Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Do czego już dochodzi !!

Dopiero zaczyna Awatar Nowok

Domyślnie Do czego już dochodzi !!

Witam wszystkich.

Parę dni temu wróciłem od rodziny z okolic Wielunia. Dowiedziałem się że działa tam jeden fachowiec który ma zakład fotograficzny. I jakiś kamerzysta. I o nim chciałem wam opowiedzieć :-). Podobno gościu w czasie nagrywania kamerą robi zdjęcia. Z ciekawości zadzwoniłem do niego jako klient. Okazało się że facet za robienie zdjęć kamerą dodatkowo bierze 400zł. Dla mnie jest to chore !! Nie rozumie tych ludzi. Nie widziałem tych zdjęć ale nie wydaje mi się żeby były dobre. Kamera jest do nagrywania filmów a nie do robienia zdjęć. To tak jak byście robili zdjęcia i przy okazji kręcili filmik aparatem :-)
    Co z tymi ludźmi się porobiło ??
    Co wy na to ?? :-)

Pozdrawiam
    EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Normalka. Fotografowałem kiedyś ślub w Ostrowi Mazowieckiej, i kamerzysta drugiej pary która brała ślub w czasie tej samej mszy (tam się zdarzają wieloparowe śluby) był jednocześnie fotografem - miał zdaje się Sony 707 czy jakiś taki wynalazek
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cóż, ludziska zazwyczaj nie mają większego pojęcia ani o specyfice sprzętu ani o filmowaniu i fotografowaniu więc dają się naciąć. Pomijając fakt, że trudno wyobrazić sobie że można w jednym czasie kręcić i przyzwoicie kadrować i naswietlać zdjęcia, to jakość tych fotek będzie masakryczna, choćby ze względu na rozdzielczość. Ale interes kwitnie...
    Jak dla mnie to normalne naciąganie, tyle.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nowok
    Witam wszystkich.

Parę dni temu wróciłem od rodziny z okolic Wielunia. Dowiedziałem się że działa tam jeden fachowiec który ma zakład fotograficzny. I jakiś kamerzysta. I o nim chciałem wam opowiedzieć :-). Podobno gościu w czasie nagrywania kamerą robi zdjęcia. Z ciekawości zadzwoniłem do niego jako klient. Okazało się że facet za robienie zdjęć kamerą dodatkowo bierze 400zł. Dla mnie jest to chore !! Nie rozumie tych ludzi. Nie widziałem tych zdjęć ale nie wydaje mi się żeby były dobre. Kamera jest do nagrywania filmów a nie do robienia zdjęć. To tak jak byście robili zdjęcia i przy okazji kręcili filmik aparatem :-)
    Co z tymi ludźmi się porobiło ??
    Co wy na to ?? :-)

Pozdrawiam
    :-P Ja powiem tak, pół biedy gdy kamerzysta robi zdjęcia za pomoca kamery. Widziałem ostatnio takie udo Sony i zdjęcia wychodziły naprawdę całkiem. całkiem. Znacznie gorzej jest kiedy "kamerzysta - fortograf" ma w jednej rece kamerę, a drugą ręką robi zdjęcia - widziałem kiedys takiego "artystę" w akcji, mówię Wam - ubaw miałem przedni. I to 2 razy Pierwszy kiedy ogladałem go przy pracy, a drugi kiedy ogladałem jego "arcydzieła" - w zyciu nie widziałem gorzych zdjęć:wink: Film, który nakręcił też z resztą był do du....

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

jak to mowia: jak cos jest do wszystkiego, to jest do d...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane
    jak to mowia: jak cos jest do wszystkiego, to jest do d...
    ... słyszałem że sony wypuszcza jakąś lustrzankę
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dwa lata temu na targach foto video w Łodzi na stosiku firmy Foton zobaczyłem podwójny statyw naramienny
    http://foton.kalisz.pl/?strona=sklep...rupa3=&pid=105
    z kolega podeszliśmy do gościa który akurat przymieżał się do zakupu i podśmiewając się mówimy, że to bez sensu, a on na to, że używa coś takiego własnej roboty już od pół roku i się sprawdza. Aparat ustawia względem kamery tak, że patrząc w kamerę, w aparacie ma ten sam kadr. Do aparatu ma wężyk elektroniczny z guziczkiem pod lewą ręką i robi "dobre" zdjęcia nie odrywając oka od kamery. Ja osobiście chętnie obejżałbym zarówno zdjęcia jak i film z takiego zestawu. Jestem jednak przekonany że słowo "dobre" ma dla większości z czytających to forum inny wymiar.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kurcze, trzy problemy: paralaksa, AF i ekspozycja...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

byłem kiedyś uczestnikiem wesela gdzie wynajęty pan kręcił jedną ręką a drugą pstrykał fotki jakąś hybrydką
    po prostu świetnie!!!

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

To się nazywa przedsiębiorczość, jestem pod wrażeniem. Pamiętając jednak o zasadzie wolnego rynku, jest klient jest i usługa, może nie powinniśmy tak krytykować.
    Mnie najbardziej rozbawiają turyści, którzy fotografują późnym wieczorem/nocą budynki i błyskają im flashe ))
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów