Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: Praca w PS na 2ch monitorach pod WinXp.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Czyli co? Jednak mialem racje, ze z tym rozwiazaniem 2 kraty po jednaj na monitor nie zadziala?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ags
    Powinien uciągnąć, przecież 2x2d to nie jest jakiś straszny problem. W detonatorach zaznacz 'rozciągnij' czy jakoś tak - dwa monitory mam w pracy, więc teraz Ci nie powiem, bo zastałem dziś zamknięte drzwi :>
    tyle że mnie nie chodzi o rozciągnięcie (chyba że się mylę) bo w to się bawiłem tylko jak zrobić
    żeby były 2 pulpity w tym jeden pusty np. na film który leci tle a na drugim np. firefox i cała reszta...
    wiem że tak się da tylko nie wiem jak...
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moj Geforce6800 nie wymaga zadnego dodatkowego softu - ot sterowniki poprawnie zainstalowane i we wlasciwosciach zaznaczyc DualView, ustawic sobie metoda drag&drop ktory monitor gdzie sie znajduje, ktory jest 1 a ktory 2 i smiga.
    Full screen w PS + narzedzia na monitorze obok to cholernie wygodne rozwiazanie 8)
    dokładnie o to mi chodzi.
    zaraz muszę oblookać temat...
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szop
    moga wspolpracowac ze soba 2 karty graficzne, ale tylko zaleznie. Nie ma technicznej mozliwosci, aby jedna karta zasilala jeden monitor, a druga drugi i nie byly ze soba polaczone.
    Ciekawe, taki zestaw miałem na biurku. ATI 9550 w AGP + Matrox jakiś stary nie pamiętam w PCI. Winda martwi się o to, aby podzielić desktop na 2 częsci. A jak włączyłem 2 monitory w ATi to i na 3 części. Tyle, że jak pisałem, takie rozwiązanie ma niekiedy swoje ograniczenia. Na pracę w PS chyba one nie wpływają.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

w gf to jest gdzies w nview -> ekran -> dual view albo cos takiego i jak masz mozliwosc ustawiania wlasciwosci poszczegolnych okien prawoklikiem jeszcze na pasku zadan to tam wskazujesz na ktorym pulpicie chcesz zeby byl wyswietlany albo po prostu drag & drop na wybrany deskop
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szop
    Nie ma technicznej mozliwosci, aby jedna karta zasilala jeden monitor, a druga drugi i nie byly ze soba polaczone. Jesli sa dwie karty to znaczy, ze pozwalaja na to rozwiazania sprzetowe typu SLI czy crossFire (dawniej byla karta plus akcelerator GFX), ale zawsze praca bedzie polaczona moca przerobowa dwoch prockow graficznych.
    Mylisz się całkowicie. Spróbuj kiedyś
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Od przynajmnej 2 lat korzystam z takiego systemu dwoch monitorow.Windows XP obsluguje do 16 monitorow jedoczesnie, wiec o to sie niemartw.CO do podlaczenia lepiej dwie karty jelsi niemasz jakis super wymagan.Ja mam na AGP zalozona RIVE TNT2 a na PCI jakies 2 mb badziewie.Ciagnie bez problemu.W tedy w systemie po wykryciu uaktywnia ci sie drugi monitor dla ktorego masz mozliwosc konfiguracji tak jak bys mial normalnie 1.Najproscie sprobuj sobie wsadic jakas badziewna karte ktora pozwoili ci wyciagnac jakas przyzwoita rozdielczosc i zobacz czy ci ten system pasuje.Nieprzepadam z XP ale musze przyznac ze naprawde dobrze rozwiazali ten system.jak cos to zapraszam na priv czy gg to moge wyjasnic wszystko.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Il Fuoco, mówię Ci jak to się mniej więcej nazywa, "Rozciągnij ...." i jest to dokładnie to, co opisujesz.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Czy waszym zdaniem, da sie tak zrobić aby, jeden monitor chodził na rozdzielczości 1280 x 1024 /mój stary Flatron /, a drugi na 1600 x 1200 / nowy LCD / ?

Przepraszam, Il fuoco że się podłączyłem ze swoim pytaniem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Czy waszym zdaniem, da sie tak zrobić aby, jeden monitor chodził na rozdzielczości 1280 x 1024 /mój stary Flatron /, a drugi na 1600 x 1200 / nowy LCD / ?

Przepraszam, Il fuoco że się podłączyłem ze swoim pytaniem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.

raczej tylko z rozwiązaniem z 2 kartami .....choć do takich rozdielczości trudno będzie dobrać kartę PCI....

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów