Myślę że prościej bedzie kupić czytnik do kart CF.Zamieszczone przez ursyniak
Myślę że prościej bedzie kupić czytnik do kart CF.Zamieszczone przez ursyniak
Canon Solution Disk jest do ściągnięcia przez np. Emule (przed chwilą sprawdzałem).
Jeśli masz orygnalną płytkę to nie będzie chyba piractwo.
Albo zadzwoń do serwisu czy wydzaliby Ci nową płytę.
dobre stratusZamieszczone przez stratus
![]()
a tak na poważnie to chyba po to kupiłem aparat z oprogramowaniem żebym mógł z niego korzystać...
Ramirez a czy Canon Solution Disk rozwiąże mój problem![]()
Canon Solution Disk to płyta CD z oprogramowaniem do aparatów Canona.Zamieszczone przez ursyniak
popmart napisał, że wystarczy Ci dowolna wersja ZoomBrowsera żeby zainstalowac całą resztę. Jeśli to prawda, to powinien wystarczyc Ci jakikolwiek Solution Disk - nawet od Canona A400.
Standardowa mimo ze nieadekwatna pretensja/wymowka.Zamieszczone przez ursyniak
Podaj jakie znasz zalety korzystania z softu Canona do zgrywania zdjec? Bo to co podajesz to tylko cecha ale nie zaleta.
Zalety czytnika: szybciej, bez zbednych sterownikow, bezpieczniej, bez zabawy w "niewidzialne RAWy" .
Zalety oprogramowania Canona: organizacja i rename plikow. Do obejscia za pomoca Total commander i dwoch skrotow: ctr+b i ctr+m.
Zamieszczone przez Vitez
haha, mogłem się tego domyślić że zaraz przemówi jakiś przemądrzalec...
słuchajcie- jak się czyta forum i np. nowy użytkownik prosi o pomoc to właśnie tacy przemądrzalcy co wszystko wiedzą udzielają takich właśnie odpowiedzi...
tu na nowego użytkownika patrzy się jak na żyda w jarmułce na Marszałkowskiej
to że czytnik kart jest pomocny to rzecz niepowarzalna, ale ja pytam o oprogramowanie i bynajmniej dla mnie nie jest to przetensja/wymówka
Zamieszczone przez ursyniak
To jest bardzo dobra pomoc do której jak widzę chcesz koniecznie dojść sam ... po godzinie pracy z ściąganiem softem oryginalnym pójdziesz grzecznie do sklepu po czytnik za całe 20PLN i równie grzecznie przeprosisz mądrzejszych w tej sprawie od ciebie. A soft Canon można sobie w buty włożyć będziesz wyższy ..... ja używam DPP + Zoom Browsera .... broń Boże nie ściągam i ... sam zresztą się przekonasz .... bo widać musisz... bo to przecie oryginalny soft to musi być dobry ....
Ostatnio edytowane przez popmart ; 26-08-2006 o 10:09
Nie wiem skąd się bierze lęk wielu użytkowników cyfrówek przed czytnikiem. Może boją się, że częsta manipulacja kartą spowoduje uszkodzenie złącza w aparacie?
Nie mogę za bardzo ściągać emulem dlatego jeśli ktoś mógł by dać na ftp to byłbym bardzo wdzięczny.Zamieszczone przez Ramirez
To jeden z powodow.Zamieszczone przez aptur
Nastepne:
- bo wydalem tyle forsy na sprzet ze nie mam skad wziac kolejne 20-30zl na czytnik
- bo sprzet za tyle forsy musi dzialac idealnie, soft do niego rowniez
- bo cos mi nie dziala i domagam sie pomocy
itd itp![]()