Zobacz wyniki ankiety: Czym jest dla Ciebie wypisany „sprzet” w podpisie?

Głosujących
258. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: PODPIS - opis "sprzetu"?

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    Mamy wątek o sprzęcie "Mój zestaw", wpisałem / uaktualniłem tam co mam...
    Niestety nie wszyscy aktualizuja.

... i dałem w stopce odnośnik. Nie widać / nie rzuca się w oczy ...
    Masz racje. Nie widac, nie rzuca sie w oczy i nigdy bym nie widzial Twojego sprzetu, gdybys mi nie napisal o tym odnosniku.

Czyli odnosnik jest po to, aby sie jednak troszke pochwalic??

Nie wziąłem udziału w ankiecie - nie widzę celu w zbieraniu subiektywnych opinii na taki temat.
    Subiektywne opinie? Nie rozumiem :rolleyes:

Kilka dni temu czytalem wypowiedz jednego forumowiczow CB i poruszyl temat chwalenia sie sprzetem, no i postanowilem dowiedziec sie, ilu z nas tak mysli.

Niestety dziwi mnie wielki % przy opcji 2-"chwalenie sie".

Nigdy nie chwalilem sie moim sprzetem i nie bede tego robil. Ci co znaja mnie prywatnie, moga potwierdzic. Nikt nie wiem, co ja tak naprawde mam (a jak ktos pyta, to mowie, ze troszke lepszy aparacik i na tym sie konczy)

Moj "podpis" na CB sluzy tylko i wylacznie jako pomoc, dla tych wszystkich ktorzy maja jakiekolwiek zapytania co do sprzetu. (Np. Czy jestem zadowolony z fototanka, albo czy dziala AF przy polaczeniu "Canon EF 100 mm 2.8 Macro USM" z "Raynox DCR-250" lub jak ktos chcialby zobaczyc sample jakiegos obiektywu).

Tak ja to widze :wink:

Pozdrawiam i dziekuje za udzial w ankiecie!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Rzeczywiscie nieglupie. Mozna by kiedys pomyslec o jakims usystematyzowaniu tego.
    Pewnie byłoby tyle samo zwolenników co i przeciwników przy wprowadzeniu takiego rozwiązania. Na pewno byłby większy ład / ułatwienie jeśli chodzi np. o możliwość wyszukiwania danego sprzętu i/lub opinii o nim (od posiadacza danego body, szkła itp.) - wystarczyłoby przeszukać jeden wątek gdzieś przyklejony i koniec. Wady: namówić wszystkich do tego i pilnować czystości tego wątku.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Mi też podpis służy tylko jako informacja... i jest napewno przydatny do zadawania pytań...

Domyślnie

Róbcie co chcecie ze swoimi podpisami - po to one są i "należą" do Was.

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Niestety nie wszyscy aktualizuja.
    Masz racje. Nie widac, nie rzuca sie w oczy i nigdy bym nie widzial Twojego sprzetu, gdybys mi nie napisal o tym odnosniku.
    Czyli odnosnik jest po to, aby sie jednak troszke pochwalic??
    Przeczytaj to co napisałeś - przeczysz sam sobie.

Bez urazy, pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

... Na pewno byłby większy ład / ułatwienie jeśli chodzi np. o możliwość wyszukiwania danego sprzętu i/lub opinii o nim (od posiadacza danego body, szkła itp.) - wystarczyłoby przeszukać jeden wątek gdzieś przyklejony i koniec. Wady: namówić wszystkich do tego i pilnować czystości tego wątku.
    Pomysl bylby super, gdyby mozna bylo go zrealizowac.

Przeczytaj to co napisałeś - przeczysz sam sobie.
    Nie rozumiem. Przeciez podales odsylacz do swojego "podpisu - spisu sprzetu". To, ze go nie zauwazylem, nie znaczy, ze go tam nie ma.

Nie zawsze wpadnie mi do oka, cos co akurat u Ciebie pelniu odnosnik do sprzetu.

Najczesciej sa to linki, do galerii i innych rzeczy. Pierwszy raz widze u Ciebie takie rozwiazanie.

Bez urazy, nie chcialem Cie urazic tym "chwaleniem sie".
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Bez przesady, za co się obrażać. Napisałeś, że nie rzuca się w oczy więc na pewno to nie jest kwestia chwalenia (o tej sprzeczności pisałem) ale ... to dyskusja bez sensu. EOT

Zrealizować chyba można. Nie wiem na jakiej zasadzie można ograniczać posty na poziomie moderatorów ale jeśli byłaby możliwość przyklejenia wątku gdzie każdy z userów CB miałby możliwość wpisania tylko jednego postu z info o swoim sprzęcie (pilnując czystości wątku przez moderatorów - może nawet wpół automatycznie na bazie jakiegoś formularza) i edytowania go w przyszłości to sprawa byłaby załatwiona. Jeśli ktoś chce się "ujawnić" z tym co ma wpisuje tam swoje info + link w stopce i koniec. Jeśli mu to "obojętne" to się nie wpisuje i ... nie ma też linka w stopce.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
    profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
    notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
    nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)

EDIT: kasowac tez mozna - w edycji

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:
    Nie komentuje.

Cytat Zamieszczone przez Jac
    chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
    profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
    notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
    nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)

EDIT: kasowac tez mozna - w edycji
    Jasne, pewnie sposobów jest kilka. Czułem się w jakimś tam obowiązku dopełnić ewentualny sposób usystematyzowania tego, wykorzystując ten mój pomysł i tyle. Problemem w Twoim rozwiązaniu byłoby chyba wyszukiwanie w tych notatkach i/lub profilach sprzętu o jaki opinie/pytanie chcesz sie dowiedzieć ale może ja tego nie wiem i jest jakaś możliwość.

BTW
    notatke można skasować

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Może da się pole zrobic w profilu, zamiast jakiegoś hobby czy coś. I wyświetlac pod awatarem.

Zresztą, mi aktualny system pasuje. Mogę się pochwalic swoim kitem i plastikiem Szczęśliwie (nieszczęśliwie raczej) problem Muflona mnie nie dotyczy

Oczywiście o ile lista jest w miare krótka i ograniczona.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów