Cytat Zamieszczone przez popmart
haha wiedziałem ..... no cóż tak ludzie uciekają że za 1,2 mln ludzi w 15 lat zrobilo się 2,5 mln ....
Znajdz statystyki z weekendow i przekonasz sie jak ludzie w wolnym czasie ciesza sie metropolia

a o ruchu drogowym to doświadczenie własne i poprostu brak przyzwyczajenia ludzi z innych miast w Warszawie jeździ się już podobnie jak w wielkich miastach Europy
Zapewniam Cie ze Warszawie brakuje jeszcze sporo do Pragi. A z drugiej strony w zaden sposob nie mozna porownac jej do Rzymu gdzie wedlug obiegowej opinii panuje niezla wolna amerykanka (sam nie jezdzilem)

a małomiasteczkowość dotyczyła mentalności i realnej zazdrości wyrażanej zazwyczaj : "warszafką" i innymi epitetami o podobnym zacięciu...
Problem polega na tym ze to tylko Warszawiakom wydaje sie ze to zazdrosc. A tak naprawde to Was (oczywiscie paskudna generalizacja) po prostu nie lubia za zachowanie.

tylko że w Warszafce jest 30-40 teatrów a w kulturalnym Krakowie we wrześniu otwarte były 3 w tym jeden z oklepaną klasyką .... knajpy do wczesnego rana czynne a w Gdańsku o 11 wieczorem pustki i zaganiczni turyści nie bardzo wiedzą co ze sobą zrobić ...
Na teatrach sie nie znam ale jesli chodzi o knajpy puby itp to warszawiacy zapelniaja glownie te ... lodzkie.

jak przyjadę do domu mogę zrobić fotkę mojego blokowiska wielu z was może zobaczyć szczęki na podłodze ....
No tyle ze patrzac z tej perspektywy pokaz mi te blokowiska w innych miastach europejskich do ktorych Warszawe porownujesz W Pradze niezle trzeba sie nalatac zeby cos takiego sfocic. W innych jeszcze trudniej.
Poza tym jesli mieszkanie w wielkiej plycie (nawet ladnie zrobionej) jest wielkomiejskie to Lodz zostanie stolica Europy