Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: karta SD z modulem WiFi

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal-Czuba
    Myślę, że teraz o tym marzymy, a za lat ... 4, może 5 (kot mi oślinił szklaną kulę, więc nie widzę dokładnie ;P) to będzie codzienność . I dobrze. To się nazywa postęp .
    Może wtedy Canon obniży cenę na swój moduł WiFi
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

To ja podam ciekawy przykład: mam drukarkę termosublimacyjna Samsunga SPP-2040. Ma ono złącze usb na moduł bluetooth - i wystarczy tam wpiąć zwykły bluetooth na usb i można sobie drukować bezprzewodowo, sprawdzone z Nokią 6280

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted
    To ja podam ciekawy przykład: mam drukarkę termosublimacyjna Samsunga SPP-2040. Ma ono złącze usb na moduł bluetooth - i wystarczy tam wpiąć zwykły bluetooth na usb i można sobie drukować bezprzewodowo, sprawdzone z Nokią 6280
    Rzecz w tym, że 99% (zabezpieczam się ;-) ) dongli BT wykorzystuje ten sam protokół do komunikacji. Dzięki temu nie ma potrzeby używania różnych sterowników - wystarczy jeden. Taki też został zaimplementowany w twojej drukarce i dlatego to działa.

Z kartami WiFi jest ten problem, że co chip to inny sterownik potrzebny. Niestety. Gdyby w tym temacie doszło do standaryzacji to by była inna historia. Ale nie jest.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak widać z tym Wifi w kartach może być problem, ale może by tak od drugiej strony?

Tzn poprzez USB. Przecież jest EOS Capture. Gdyby znalazł się ktoś kto wyprodukowałby urządzonko (działające na podobnej zasadzie) podłączane pod port USB, które ściągało by zdjęcie na jakiś DataBank/czytnik/inne urządzenie posiadające Wifi/itp.

Urządzenia elektroniczne są ciągle miniaturyzowane to i możliwe, że cały modulik wraz z wtyczką miniUSB nie odstawał by zbytnio od aparatu.
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgi
    Tzn poprzez USB. Przecież jest EOS Capture. Gdyby znalazł się ktoś kto wyprodukowałby urządzonko (działające na podobnej zasadzie) podłączane pod port USB, które ściągało by zdjęcie na jakiś DataBank/czytnik/inne urządzenie posiadające Wifi/itp.
    Coś w tym jest - wystarczyłoby wyposażyć databank w interfejs WiFi i mały serwerek FTP/HTTP. Przy dzisiejszej technologii to trywialna sprawa. Tylko teraz trzeba by znaleźć jakąś firmę, która mogłaby to zrobić i skutecznie lobbować na rzecz takiego projektu ;-) Są chętni?
    Inna sprawa, że karta na CF byłaby schowana w aparacie, żadnych kabli, nic się nie plącze i nie gubi - większa wygoda, a technicznie realizowalne. Może czas przyniesie jakieś modele tego typu.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Po 5 latach odgrzeję tego kotleta.

Sprawa wygąda tak, że znalazłem ofertę karty SD 8 GB z WiFi oraz adapter kart SD->CF. To moze być całkiem fajne rozwiązanie dla kogoś kto zajmuje się fotoreporterką i chciałby mieć zdjęcia na kompie od razu po zrobieniu zdjęcia, bez zabaw w transmitery, kable czy czytniki.

Bawił się ktoś takim zestawem?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Całkiem niedawno tego samego kotleta odgrzano w tym wątku.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta

Sprawa wygąda tak, że znalazłem ofertę karty SD 8 GB z WiFi oraz adapter kart SD->CF. To moze być całkiem fajne rozwiązanie dla kogoś kto zajmuje się fotoreporterką i chciałby mieć zdjęcia na kompie od razu po zrobieniu zdjęcia, bez zabaw w transmitery, kable czy czytniki.

Bawił się ktoś takim zestawem?
    Coś tam na forum znajdziesz:

http://www.google.pl/search?num=100&...nfo&tbs=&tbo=1
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów