Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: "Poprawianie" zdjęcia w PS'ie.

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a tak swoja droga, juz zupelnie abstrahujac od technikaliow - czemu zdjecie na gorze mialoby wymagac poprawy? ma swietna kompozycje, ciekawy temat, i jedynym pseudo-mankamentem jest to, ze niebo zamiast niebieskie jest biale. pisze pseudo, bo ja nie jestem przecietnym widzem plfoto czy innym uposledzonym poczatkujacym, dla ktorego zupelna biel na zdjeciach jest przestepstwem i kwitowana jest dosadnym i soczystym slowem "przepalenie".

po mojemu jest dobrze. jakbym mial jak to bym gore zajechal lekko niebieska polowka, zeby wprowadzic odrobine dodajacego zdjeciu "efektownosci" koloru. nie majac jak bylbym zadowolony z tego co jest. swiatlo na zdjeciu jest OK, temat dobry, kompozycja bardzo staranna. z mojej strony zero uwag, tak naprawde.

szara polowka raczej tego bym nie jechal. wygladaloby mocno nienaturalnie. no chyba zeby wrzucic jakas leciutka polowke (1~2 mieciutkie dzialki), wydobywajaca troche wiecej szczegolow dalekiego planu i przy okazji optycznie "doswietlajaca" dol kadru. ale bron biosie przyciemniajaca jak najbardziej sensowne tu jasne niebo.

jesli mialbym wybor, to poszedlbym w to miejsce o wschodzie slonca. jesli mialbym
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-08-2006 o 22:01
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów