Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Wojny międzymiastowe

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

no niby z tematu nie schodzimy - wszakże przyrost naturalny nierozerwalnie łączy się w domyśle ze ślubami a od ślubu do zdjęć już bardzo blisko a o tym gadamy
    hehe
    no to niezłe numery Panowie.
    tak sobie czytam i czytam i aż wierzyć mi się niechce w niektóre historie ale u nas wszystko jest możliwe...
    osobiście najbardziej kocham jak do nas zjeżdżają się na wakacje "ludzie z miasta", ja sobie wychodzę porobić zdjęcia w moim miasteczku i tak sobie wędruję z torbą na ramieniu, a jeśli jest co fotografować, to z aparatem na ramieniu.
    I tyle krzywych spojrzeń to chyba nigdy nie mam okazji się naoglądać jak podczas takich plenerków w lecie...Ci goście z dyndającymi Panasonicami,Pentagramami,Samsungami i innymi hybrydami...jakże oni mają zdziwione miny że ktoś "na wsi" ma bardziej czarny i większy (wg. ich priorytetów co do jakości aparatu) aparat...wchodzą w kadr,paradują przed oczami itp. itd. etc.a jakby ktoś pytał skąd wiedzą że jestem tutejszy, - w takim małym miasteczku to widać "who is who", czy jesteś nasz czy wasz
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    no niby z tematu nie schodzimy - wszakże przyrost naturalny nierozerwalnie łączy się w domyśle ze ślubami a od ślubu do zdjęć już bardzo blisko a o tym gadamy
    hehe
    no to niezłe numery Panowie.
    tak sobie czytam i czytam i aż wierzyć mi się niechce w niektóre historie ale u nas wszystko jest możliwe...
    osobiście najbardziej kocham jak do nas zjeżdżają się na wakacje "ludzie z miasta", ja sobie wychodzę porobić zdjęcia w moim miasteczku i tak sobie wędruję z torbą na ramieniu, a jeśli jest co fotografować, to z aparatem na ramieniu.
    I tyle krzywych spojrzeń to chyba nigdy nie mam okazji się naoglądać jak podczas takich plenerków w lecie...Ci goście z dyndającymi Panasonicami,Pentagramami,Samsungami i innymi hybrydami...jakże oni mają zdziwione miny że ktoś "na wsi" ma bardziej czarny i większy (wg. ich priorytetów co do jakości aparatu) aparat...wchodzą w kadr,paradują przed oczami itp. itd. etc.a jakby ktoś pytał skąd wiedzą że jestem tutejszy, - w takim małym miasteczku to widać "who is who", czy jesteś nasz czy wasz
    Skąd ja to znam ? Dokładnie jest u mnie tak samo.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w takim małym miasteczku to widać "who is who", czy jesteś nasz czy wasz
    Dla ciebie widac, dla przyjezdnych to wg mnie wszystko jedno i raczej nie ma roznicy kto jest kto.
    Wchodza ci w kadr nie zlosliwie bo nie jestes przyjezdny a z wlasnego egoizmu "JA jestem na wyjezdzie i to JA jestem najwazniejszy" - podejrzewam ze innym przyjezdnym tez wlaza w kadr. No ale to juz totalnie OT sie robi .

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Vitez nie chcialbym byc zle odebrany, nie mam tez zlych zamiarow ,ani tymbardziej nie probuje nikogo obrazic ale czyz nie o Warszawiakach (Warszawianinach) krazy wlasnie taka obiegowa opinia??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    Vitez nie chcialbym byc zle odebrany, nie mam tez zlych zamiarow ,ani tymbardziej nie probuje nikogo obrazic ale czyz nie o Warszawiakach (Warszawianinach) krazy wlasnie taka obiegowa opinia??
    Szczegolnie jak sie pojedzie na mazury Najgorsze przeklenstwo nie jest tam na k.., ch.. tylko wlasnie na W...
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound

moim zdaniem jest to tylko zazdrość że nie mieszka się w metropoli o europejskim charakterze tylko w mieście/miasteczku które można przejść w 1-2 godziny na pichotę (nie wyłączając Krakowa) i trudno być anonimowym (wyłączając Kraków) .... niestety dla niektórych, mamy tu już inny charakter można to poznać choćby po ruchu ulicznym .... tak tak ludzie się wpuszczają ustępują w korkach ze świecą tego szukać w innych miastach gdzie zmiana pasa w odległości 10m od następnego samochodu to już zbrodnia... (Gdańsk, Kraków)

Niestety .... małomiasteczkowość w Polsce jest nieznośna....

Już widzę te gromy oczami wyobraźni .....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

eee taaam...
    u nas na dole wszyscy się śmieją że Wawa myśli że jak przyjeżdża to ceny idą w górę.a to jest bzdura.pozatym osobiście znam parę osób z Wawy w sumie nawet całkiem dużo i to są normalni ludzie.tak jak my.więc nie ma co powielać stereotypów...

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Co do wypowiedzi popmarta, to chyba nie należy ich brać na serio - pewno znowu robi jakiś eksperyment czy też prowokację socjotechniczną .

Co do wojen międzymiastowych to jechałem kiedyś koleją z Katowic w Beskid Niski. W przedziale ze mną jechały dwie starsze panie. One zajęte były rozmową ja czytaniem książki. Po godzinie drogi padło z ich strony pytanie: A przepraszam pan z Krakowa czy ze Stolicy. Po mojej odpowiedzi że z Sosnowca usłyszłem jedynie lekko zmiesmaczone "aha". I to był koniec rozmowy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

jak już założyłem ten wątek "muflonowymi dłoniami" no to kontynuuje:
    moja Mama była kiedyś celniczką.
    jeździła przez granicę PL-SK w pociągach.
    jeden raz opowiadała jak jedna Pani chciała przejechać
    z pieskiem na Węgry ale nie miała dla pieska żadnych papierów etc.
    no i to nawet nie to że Mama chciała czy nie ją puścić tylko o to że ta kobieta musiała mieć paszport dla psa.
    no i Mama tłuamczy tej Pani że musi mieć paszport dla psa i badania etc.
    na co ta pani do mojej Mamy taki tekst:"Ale ja jestem z Warszawy"

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak już założyłem ten wątek "muflonowymi dłoniami" no to kontynuuje:
    moja Mama była kiedyś celniczką.
    jeździła przez granicę PL-SK w pociągach.
    jeden raz opowiadała jak jedna Pani chciała przejechać
    z pieskiem na Węgry ale nie miała dla pieska żadnych papierów etc.
    no i to nawet nie to że Mama chciała czy nie ją puścić tylko o to że ta kobieta musiała mieć paszport dla psa.
    no i Mama tłuamczy tej Pani że musi mieć paszport dla psa i badania etc.
    na co ta pani do mojej Mamy taki tekst:"Ale ja jestem z Warszawy"
    No nie, to już cis poniżej pasa Poddaje się:rolleyes:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów