Mój crt zwariował. Wyświetla poziome paski na 3/4 ekranu. Wygląda to tak, jak grzebanie kablem antenowym w gnieździe tv. Dzieje się tak nawet przy odłączonym monitorze od grafiki. Monitor to lg flatron 700b. Any hints ?
Mój crt zwariował. Wyświetla poziome paski na 3/4 ekranu. Wygląda to tak, jak grzebanie kablem antenowym w gnieździe tv. Dzieje się tak nawet przy odłączonym monitorze od grafiki. Monitor to lg flatron 700b. Any hints ?
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Nie chce Cie straszyc ale chyba sie popsul![]()
Jak objawy są podobne jak na zdjęciu poniżej to z przykrością stwierdzam, że serwis.
Mam podobny problem.![]()
Dodatkowy ból, że w niedzielę na giełdzie zamierzam kupić długo wyczekiwaną L-kę a tu na dwa tygodnie monitor do serwisu trzeba oddać.
O swojej radości nie będę się już wypowiadał![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Śrubokręt i lutownica.Zamieszczone przez Vitez
co masz na myśli ?? wiesz co jest nie tak z monitorem ??Zamieszczone przez minek
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Jesli na gwarancji to serwis.Zamieszczone przez minek
No... jest popsuty. Czyli trzeba nareperować. (-:Zamieszczone przez mattnick
Dobra, ok, ... mi się kiedyś CTX zadymił (działa sprawnie po dziś dzień), to tak zrobiłem - ale to był tylko kondzioł do wymiany. Łatwo było znaleźć, bo był spalony.
A po przelutowywaniu i dolutowywaniu takich elementów na BP6, to już nie była taka straszna operacja.
Zawsze warto zajrzeć. A może to żadna poważna usterka (czyt - jakiegoś konkretnego modułu, który jest wymieniany w całości) i można szybciej i taniej i lżej (tachanie kilkudziesięciu kilo do serwisu i z powrotem) naprawić samemu?
Kiedyś do sprzętu elektronicznego dołączana była instrukcja wraz ze schematem. Nawet do radioodtwarzacza dwukasetowego sanyo kupionego kiedyś w peweksie taką dostałem.
Dzięki niej w prosty sposób dorobiłem brakujące wejście czy też wyjście liniowe, nie pamiętam w tej chwili które z nich, ale jednego brakowało.
sproboj na 11 listopada za rowerowym jest zaklad dosc dobrze robi monitory lub kolo chlodni na piaskowej , zawiez i spokuj.Spytaj sie jak dlugo ci pobiega bo jak lipa to szkoda dawac za naprawe i jakas uzywka lub nowka ale to boli po kieszeni.
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....