A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.
Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.
W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.
A WG. MOJEGO WIDZI MI SIE TEN POST TO PODPUCHA.
Jeżli ktos decyduje się na zakup sprzetu za kilkanascie/kilkadziesiąt(szkła) kpln to zdecydowanie wie, czego chce.
W/w sprzęt nie jest raczej a przynajmniej bardzo zadko bywa pierwszym aparatem.
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Najwyższy czas przyjąc do wiadomości, że są ludzie, dla których 10 000 PLN to tak jak dla innych 100 PLN.Zamieszczone przez Avadra_K
mają ochotę coś kupić za taka kasę i kupują. Nie muszą się na tym znać i tygodniami zastanawiać nad wyborem. To dla nich nieduża kwota. Np. tata jest Prezesem PKO SA albo innej firmy
Pozdrawiam
Wiesiek
Reasumujac:
jak chcesz miec swietna plastyke (jakosc/szczegolowosc) zdjec, to bierz 5D.
A jak chcesz idealnego AF'a, wytrzymalosci i szybkostrzelnosci - kup 1D.
Jakbys jednak chcial i jednego i drugiego, tak jak np. ja,... to daj se spokoj, bo Canon w tej chwili nie ma takiego sprzetu w ofercie![]()
![]()
Czytaj: nikt nie ma.Zamieszczone przez Pikczer
(Hasselblad to do reporterki się nie nadaje Linhoff tożsamo, z litości nie wspomnę do czego nie nadaje się N) :-P
DSLRs & lenses
Tak, ale uwazam, iz nastepca 1D MKII N bedzie spelnial te wymogiZamieszczone przez Mikołaj
![]()
Wiesz nie spodziewaj się, że coś takiego (czyli np. 1D z matrycą z 5-tki) przy praktycznym braku konkurencji będzie tanie. No chyba, że sonyZamieszczone przez Pikczer
zrobi FF, bo na nikona bym nie liczył:-) :sad:. Wiesz to jest tak że może się okazać że kupienie 5D i 1D to z finansowego (i nie tylko) punktu widzenia lepsze rozwiązanie niż łączenie wszystkiego w jednym. Choć ja trochę myślę o D2Xs-ie. Fajna rzecz, zwłaszcza ten crop 2x mi się przeokrutnie podoba:-D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pomijajac szybkostrzelnosc to 1ds spelnia najwiecej z tych wymagan stawianych 1d i piatce.Zamieszczone przez Pikczer
...
Szczegolnie cenaZamieszczone przez KuchateK
![]()