chodzilo mi bardziej o porownanie jesli ktos ma oba tamrony i 350d ...
chodzilo mi bardziej o porownanie jesli ktos ma oba tamrony i 350d ...
Przy normalnym ostrzeniu na 17mm jest padaka, imo ja sobie nie wyobrazam takich zabiegow jak ostrzenie na 50mm pozniej jakies blokowanie i przejazd do 17mm.
Po co komu mieć obydwa te obiektywy? Z reguły jak ktoś ma 28-75 to dół pokrywa kitem, a mając 17-50 to uzupełnienie wyższych ogniskowych robi się obiektywem klasy 70-200 lub 70-300 bo po co dublować sobie ogniskowe.Zamieszczone przez emisiaczek
Padaka bo to jest wina 350 i jej beznadziejnego moim zdaniem AF-u. Dzięki uprzejmości znajomego podłączyłem mój obiektyw do jego 20D i nie było tego problemu. Pozatym jest to dobrze widoczne przy powiększeniu 100% i tylko przy 2.8.Zamieszczone przez towersivy
Ile zdjęć będziesz w ten sposób oglądać? Na papierze przy wiekszości wykonywanych odbitek czyli 10x15 jest to nie zauważalne. Ja większość zdjęć robię i tak przymykając przysłone do 4-5.6 bo w tym przedziale obiektyw uzyskuje najlepszą rozdzielczość (patrz test na optyczne.pl)
Pozatym za tą cenę to i tak obiektyw jest świetny i dorównuje osiągom canona prawie 3x droższego. Wiedząc o tym zachowaniu i tak kupił bym go . IMO jest wart swojej ceny i ma świetne możliwości.
Ostatnio edytowane przez JARO60 ; 20-08-2006 o 10:46
Nie kaze nikomu miec obu przeciez, jego interes, moze jak cichy jest sprzedawca albo zapragnol sobie zamienic i przez jakis czas ma oba ....
ja tez sobie tego nie wyobrazalem ale mam 350d i 28-75 i teraz zamiast sobie wyobrazac musze tak robicZamieszczone przez towersivy
![]()
inna kwestia jest to, ze ile zdjec robie sie na 28 przy przyslonie 2,8 ?? ja nie tak wiele wiec mi to nie przeszkadza.. wszystkie pozostale plusty tego szkla rekompensuja mi ten jeden mankament :grin:
ps. kiedys, jak juz mnienie puszke na 5d..![]()
![]()
No ale bez jaj za przeproszeniem. Jak dla mnie ostrość jest na napisie STILO, a to przecież 20-25 m. za blisko....
napisz jak miales ustawiona puche.. ostrzyles centralnym punktem i w trybie one shot ?? czasem moze sie zdarzyc jakis uslizg AF-u a czasem do tego dochodzi kwestia ustawien i "czynnika ludzkiego".. zsumowane razem moglo dac takie rezultaty![]()
Oczywiście One shot i centralny AF, do tego wysokie iso, żeby uniknąć krótkich czasów, a co za tym idzie poruszenia.
Szczerze mówiąc to mam problemy znaleźć jakikolwiek ostry fragment kadru w przykładach, które pokazałeś.Zamieszczone przez JARO60
he, he, he ... ale mnie zabiłeś perqsista, jeszcze mam łzy w oczachZamieszczone przez perqsista
przepraszam za OT,![]()
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"