Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wyświetlacz do G5

mietla1
    Guest

Domyślnie Wyświetlacz do G5

hmmm.....trzy dni bycia na forum i już którys watek zaczynam...ale cóz, pytam bo nie wiem.
    Porysował mi sie wyswietlacz w G5. Czy ktos ma jakis pomysł co z tym zrobic oprócz niesienia do serwisu i wymiany na nowy? (o ile wogóle da sie wymienic na nowy) Czy jesli nawet byłaby szansa wymiany to gdzie można kupić taniej taki ekranik?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Da się napewno wymienić przy czym to może być trochę kosztowne. Poza tym ja bym nie wymieniał jesli nie przeszkadza to Tobie w kadrowaniu.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

mietla1
    Guest

Domyślnie

raczej przeszkadza :-( ekranik jest wręcz zryty jesli mozna to tak nazwac. Niefortunnie pozyczyłam komus aparat i niestety stalo sie... przy sloncu tnie sie caly obraz i jest to irytujace. Serwis zaproponował 350zł za wymianę ale ciagle szukam tańszej opcji

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Poszukaj past do polerowania ......wyświetlaczy w telefonach znajomy gdzieś kupił i wyświetlacz w telefonie jak nowy .

mietla1
    Guest

Domyślnie

no tak, ale w aparacie jest innego rodzaju wyswietlacz niz w telefonie, ja przynajmniej mam LCD jak sadzę i nie jestem pewna czy powinno sie go polerowac taka pastą. Może sie myle...?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.
    Witam

Można jeszcze spróbować nakleić folię(taką jak na palmtopy) która trochę zniweluje efekt porysowania.
    Zrobiłem tak w palmtopie i jest dużo lepiej.
    Dziwię się, że Canon nie dał na ekran byle jakiej szybki ?

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów