Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Podróbki SanDisk na eBayu

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Moja tez ma to wszystko, czego miec nie powinna. Szkoda ze nie wiedzialem tego wczesniej... Wysmarowalem obszernego maila do Sandiska na ten temat, wyslalem go 2 razy w ciagu 2 tygodni i zadnej odpowiedzi. Pytalem, czy maja cos, co pozwala identyfikowac orginalne karty, jakis przewodnik, czy cos w tym stylu. No ale na chinskich cwaniakow to nie ma mocnych...
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

No, ja koresponduję z SanDiskiem od dwóch dni. Pisać trzeba przez stronę (support) i wtedy błyskawicznie reagują. Zwłaszcza, jeśli w tytule/opisie zawrze się słowo FAKE. Reagują na to dosyć mocno.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Tak wlasnie robilem. Pisalem przez ich strone przez dzial support, opisujac dokladnie zaistniala sytuacje. No ale niestety zadnej reakcji sie nie doczekalem. Nie ukrywam, ze rozczarowalem sie bardzo podejsciem sandiska, no ale moze (mam nadzieje) jestem odosobnionym przypadkiem. Czlowiek probuje cos zdobyc taniej, szuka po aukcjach i za granica, a tu taka wpadka. Niestety, chyba dobry sklep i troche wiecej $$$ daje gwarancje ze dostaniesz orginal.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Jestem niestety odmiennego zdania.. 100% gwarancję na oryginalne pochodzenie to chyba tylko dystrybutor może dawać (a może i nie )

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W piatąk potrzebowałem na gwałt(ślub) dokupić kolejny 1GB.
    Padło na SanDiska Ultra II (mam 2 takie karty i jedną niebieską i żadnych problmów).
    Wszyscy sprawdzeni znajomi sprzedawcy z okolicy albo na urlopach albo nie odbierali telefonów. Szybko przeglądnąłem na Allegro oferty z Poznania. Patrzę, jest jakiś sprzedawca - w cholerę transakcji prawie 100% pozytywów. Cena bardzo dobra 133zł. Zadzwoniłem i za godzine stawiłem się odebrać osobiście. Facet przynosi mi kartę i od razu widze, że opakowanie zupełnie inne - mniejsze i nie zgrzewane. Ale nic, mówie żeby otworzył i wyjął kartę to sobie porównam z moimi. Facet trochę się krzywi, daje mi kartę no i w zestawieniu z oryginalną różnice w wyglądzie aż kłują w oczy. W (jak mniemam) podróbie naklejka z logo jakaś taka wyblakła, trochę mniejsza. Spod naklejek wystawały metalowe elemanty. Zupełnie inaczej wyglądały plastikowe brzegi. Karta wyglądała praktycznie identycznie jak GoodRam który sobie kupiłem u znajomego na przetestowanie (ślubu na nim nie robiłem i nie mam zamiaru robić) . Zapytałem gościa czy wg niego ta karta to oryginał. Oczywiście twierdził, że jak najbardziej. Sprowadzają je różnie: z Singapuru, USA itd.. Mimo wszystko podziękowałem i mówię, że nie kupię. Oddaję mu jego karte a on mi na to, że teraz to on nie wie czy to jego czy moja karta . Ja mu na to, że łatwo odróżnić-moja jest podpisana. Tu nasza znajomość zakończyła się. Podjechałem do dość renomowanego sklepu komputerowego i tam kupiłem za 154 zł i tu już nie miałem najmniejszych wątpliwości. Opakowanie zgrzewane, karta identyczna jak moje 2 pozostałe.

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

No właśnie, tu opakowanie nie jest zgrzewane.

Tak ubolewam nad tym, że konta PayPal w Polsce są tylko Send Only i koleś nie da rady mi zrefundować kosztów wysyłki do Chin (coby nie było to ca. 100 pln, czyli ponad 25 ojro). Może co najwyżej cofnąć wpłatę i dostanę zwrot kasy, którą zapłaciłem = lipa. Karta kosztowała z wysyłką 110 ojro czyli mniej/więcej 440 pln; tyle kosztuje Kingston ElitePro 4GB z podobnymi transferami co ten "Extreme".

Jednakże przy Kingstonie jest "jakaś" gwarancja jakości - tu jej brak.

I teraz najciekawsze. Obejrzałem sobie wszystkie moje SanDiski (mam 2x256 MB, nawet nie Ultry). Ten, który dostałem z aparatem na bank oryginał; ale ten, którego dostałem od Canona w ramach promo po zakupie 350D - tu już pewien nie jestem: zupełnie inne wykończenie, zwykła blacha na karcie, a nie "brushed" jak w tym opisie na jebaju. Ale darowanemu..

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

A w ogóle to czy ktoś tu na forum ma Extreme III, jest pewny jej oryginalności i może sprawdzić transfery?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja mam, Transferów nie sprawdzałem ale jak włożę do aparatu (30D) to dostaje turbo-przyspieszenia w porównaniu do np. preteca cheetach lub nawet tych szybkich kingstonów. Do kompa dane też się zgrywają błyskawicznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Meo
    Guest

Domyślnie Podróbka San Disk Ultra II 2.0GB

Witam,
    Ja chyba też dałem się zrobić z bambuko, biedny Polaczek chciał zaoszczędzić na karcie - a prawdopodobnie za 205 PLN z Allegro ma podróbkę.

Poniżej link do aukcji:
    http://allegro.pl/item126170567__cf_...r_0zl_wys.html

Jak ktoś chce skany mojej karty to mogę wysłać e-mailem.
    Pozdro!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Kupiłem ostatnio 2 karty SanDisk 2GB obie odbiegają nieco od opisu oryginału: tylne nalepki pasują raczej do podróbki układem znaków, na frontowej jedna ma napis złoty druga srebrny. Obie to oryginały, w aparacie o połowę szybsze od Kingston 2GB 50x. Czytnik wew. USB 2.0 który kupiłem ponad rok temu na wyprzedaży obie zmierzył na 9MBs ale on więcej nie potrafi. Szukam czegoś szybszego.
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów