haha wiedziałem ..... no cóż tak ludzie uciekają że za 1,2 mln ludzi w 15 lat zrobilo się 2,5 mln ....
a o ruchu drogowym to doświadczenie własne i poprostu brak przyzwyczajenia ludzi z innych miast w Warszawie jeździ się już podobnie jak w wielkich miastach Europy
a małomiasteczkowość dotyczyła mentalności i realnej zazdrości wyrażanej zazwyczaj : "warszafką" i innymi epitetami o podobnym zacięciu...
tylko że w Warszafce jest 30-40 teatrów a w kulturalnym Krakowie we wrześniu otwarte były 3 w tym jeden z oklepaną klasyką .... knajpy do wczesnego rana czynne a w Gdańsku o 11 wieczorem pustki i zaganiczni turyści nie bardzo wiedzą co ze sobą zrobić ...
Wiecie takich przykładów jest masa.... a i śmiecie wszędzie podpisane "warszawa" jakoś jak patrzę na zachowanie przeciętnego Ślązaka mam inne wrażenie ?! a wogóle Stolica jest bardzo czystym i zielonym miastem w porównaniu do innych miast w polsce a nawet i Europie, nie ma wielkich zakładów produkcyjnych itd .... soz ale takie są fakty ....
jak przyjadę do domu mogę zrobić fotkę mojego blokowiska wielu z was może zobaczyć szczęki na podłodze ....