Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Podróbki SanDisk na eBayu

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie Podróbki SanDisk na eBayu

Cześć!

Kupiłem sobie SanDiska Extreme III na eBayu z Hong Kongu. Koleś (perfect_mp3_seller) miał 100% pozytywów.

Karta doszła i śledząc
    ten przewodnik

okazało się, że jest to ewidentna podróbka. Założyłem już "resolution" w eBayu żeby kasę odzyskać - zobaczymy co z tego przyjdzie.

A post tak dla ostrzeżenia innych.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzięki za informację. Dotąd były problemy z podróbkami ultra II jak widać już się to zmieniło.
    Napisałeś że "śledząc ten przewodnik okazało się, że jest to ewidentna podróbka" czyli żadnego odczuwalnego przyspieszenia nie było jak rozumiem?
    Mam zamiar nabyć coś takiego w najbliższym czasie i dzięki jeszcze raz za ostrzeżenie!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Maksymalne transfery to READ 11 MB/s, WRITE 8 MB/s.
    Gdzie powinno być odp. 20/19.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

a gdzie sprawdzić transfery ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Maksymalne transfery to READ 11 MB/s, WRITE 8 MB/s.
    Gdzie powinno być odp. 20/19.
    To ja tylko ostrzege jeszcze przed stosowaniem testu transferu jako wyznacznika podrobki.
    To co "powinno byc" wychodzi tylko na dobrym czytniku.
    Jak sprawa z Preteciem gdzies na forum - testowalismy z Zielonym karte Pretec 2GB 133x i na czytniku I-tec all in 1 = 2.9 MB/s, na czytniku Hama 7in1 (OIDP) = 7.1 MB/s, na moim czytniku Sandisk 1in1 = 11.9MB/s .
    Wiec jesli masz czytnik wlasnie klasy I-tec All in One to mozesz nieslusznie podejrzewac podrobke z powodu zanizonych przez czytnik transferow.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A po za tym to przede wszystkim dla mnie najważniejsza jest różnica szybkości w aparacie. Sprawa transferów do komputera nie zawsze jest miarodajna względem szybkości karty w aparacie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2006 o 00:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    A po za tym to przede wszystkim dla mnie najważniejsza jest różnica szybkości w aparacie.
    Dodatkowo dochodzi sprawa zaufania do karty i do jej awaryjności. Podróbka może być pod tym względem gorsza od oryginału.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    A po za tym to przede wszystkim dla mnie najważniejsza jest różnica szybkości w aparacie. Sprawa transferów do komputera nie zawsze jest miarodajna względem szybkości karty w aparacie.
    No wlasnie... czyli w czytniku (dobrym!) trzeba przetestowac predkosc zapisu a nie odczytu.

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Zdazaja sie oszustwa na ebayu. Ja niestety tez wpadlem na sandisku ultra II 2 gb. Ostrzegam przed sprzedawca 'eastfreshpearl' z Hongkongu. Karta poszla do uzytku do palmtopa, tam zabojcza predkosc nie jest konieczna, a ze byla tania to nie chcialo mi sie szarpac na ebayu. Ten guide z pierwszego postu jest genialny, polecam.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja nie mówię o transferze, tylko też o wykonaniu. Prześledziłem poradnik i moja karta i opakowanie mają *wszystkie* znamiona podróbki!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów