesz idealnego AF'a, wytrzymalosci i szybkostrzelnosci - kup 1D.

Jakbys jednak chcial i jednego i drugiego, tak jak np. ja,... to daj se spokoj, bo Canon w tej chwili nie ma takiego sprzetu w ofercie

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jakbys jednak chcial i jednego i drugiego, tak jak np. ja,... to daj se spokoj, bo Canon w tej chwili nie ma takiego sprzetu w ofercie
    Czytaj: nikt nie ma.

(Hasselblad to do reporterki się nie nadaje Linhoff tożsamo, z litości nie wspomnę do czego nie nadaje się N) :-P
    DSLRs & lenses

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj
    Czytaj: nikt nie ma.
    Tak, ale uwazam, iz nastepca 1D MKII N bedzie spelnial te wymogi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak, ale uwazam, iz nastepca 1D MKII N bedzie spelnial te wymogi
    Wiesz nie spodziewaj się, że coś takiego (czyli np. 1D z matrycą z 5-tki) przy praktycznym braku konkurencji będzie tanie. No chyba, że sony zrobi FF, bo na nikona bym nie liczył:-) :sad:. Wiesz to jest tak że może się okazać że kupienie 5D i 1D to z finansowego (i nie tylko) punktu widzenia lepsze rozwiązanie niż łączenie wszystkiego w jednym. Choć ja trochę myślę o D2Xs-ie. Fajna rzecz, zwłaszcza ten crop 2x mi się przeokrutnie podoba:-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pomijajac szybkostrzelnosc to 1ds spelnia najwiecej z tych wymagan stawianych 1d i piatce.
    ...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Pomijajac szybkostrzelnosc to 1ds spelnia najwiecej z tych wymagan stawianych 1d i piatce.
    Szczegolnie cena

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów