Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Lotniska - zakazy??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    http://www.ulc.gov.pl/index_1.php?dz...lik=29_08_2006

Dopuszcza się do przewozu urządzenia elektroniczne, w tym przenośne komputery, telefony komórkowe i aparaty fotograficzne.

Poszli wreszcie po rozum do glowy...
    super dzieki za linka
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograffik Zobacz posta
    Za to z Paryżewa do Wwy - zero problemów z bagażem podręcznym. Będąc już w samolocie zapytałem stewardessę czy podczas lotu mogę robić zdjęcia - powiedziała że tak. Potem wprawdzie inna kazała mi wyłączyć aparat na czas startu - ale przecież podczas startu są fajne widoki "cywilizacji" - więc ja pstryk,pstryk,pstryk.
    Kiedyś jak leciałem na linii Londyn - Katowice Wizz Airem miałem taką akcję, że stewardessa podeszła do mnie przed startem jeszcze i powiedziała "prosze schować aparat. zakaz robienia zdjęć". zapytałem dlaczego, i że czytałem regulamin i nic takiego tam nie było. a ona zapytała czy to analog czy lustrzanka cyfrowa. I później tłumaczy, że samolot, którym lecimy to AirBus xxx, i że pole zniszczy moją lustrzankę jak będzie włączona. No cóż. Nie pozostało mi nic jak pogratulować jej pracy strewardessy, bo po takiej wiedzy wyniesionej z podstawówki to i tak zbyt ambitna praca dla niej. Poszła sobie, a ja pstrykałem..

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mi wczoraj na CVG zabrali butelkę zimnej Diet Pepsi, która to chciałem sobie walnąć przed lotem... Porażka... ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja gdzieś wyczytalem, że w GB zbuntowały się sklepy wolnocłowe Efekt jest ponoć taki, że na pokład wódkę wnosić wolno... a wodę nie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

w zeszlym tygodniu lecialem Air Berlin z Berlin-Tegel na Majorke i z powrotem. zero problemow. wnioslem wazacy ze 12kg plecak foto jako podreczny i nikt nawet nie mrugnal. w obie strony. statyw poszedl do luku i, w odroznieniu od Lufthansy, nikt mi tym razem przy zamku nie gmeral

poza tym dobra kawa na pokladzie

z mankamentow to tylko stewardesy. no niestety Niemki nie Hiszpanki (czy dokladniej: Katalonki)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A ja gdzieś wyczytalem, że w GB zbuntowały się sklepy wolnocłowe Efekt jest ponoć taki, że na pokład wódkę wnosić wolno... a wodę nie
    W US na większości lotnisk jest tak że to co się kupi w wolnocłowych, odbiera się od takiego gościa za ostatnią bramką (często już w rękawie) i wydaje mi się że ludzie jakieś perfumy pokupowali i zabrać ze sobą mogli...
    Biznesik się kręci dalej ;-)

A największy czad to tzw. puffers (http://www.geindustrial.com/ge-inter...entryscan.html), zamykają człowieka w takiej budce i psikają czymś pod całkiem niezłym ciśnieniem... Na CVG takie już mają...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    http://www.ulc.gov.pl/index_1.php?dz...lik=29_08_2006

Dopuszcza się do przewozu urządzenia elektroniczne, w tym przenośne komputery, telefony komórkowe i aparaty fotograficzne.

Poszli wreszcie po rozum do glowy...
    Dzieki za info. Juz spokojnie bede mogl zabrac aparat na wakacje. Kumpel wrocil z Tunezji nie zabral aparatu bo sie bal ze zaginie i teraz zaluje ze nie ma takich fotek jak by chcial.
    A propo sprawdzalem regulamin przewoznikow zaden nie odpowiada za sprzet fotograficzny w bagazu nadanym to nie mieli innego wyjscia jak zrezygnowac z tego durnego przepisu.
    Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Chce lecieć do Azji, no i kruca bomba, wczoraj "panienka z okienka" z B.A. na Kruczej poinformowała mnie że z flaszki na Heathrow w duty free nici. To ja to czniam i polece przez żabojady albo jakąś cholerną Alitalią :-(
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie polecam oddawac sprzetu do glownego bagazu!

Nie wiem co obsluga z nim robi, ale majac w plecaku pomiedzy ubraniami statyw Manfrotto ... ulamal mi sie kawalek glowicy!!! Juz se wyobrazam co by sie stalo z aparatem gdyby tam byl.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie polecam oddawac sprzetu do glownego bagazu!
    Tak, tylko jak inaczej zabrać go ze sobą w podróż?

Juz se wyobrazam co by sie stalo z aparatem gdyby tam byl.
    Hmmm, mój aparat tak leciał - ale był w solidnym pudełku wyłożonym pianką, pudełko w plecaku, a plecak pomiędzy tshirty/sweter itp. miękkie rzeczy. Nic się nie stało. A opieprzyć dziewczynę przy odprawie się opłacało - z nerwów ścisnął się żołądek i nie chciało mi się jeść - i dobrze bo mi zabrali suchy prowiant :grin:

Ale ogólnie to jest niezły kanał - jednego cukierka można wziąć, ale dwóch już nie (no bo jak się je "zmiesza" to może powstać materiał wybuchowy ) Drops explosive jest i basta!
    Canon 30D | obiektyw do KITu | Praktica MTL5 | Zenit 12XP

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów