Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 95

Wątek: Jaka karta graficzna

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Karta jest szybka, uzywam jej w lapku i powiem, ze jest sprawniejsza od stacjonarnego radka x1950, oczywiscie w 3D. Jakosc obrazu bez zastrzezen, rowniez przy zewnetrznym monitorze D-Sub.
    I o to mi chodzi - mam zew Dell 2001 FP 20" LCD. W gry nie gram (poza Diablo, Dungeion Siege - nieczesto - do tego to i intel GMA "pasuje"). Tak wiec bedzie Dell XPS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    I o to mi chodzi - mam zew Dell 2001 FP 20" LCD. W gry nie gram (poza Diablo, Dungeion Siege - nieczesto - do tego to i intel GMA "pasuje"). Tak wiec bedzie Dell XPS
    Dell jest fajny .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    a co powiecie na "NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB". Od dawna nie siedze w sprzecie "konsumenckim". Niestety przyszla czas na zmiane laptopa. Mysle o Dell XPS 1530 z ta karta wlasnie NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB, do tego Intel Core™ 2 Duo processor T7250 (2GHz) i 4GB RAMu (firma kupuje tak wiec za duzego wyboru nie mam)
    Jak na laptopa to cały będzie potężny a i karta bardzo mocna. Standardem w laptopach są jakieś wbudowane, korzystające ze współdzielonej pamięci. Dedykowane laptopowe Radeony czy Geforce'y są co najmniej o klase lepsze od tych wbudowanych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Na topie jeśli chodzi o nVidie jest GF8800 GT 512. Znakomite osiągi i przystępna cena. Ale to raczej wypas do gier a nie do PS-a

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie zakup karty graficznej - prośba o radę

Witam

Niestety padła mi karta graficzna w kompie (galaxy 8600GT) i muszę szybko coś kupić. Nie chciałbym przekroczyć progu 600 PLN.
    Dobrze by było, żeby miała wspomaganie HD (filmy z 5DMarkII) wyjście DVI i HDMI, przede wszystkim żeby dobrze współpracowała PS CS 4 i żeby dało się na niej też pograć.

Sprawa jest bardzo pilna więc liczę na Waszą szybką pomoc i rady co kupić.

Dzięki
    Ostatnio edytowane przez Loram ; 06-12-2009 o 14:54

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Witam

Niestety padła mi karta graficzna w kompie (galaxy 8600GT) i muszę szybko coś kupić. Nie chciałbym przekroczyć progu 600 PLN.
    Dobrze by było, żeby miała wspomaganie HD (filmy z 5DMarkII) wyjście DVI i HDMI, przede wszystkim żeby dobrze współpracowała PS CS 4 i żeby dało się na niej też pograć.

Sprawa jest bardzo pilna więc liczę na Waszą szybką pomoc i rady co kupić.

Dzięki
    Kupiłem właśnie Radeona 5770 za mniej więcej tyle - alternatywa w tej cenie od Nvidii to zdaje się GTS260 który jest szybszy ale w odróznieniu od Radeona nie obsługuje DirectX11.
    Nvidia (9600GT) z PS CS4 pod Win 64 regularnie mi generowała BSODy (na 100% kwestia sterowników), stąd przerzuciłem się na Radeona.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Krzychu, a którego radka kupiłeś? jakiej firmy? Sapphire, Gigabyte, PowerColor, Asus, HIS ?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Dzięki Krzychu, a którego radka kupiłeś? jakiej firmy? Sapphire, Gigabyte, PowerColor, Asus, HIS ?
    Asus'a EAH5770/2DIS/1GD5/V2 - jest cichutki (dotychczas preferowałem pasywnie chłodzone karty ale wśród tych nowszych/szybszych jest ich bardzo mało), dodatkowo wg. testów bardzo energooszczędny jak na osiągi...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja polecam jakiegos radka 4870 lub 5750, wydajnosc podobna w nowych grach, w starszych przewage bedzie mial 4870, ale nie spacjalnie wielka
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Kraków

Domyślnie

one wszystkie mają 128 bit, czy nie lepiej dołożyć i mieć 256 bit?
    nie znam się kompletnie na nowych kartach, nie śledziłem rozwoju technologicznego i nie wiem na co się zdecydować...

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów