Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: SIGMA 18-50 2.8 ex dc - test!

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

"I na koniec parę słów o sprzedaży poza sklepem, czyli na przykład przez Internet, u akwizytora, za pośrednictwem poczty. Tutaj nie ma możliwości zastanowienia się i szczegółowego obejrzenia towaru. A w niektórych sklepach internetowych opis jego cech jest nader skąpy. Dlatego ustawodawca daje nam aż dziesięć dni na zastanowienie się i ewentualny zwrot bez podania przyczyny. Oczywiście towar musimy zwrócić w stanie nienaruszonym. Natomiast jeśli sprzedający nie poinformuje o prawie do zwrotu lub nie poda szczegółów i wszystkich kosztów umowy, czas do namysłu przedłuża się do trzech miesięcy. Te udogodnienia nie dotyczą jednak rozmów telefonicznych, akcji, prasy i żywności dostarczanych do domu oraz zakupów o wartości poniżej 10 euro"

Fragment z:

http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021221104505
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    - "no i zabrneliśmy, a czort karty rozdaje...". Bo gdybym tak mógł sam przetestować obiektyw..., - taka ewentualność to tylko zakup i sprawdzenie za zwrotem kasy, ale kto się na to zgodzi? - znacie takich sprzedawców?
    Ja znam takiego jednego... podesle obiektyw, jak sie z nim dogadasz i sprzet ci nie bedzie odpowiadal to odsylasz sprzet. Jak bedzie odpowiadal to wplacasz mu kase. Sprzedawca na zasadzie "ty zaufasz jemu a on zaufa Tobie" ...
    Jak bede mial juz forse to go ladnie poprosze o zarowono ta Sigme 18-50 2.8 EX jak i Canon 17-40 4L do testow "łeb w łeb" w robieniu zdjec a nie w tabelkach 8) . Za ten ktory bardziej mi bedzie odpowiadal wplace forse a ten ktory mniej mi bedzie odpowiadal obsmaruje dlaczego i odesle 8) .
    Aha... sprzedawca o ktorym pisze to Tommy_J .

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wspaniałe podejście do tematu masz, ale tylko jedno pytanie kiedy będziesz realnie (orientacyjnie) kupował ten zoom szeroki? Sigma jest na Allegro -też z Łodzi za 2000zł. Poki co mam KIT-a 18-55 i poczekałbym, gdyby to było jeszcze w tym roku!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    kiedy będziesz realnie (orientacyjnie) kupował ten zoom szeroki?
    W styczniu... orientacyjnie...

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Aha... sprzedawca o ktorym pisze to Tommy_J .
    No to masz z nim fajne ukady. Zazdroszcze.
    Dzisiaj z nim rozmawialem.
    Ja: Kupuje sprzet za 4000, testuje i co dalej jak bedzie mial wade?
    On: To idz Pan do serwisu Canona.

Zwroccie uwage, ze tu chodzi o to czy bedzie mial wade a nie czy mi odpowiada.

Rozczarowalem sie troche co do niego...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez labo
    No to masz z nim fajne ukady. Zazdroszcze.
    Dzisiaj z nim rozmawialem.
    Ja: Kupuje sprzet za 4000, testuje i co dalej jak bedzie mial wade?
    On: To idz Pan do serwisu Canona.
    ...
    Jesli bym kupil sprzet na gwarancji Canona PL lub eurogwarancji to tez bym najpierw poszedl do serwisu Canona - niech wiedza co za badziewie produkuja.
    Taka jest logiczna kolejnosc rzeczy.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    t na gwarancji Canona PL lub eurogwarancji to tez bym najpierw poszedl do serwisu Canona - niech wiedza co za badziewie produkuja.
    Taka jest logiczna kolejnosc rzeczy.
    Zupełnie nie logiczna. Kupie sprzęt w Białymstoku i mam lecieć do Warszawy do serwisu? Sprzedawca odpowiada za wady sprzętu.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Zupełnie nie logiczna. Kupie sprzęt w Białymstoku i mam lecieć do Warszawy do serwisu? Sprzedawca odpowiada za wady sprzętu.
    Zgadza się. I jedynie wtedy, gdy sprzedawca jest do d*, lepiej jest walczyc bezpośrednio z serwisem.

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Zgadza się. I jedynie wtedy, gdy sprzedawca jest do d*, lepiej jest walczyc bezpośrednio z serwisem.
    Tez się zgadzam, aczkolwiek Tommyego akurat o to nie podejrzewalem. Widac pozory myla.

A wracajac do tytulowej sigmy. Czy ktos już z Was robil nia zdjecia?

[ Dodano: 14-12-2004 ]
    Widze, ze brak odzewu. Czyzby nikt ta Sigma nie robil jeszcze zdjec?

A z drugiej strony jakie sa alternatywy dla tego obiektywu SIGMA 18-50 2.8 ex dc??
    Tylko prosze nie piszcie, ze 17-40/4 L Watek "alternatywa dla 17-40L" tez czytalem.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez labo
    Widze, ze brak odzewu. Czyzby nikt ta Sigma nie robil jeszcze zdjec?

A z drugiej strony jakie sa alternatywy dla tego obiektywu SIGMA 18-50 2.8 ex dc??
    Tylko prosze nie piszcie, ze 17-40/4 L Watek "alternatywa dla 17-40L" tez czytalem.

Właśnie od Tommy'egoJ mialem na kilka dni tą Sigmę do testów. Ostrośc całkiem OK, ale jednak dość mocno winietuje. Za mocno jak dla mnie. I zmiana ogniskowej - straasznie cięzko chodzi. Pewnie z biegiem czasu się wyrobi, ale... Ale wolę 17-40L :-)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów