Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: zdjęcia w kościele - prosze o porady

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Tamrona 28-75 sobie kup

EDIT:

Aaa ty masz 350d - to nie kupuj :wink:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Bywalec Awatar fotoglaf
    Miasto
    niedaleko Warszawy

Domyślnie

Ja ostatnio robiłem u znajomych zdjęcia na ślubie: 350d + tamron 28-75 + 430EX i wyszły chyba nieźle WB na Auto (bo i tak robiłem w RAW), czasy 1/60 - 1/80s, F5.6, iso800 - kilka przykładów możesz obejrzeć pod adresem: http://www.wobiektywie.com/thumbnails.php?album=25
    5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
    350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świeżak
    w instrukcji jest napisane ze z reki 1/15 i powinno wyjsc i wychodzi pod warunkiem ze obiekt stoi wryty w miejscu i sie nie rusza... ogolnie jest ok ale jakbym mial jeszcze raz kupowac to chyba doskladalbym i kupil cos ze swaitlem 4 lub 2.8, nie wiem jakiej firmy bo sie nie znam

tutaj jest jakis test tego obiektywu

http://canon-board.info/showthread.php?t=12102

niby nie jest taki zly ale nie wiem na razie za slaby jestem zeby cos stwierdzic a tym bardziej porownac z innymi.

on na allego to 1800 zl kosztuje i z tego co wiem to w tej cenie to lepszej opcji chyba nie ma ale moze sie myle

ja chce teraz szarpnac 50mm 1.8 co myslisz??
    co do tej 50 to ktos powiedzial ze za ta cene wypada go miec kazdemu canonierowi
    osobiscie uwazam ze jest to dobry obiektyw ale duzo nie stracisz jesli go nie bedziesz mial
    choc mysle ze mozna te pieniadze spozytkowac na cos lepszego np jasny zoomek
    natomiast cena tej 50 powoduje ze i tak go kupisz
    pozdrawiam
    Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Świeżak, masz idealny sprzęt ślubno-weselny... do lampy doczep sztuczny sufit, lampa w górę ok 45 stopni i kawałek plastiku do odbijania przyczep gumką...idealne światło. A z tym obiektywem mozesz smiało i bez lampy focić przy iso 800-1600 Tu masz przykłady podobnego zestawu z tym ze body to 30D... a część chyba tez 350d w exifach masz wszystkie ustawienia http://republika.pl/foto21987/ania_daniel.html

świeżak
    Guest

Domyślnie

Dzieki Wuqa podbudowales mnie

mam jeszcze pare pytan

1. na ile mniej wiecej ten plastik na gumce bo w 580 jest jakis taki bialy plastik wyciagany ale nie wiem czy nie za krotki...

2. a ustawienia aparatu to na M i mniej wiecej 5,6 i 1/30 a lampa doswietlac z odpowiednim AV czy ustawic na P i ladowac jak leci??

co myslisz?? a zdjecia git fajnie jakby mi na ostatnim slubie takie wyszly...

Edit:
    aaa sora za jeszcze jedno słabe pytanie ale co to sa te exify??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świeżak
    Dzieki Wuqa podbudowales mnie

mam jeszcze pare pytan

1. na ile mniej wiecej ten plastik na gumce bo w 580 jest jakis taki bialy plastik wyciagany ale nie wiem czy nie za krotki...

2. a ustawienia aparatu to na M i mniej wiecej 5,6 i 1/30 a lampa doswietlac z odpowiednim AV czy ustawic na P i ladowac jak leci??

co myslisz?? a zdjecia git fajnie jakby mi na ostatnim slubie takie wyszly...
    lepiej M 5,6 1/60 lampa do gory tak 45 stopni ale dokup sobie dyfuzor Stofena

efixy to ustawienia aparatu ktore sa zapisane w plikach jpg zobacz sobie w zoom browser przegladarce ktora dostales do 350d
    Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa
    Świeżak, masz idealny sprzęt ślubno-weselny... do lampy doczep sztuczny sufit, lampa w górę ok 45 stopni i kawałek plastiku do odbijania przyczep gumką...idealne światło. A z tym obiektywem mozesz smiało i bez lampy focić przy iso 800-1600 Tu masz przykłady podobnego zestawu z tym ze body to 30D... a część chyba tez 350d w exifach masz wszystkie ustawienia http://republika.pl/foto21987/ania_daniel.html
    bardzo fajne zdjecia naprawde klasa
    ostatnio wydzialem zdjecia kolezanki ze slubu niby robil profi fotograf - sa obciete wszystkie nogi, ale ze to byl jej slub nie chcialem psuc jej tego wspanialego humoru i powiedzialem ze zdjecia sa nawet fajne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów