Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: skrypt galerii - konkretne oczekiwania

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie skrypt galerii - konkretne oczekiwania

Chcialem sie popradzic w materii skryptu galerii internetowej.
    Mam konkretne oczekiwania i chcialbym sie dowiedziec czy to jest w ogole mozliwe do realizacji.
    Galeria ma byc w zalozeniu takim minibankiem zdjec, dostepnym dla dwoch redakcji. Podstawowa funkcjonalnoscia musi byc mozliwosc przeszukiwania poprzez slowa kluczowe. Chodzi jednak o to, ze zdjecia sa bardzo precyzyjnie opisywane w IPTC i zeby skrypt korzystal z tego opisu, a nie wymagal wprowadzania od nowa slow kluczowych, na to czasu nie mam.
    Druga sprawa to dostepnosc. Miniaturki zabezpieczone jakims automatycznie nakladanym znakiem wodnym lub w kiepskiej jakosci moga byc dostene dla wszystkich, ale dostep do zdjecia w oryginale dla zalogowanego uzytkownika.
    No i pelni szczecia by dopelnila informacja, ze dany uzytkownik pobral takie to konkretne zdjecie.
    Na pewno da sie cos takiego napisac na zamowienie, ale moze ktorys z popularnych skryptow posiada taka funkcjonalnosc.
    Nie zalezy mi na wodotryskach graficznych.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z dokładnością do tego IPTC (nie mam pojęcia co to jest) to wszystkie powyższe spełnia chyba gallery. Ja używam jeszcze wersji 1.x, bo nie potrzebuję trzymać zdjęć w bazie danych, a i tak spełnia twoje wymagania (właśnie z dokładnością do IPTC). Wersja 2.x jest jeszcze lepsza. Wypróbuj.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyprobuje gallery. Wiem juz, ze coppermine sie nie nadaje - odmawia czytania IPTC, przynajmniej tego stworzonego przez Bridge'a.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to ja sie troche podepne pod temat.
    konkretne oczekiwania tez mam - mianowicie: jak sie nazywa skrypt uzywany na tej stronie: http://neilambrose.co.uk albo na tej http://www.floum.com ?

EDIT: juz znalazlem. SlideShowPro. 20$. chyba sobie to sam we Flashu zrobie, bo kasa moze nie duza, ale koszty przelewu i kombinacje z tym zwiazane zniechecaja kompletnie
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-08-2006 o 19:27
    www albo tez flickr

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm, Gallery tez odmowilo wspolpracy z IPTC oraz plikami o duzych wymiarach.
    Zaczynam sie sklaniac ku postawieniu wlasnego ftp-a + jakis mechanizm wyszukujacy po slowach kluczowych. Moze to sie da zrobic

Oakhallow

Uprawnienia umieszczania postów