Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 95 z 95

Wątek: Jaka karta graficzna

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaka karta graficzna

Wystarczy narzędzie typu MSI Afterburner aby wiedzieć co i w jakim stopniu jest obciążone.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Też mam RTX 3060Ti i procesor 12 generacji i spokojnie trwa to kilka sekund. Ja mam monitor fullHD ale 1440p do zdjęć też spokojnie obsłuży. Jednak jeśli chciał byś pograć w gry w 4K to musisz już kupić RTX serii 40xx.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Cześć, chciałam zasięgnąć Waszej opinii w kwestii karty graficznej.

Zleciłam złożenie nowego PC, zaproponowano mi specyfikację, którą zamieszczam poniżej.

Czy Waszym zdaniem ta karta graficzna jest dobrym wyborem, czy lepsza byłaby jakaś inna?
    W gry nie gram, nie tworzę filmów, zajmuję się wyłącznie zdjęciami, przerzucam ich tony.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	komputer.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	480,5 KB
ID:	18676

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja mam RTX 4060 w połączeniu ze starym procesorem I7 8700, tylko ja mam ASUS https://www.ceneo.pl/163753224?fto=5...EaAk1nEALw_wcB, który jest chyba ok. 200 PLN tańszy. Daje radę do obróbki foto bez problemu.
    Nie wiem na ile Ci wycenili ten zestaw, ale może popatrz jeszcze tutaj https://techlipton.pl/2024/polecane-...listopad-2024/. Ja często jak składam komuś kompa to od tego zaczynam. Dodam tylko, że ja w ogólnie znam i nigdy nie korzystałem z AMD i RADEONÓW.
    Generalnie patrząc na testy w necie IMHO Intel i nVidia lepsze do pracy i obróbki foto/video, pod kaem gier z kolei AMD.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Zastanów się, czy na pewno chcesz procesor 12 generacji. Ja bym wolał i5 13 lub 14 generacji, niż i7 12.
    Lepiej byłoby poszukać karty z 3 wentylatorami, jeśli wejdzie do obudowy - będzie ciszej.
    Chłodzenie procesora coś z Be quiet! lub Noctua. Na tym nie warto oszczędzać.
    Dysk ssd bardzo dobry, ale też bardzo drogi. Da się też dobrze, ale znacznie taniej.
    Zastanów się, czy na pewno potrzebujesz klasyczny HDD?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów