Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: Jaka karta graficzna

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Proszę, przeglądnijcie listę i wybierzcie coś najwydajniejszego co uciągnie zasiłka 400W i co mnie nie zabije cenowo.
    Z punktu widzenia zasilacza to R5750 i R5770 są chyba najbardziej energooszczędne z tego co się ostatnio ukazało
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z punktu widzenia PERFORMANCE idzie to tak:
    ATI Radeon HD 5770 - 8700 pkt - cena około 600 PLN
    ATI Radeon HD 4890 1GB - 11109 pkt - cena około 700 PLN
    nvidia GeForce GTX 275 - 12088 pkt - cena około 820 PLN

Między 5770 a następnymi przeskok wydajności jest znaczny za stosunkowo niewielką dopłatą.

zasiłka 400W na co pozwoli?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

przy 4890 400W moze byc juz za malo, chyba ze bardzo markowe, zreszta to tez zalezy od reszty sprzetu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z punktu widzenia PERFORMANCE idzie to tak:
    ATI Radeon HD 5770 - 8700 pkt - cena około 600 PLN
    ATI Radeon HD 4890 1GB - 11109 pkt - cena około 700 PLN
    nvidia GeForce GTX 275 - 12088 pkt - cena około 820 PLN
    nie luzuj mnie. podajesz punkty z 3D smarka, ktore nijak nie przekladaja sie na faktyczna wydajnosc?

Między 5770 a następnymi przeskok wydajności jest znaczny za stosunkowo niewielką dopłatą.
    zasiłka 400W na co pozwoli?
    a w zyciu. tak 4890 jak i GTX 275 to karty-marzenie energetyki. pomijajac wlasny portfel, toz to nawet nie wypada tak bezczelnie zrec moc w kraju, w ktorym bynajmniej nie ma nadmiaru elektrowni i wytwarzanej mocy. to jest wrecz jak przyznawanie bonusow bankierom w dzisiejszych czasach. faux pas, ze delikatnie powiem

do 400W bezpiecznym wyborem jest 5770. de facto, o ile nie mowimy o rozdzielczosciach od 1920x1080 wzwyz, to nie widze zbyt wiele gier, ktorym by takie 5770 nie wystarczylo. a dla wlasnej higieny psychicznej dobrze jest kupic karte szanujaca prad.
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Ja wziąłbym Sapphire. Moim zdaniem to firma solidniejsza. Już nie raz miałem okazję korzystać z serwisu tejże firmy (naprawia kolegom i znajomym komputery, dlatego taka opinia) i muszę powiedzieć, że wszystko jest ok, dodatkowo karty tej firmy rzadko się psują - moim zdaniem Gigabyte jest bardziej awaryjny (chociaż to teoretycznie te same karty).

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy ktoś używa kart dedykowanych do 2D np.: PNY
    http://www3.pny.com/NVIDIA-Quadro-NV...P2533C364.aspx
    Interesuje mnie kwestia profilowania takiego zestawu.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekh Zobacz posta
    Czy ktoś używa kart dedykowanych do 2D np.: PNY
    http://www3.pny.com/NVIDIA-Quadro-NV...P2533C364.aspx
    Interesuje mnie kwestia profilowania takiego zestawu.
    A konkretnie ? Profiluje się jak każdą inną... W pracy mam jakieś Quadro w kompie, drogie i tak sam dobre (złe) jak cokolwiek innego...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pomoc i cenne rady. Okazało się, że to nie karta grafiki padła! Dziwna sprawa, bo komunikat dźwiękowy biosu ewidentnie określał pad grafiki. Poza tym była sprawdzana na 3 innych kompach i nie podnosiła się. Jak to zwykle bywa w serwisie się podniosła od pierwszego razu. Na chwilę obecną jeszcze nie wiadomo co padło, komputer trafił do serwisu i teraz poczekam pewnie kilka dni zanim się sprawa wyjaśni...

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A konkretnie ? Profiluje się jak każdą inną... W pracy mam jakieś Quadro w kompie, drogie i tak sam dobre (złe) jak cokolwiek innego...
    Obecnie obrabiam zdjęcia na 2 monitorach pierwszy profilowany sprzętowo i drugi pomocniczy do wyświetlania narzędzi itp. Jako że główny monitor jest profilowany sprzętowo (EIZO) to po wykonaniu profilowania ColorNawigatorem otrzymuję dodatkowo profil ustawiany w zarządzaniu kolorem w Windows jako profil który jest używany przez aplikacje (np. DPP) do zarządzania kolorem w aplikacji.
    Jak w takiej sytuacji mogę wyprofilować 2-gi monitor, który musi być profilowany poprzez ładowanie profilu do karty graficznej ? A docelowo chciałbym podłączyć jeszcze jeden/dwa monitory.

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów