Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: Jaka karta graficzna

Domyślnie

Ja użytkuje 2 GeForce GTX 260 Asus PCI-E złoczone razem, do tego mam Quada 6600, 4Gb RAM, zasilacz Tagan 800, 2 HDD w RAID, płyta Gł, to ASUS Extreme, Windows 64bit Viste Premium i CS4 Ext spokojnie daje rade choć mogę potwierdzić że po przejściu, na RAW z Canona 5D Mark II lekko się gotuje przy większej ilości zdjęć w ACR, dlatego dokupuje jeszcze 2GB ram lub nawet 4, w przyszłości Windowsa 7 Ultimate.

Jednakże mam mały problem z szyną pamięci mam na FSB 800 przy przejściu na 1066 wywala mi system, pomimo że procesor to obsługuje bo quad i dokupiłem pamięci specjalnie na taką prędkość też nie byle jakie bo srebrne PATRIOTY 5-5-5-5, może ktoś ma jakiś pomysł, bios plyty już updatowałem.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Ja użytkuje 2 GeForce GTX 260 Asus PCI-E złoczone razem, do tego mam Quada 6600, 4Gb RAM, zasilacz Tagan 800, 2 HDD w RAID, płyta Gł, to ASUS Extreme, Windows 64bit Viste Premium i CS4 Ext spokojnie daje rade choć mogę potwierdzić że po przejściu, na RAW z Canona 5D Mark II lekko się gotuje przy większej ilości zdjęć w ACR, dlatego dokupuje jeszcze 2GB ram lub nawet 4, w przyszłości Windowsa 7 Ultimate.

Jednakże mam mały problem z szyną pamięci mam na FSB 800 przy przejściu na 1066 wywala mi system, pomimo że procesor to obsługuje bo quad i dokupiłem pamięci specjalnie na taką prędkość też nie byle jakie bo srebrne PATRIOTY 5-5-5-5, może ktoś ma jakiś pomysł, bios plyty już updatowałem.
    Sorki Pamięć mam OCZ PLATINUM DIMM DDR2 1066MHz takich samych parametrów.
    Canon FF i słoików kilka

Uzależniony

Domyślnie

Dzięki t00mcio.Za twoją radą zamawiam. Najlepsza cena znaleziona przez pricegrabber.com jak zwykle w B&H. Całe szczęście bo u nich nie muszę płacić podatku

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    (...)mam mały problem z szyną pamięci mam na FSB 800 przy przejściu na 1066 wywala mi system, pomimo że procesor to obsługuje bo quad i dokupiłem pamięci specjalnie na taką prędkość też nie byle jakie bo srebrne PATRIOTY 5-5-5-5, może ktoś ma jakiś pomysł, bios plyty już updatowałem.
    Trochę nie w temacie, ale ok.
    Zrobileś "Troubleshooting"? Jeżeli płyta główna obsługuje 1066 to jedna kość może nie obsługiwać, mimo że powinna. Musisz wystartować system raz z jedną kością, raz z drugą. Ustaw w biosie rozpoznawanie pamięci na auto i jak bios rozpozna którąś pamięć jako 800MHz to wiesz, że ta jest do wymiany.

Coś już napisał

Domyślnie

Ustawiłeś w biosie napięcia i timingi dla pamięci.

arfoto
    Guest

Domyślnie

win 7 proff 64bit w zupełności wystarcza. Ultimate nie widzę sensu - przecież to Proff plus wodotryski media, które w sumie tylko obciążą system. Ja mam c2d 2,9 Ghz i 8gb 1066Mhz dyski raid 0 + 4 dyski na dane. O dziwo chodzi na Chieftec-u 400W ale razem ze zmianą grafy wymienię zasilacz. W Cs4 rawy z 5dMkII otwierają się 2-3 sekundy. Więc to chyba akceptowalne a co do ramu to fakt i7 nie mam ale pamięci nigdy mi nie wykorzystuje na maxa 60-70% max. Może zakup cs5 i i7 będzie wykorzystywał w pełni ram.

Uzależniony

Domyślnie

Odwołuje co pisałem. Właśnie spotkałem się z takim samym problemem. Kości są ok, ale BIOS ustawia je na niższą częstotliwość gdy wsadzone razem. Na razie czekam na tranzystor do zasilacza i jak go wymienie będę kombinował z updatem biosu i manualnymi ustawieniami. Jak będzie jakiś postęp to dam znać.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zakupiłem ostatnio Gainward GF 9800 GT i do domowej grafiki wystarczy w zupełności.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Jaka karta graficzna

W związku z zakupem 27" monitora EIZO SX 2762 muszę niestety wymienić kartę która obsłuży rozdzielczość 2560x1440. Mój Matrox P690 Plus ma w DVI tylko 1920x1200, szkoda mi się z nim rozstawać, ale nie mam wyjścia. Jaką kartę polecicie z radiatorem, bez bajerów lecz b.dobrym wyświetlaniem? Celem wyłącznie obróbka zdjęć, najczęściej skanów z błon.

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Jaką aktualnie kartę grafiki byście polecili do Lightrooma i Photoshopa? Czy do obróbki i nowego procesu odszumiania LR lepsza będzie większa ilość pamięci na karcie, np RTX 3060 12GB czy lepszy procesor RTX 3060 Ti 8 GB lub cos wyższego RTX3070. Jeszcze dobrze by było zamknąć się w jakiejś rozsądnej cenie do 1200 - 1500 zł. Czy może w zupełności wystarczy cos pokroju GTX1660 TI 6 GB
    Ostatnio edytowane przez Diabeł ; 17-07-2023 o 18:40

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

ja mam RTX 3060 Ti, z i7-12700KF i odszumianie i zapis nowego pliku trwają do 1-3s, ale w jakim stopniu odpowiada za to GPU czy CPU to nie wiem
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów