Chciałbym się Kuchatku odnieść do tego.Zamieszczone przez KuchateK
Czy można "niedziwnie" wywołać RAW, aby cały zakres był ujęty?
Chciałbym się Kuchatku odnieść do tego.Zamieszczone przez KuchateK
Czy można "niedziwnie" wywołać RAW, aby cały zakres był ujęty?
Dziękuję wszystkim za odpowiedź na mojego posta.Szczególne dzięki za przeróbki dla: stdanielo, Richie i Diego. Najbardziej trafia do mnie "przeróbka Riechie'go bo najbardziej oddaje realną sytuację. Chętnie dowiem się jak osiągnąc taki efekt w PS'ie (najchętniej krok po kroku). Ale to już na priva. Po tym co tu zoabaczyłem to jeszcze bardzo dużo musze poświęcić czasu na PS'a, a jeszcze wiecej "w terenie" przy robieniu zdjęć.
Zgadzam się z akustykiem, że lepiej od razu zrobić cos dobrze, a nie bełtać w szopce ale czasami nie wychodzi.Sczególnie takiemu amatorowi jak ja. Nastepnym razem zdecydowanie sie bardziej przyłożę i skorzystam z Waszych rad: RAW, polar, statyw, ISO 100, przesłona. mam nadzieję, że z następnego wyjazdu fotki będą lepsze.
Korzystając jednak z Waszej wiedzy i umiejętnośći czy można coś zrobić z poniższą fotką. Wiem, że jest koszmarnie nieostra i ucieka w lewo, ale .... Dzięki za pomoc.
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
Jutro rano podeślę ci na priva jak to zrobiłem, w sumie nic wielkiego ale może triki się przydadzą. Pozdrawiam
Wielkie dzięki.Zamieszczone przez stdanielo
no mozna... skadrowac tak, zeby bylo wiecej lewejZamieszczone przez Woodland
a w tym co jest... mocno cialbym od PG. tak, zeby wiecej bylo obramowania ze strony lewego dolu, a mniej tego po przekatnej. chlopiec siedzi w LD, wiec tam, sila rzeczy, jest punkt ciezkosci kadru.
co do kontrastow i kolorow... mnie sie podoba jak jest. ze ostrosc nie trafila w 100%... i co z tego?
EDIT: jakbym mial usprawiac "pod publiczke" to przerobilbym do BW i dowalil jakies ziarno. ludzie by sie podniecali, ze w takim razie musi byc sztuka, i miekkosc (uwaga! miekkosc, nie nieostrosc) bylaby nawet zaleta, bo byloby bardziej "old-feszyn" i te sprawy...
a tak po prawdzie - zdjecie robi Ci spojrzenie uciekajacego chlopaka. to spokojnie starczy do dobrej fotografii. dobre zdjecie to ciekawa i czytelnie zaprezentowana historia. nie ostrosc pikseli, zdecydowanie kontrastow. takie myslenie to wtornosc
Akustyk, a co powiesz o zdjęciach z mojego portfolio (załączony link).
http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=35857
Z góry dziekuje za komentarze.
313798 - cos panu z glowy wystaje. sadzac po ogniskowej, mozna bylo lekko zmienic punkt stania i odkleic mu to cos wtle od czaszki
311549 - gdzies to chyba wczesniej widzialem (digart?). podoba mi sie
308267 - no zachod jak zachod. zeby go czyms szczegolnym wyroznic trzeba by uczcicwie poszukac fajnej sylwety na tle nieba. drzewo jakies na ten przyklad
303633 - bez pomyslu co chcesz tym zrobic. a dokladniej material na dwa zdjecia na sile wepchniete w jedno. sam ten cien po prawej i rzucajaca go skalka daja swietne zdjecie. krajobraz w oddali daje drugie, pod warunkiem nie przytloczenia go taka iloscia pierwszego planu, a tym bardziej planu sciagajacego uwage
301885 - zgadzam sie z moderatorem
ogolnie, to bardzo nierowno. z przewaga na nie
Dzięki za komentarze. Następnym razem :smile: odkleję mu to od głowy.Zamieszczone przez akustyk
Cieszę się, ze się podoba. Mimo, że trochę nie ostre.Zamieszczone przez akustyk
Z drzewami to był mały problem bo to na wysokości 3.300 m. n. p.m.Zamieszczone przez akustyk
Faktycznie chyba powinienem tą fotjkę troche inaczej skadrować.Zamieszczone przez akustyk
A ja nie do końcaZamieszczone przez akustyk
Faktycznie ta lampa i uciekający horyzont psują cały efekt, ale w górach czasami nie można się ustawić tak jak się chce, a nie chciałem usuwać tej lampy w PS'ie.
Jeszcze raz dzieki za krytykę, a nie krytykanctwo.Zamieszczone przez akustyk
przepis na PW![]()
stdanielo daj przepis tutaj!![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress