Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Do czego już dochodzi !!

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Najlepiej jak nazwisko Pana Kamery będzie tak samo wyeksponowane jak fotografa
    pewnie, że najlepiej, tylko że jak znam życie, to montujący materiał Pan Kamera albo 'zapomni' umieścić dane fotografa, albo wiadomość o tym, że autorem zdjęć jest jatzzek, da petitem w prawym dolnym rogu ekranu

ale oczywiście jestem jak najbardziej za tym, żeby jatzzek zawalczył o swoje prawa, a najbardziej podstawowym prawem autora jest prawo podpisania sie pod swoim dziełem - samo się przecież nie zrobiło
    a tym bardziej nie zrobił go ktoś inny, jakiś cienki cwaniaczek w kamerę trąchany...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    pewnie, że najlepiej, tylko że jak znam życie, to montujący materiał Pan Kamera albo 'zapomni' umieścić dane fotografa, albo wiadomość o tym, że autorem zdjęć jest jatzzek, da petitem w prawym dolnym rogu ekranu

ale oczywiście jestem jak najbardziej za tym, żeby jatzzek zawalczył o swoje prawa, a najbardziej podstawowym prawem autora jest prawo podpisania sie pod swoim dziełem - samo się przecież nie zrobiło
    a tym bardziej nie zrobił go ktoś inny, jakiś cienki cwaniaczek w kamerę trąchany...
    taaaa.... a potem nie znajdzie w rejonie zlecenia bo go krzykaczem, pieniaczem i innym gnojkiem okrzykną... że o kilka głupich zdjęć się burzy...

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli co? Taki los? I mam dac sobie spokoj?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy możesz się upierać nad umieszczeniem Twojego nazwiska gdziekolwiek. Jeśli ktoś kupił zdjęcie z prawem dalszego wykorzystania go to chyba nie ma obowiązku ogłaszać wszędzie, czyje to zdjęcie, nie może tylko mówić, że zrobił je kto inny niż naprawdę.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

chyba zdecydowanie lepiej dogadać się z "filmowcem" a nóż widelec poelci Ciebie komuś jak mu pójdziesz na rękę, jak to w życiu jak będziez robił pod górkę to ci jeszcze d... obrobi do młodych i zamiast poelcenia dalej będzie lipa.... taki life i nauczka na przyszłość co by lepiej umowy konstruować albo od razu dogadywać się
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja bym spokojnie obrobił foty i zwlekał aż facio da se spokój, oddasz młodym i zaznaczysz wtedy że musisz widniec jako autor zdjęć... tak bym ja poczynił

z drugiej strony dają w d.. ci od kamer (niektórzy), jeden w kosciele mnie prawie przewrócił jak obchodził młodych przy przysiędze, jeden właził mi non stop w kadr toż i ja mu kilka razy i awanture mi zaczął dopuki nie wyszukałem jego tyłka i pleców na karcie.. swoją drogą to tylko młodzi tracą na takich scysjach

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta

z drugiej strony dają w d.. ci od kamer (niektórzy), jeden w kosciele mnie prawie przewrócił jak obchodził młodych przy przysiędze, jeden właził mi non stop w kadr toż i ja mu kilka razy i awanture mi zaczął dopuki nie wyszukałem jego tyłka i pleców na karcie.. swoją drogą to tylko młodzi tracą na takich scysjach
    a co racja to racja...

ostatnio znajomym troszkę miałem zdjeć porobić bo nie mieli fotografa ale kamerzystę zamówili... i po prostu masakra... był wszędzie... przy wychodzeniu z kościoła i przy życzeniach mam go na co drugim zdjęciu.. nie wiem może myślą że kamera to jakaś lepsza jest bo większa i on ważniejszy....
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

był też taki co wszystko z 15-20m robił (dobrze że kosciół wielki ) a ja 17-40 i 50tką, nie chciałem mu wchodzic i była gimnastyka bo się dostosowywałem do niego ale na imprezie tańczących gosci odsuwał by młodych kręcić. Zapytałem czy ma taki obiektyw,że nie da szerzej to on że sie na tym nie zna a jemu nie przeszkadza z daleka tylko ludzie mu zawadzają

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ja bym spokojnie obrobił foty i zwlekał aż facio da se spokój, oddasz młodym i zaznaczysz wtedy że musisz widniec jako autor zdjęć... tak bym ja poczynił

Niezła reklama. Gdyby mi zależało na dobrych zdjęciach, ze ślubu i nie inwazyjnej pracy fotografa, to w życiu bym nie wziął kogoś kto się w ten sposób reklamuje.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Niezła reklama. Gdyby mi zależało na dobrych zdjęciach, ze ślubu i nie inwazyjnej pracy fotografa, to w życiu bym nie wziął kogoś kto się w ten sposób reklamuje.
    michalab,
    ja sie nie reklamuje...
    ponadto wszedłem gościowi w mniej istotnych tańcach nie w ważnych chwilach..łosiem nie jestem

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów