Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Test sony alfa w magazynie Fotokurier i inne....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Talking Test sony alfa w magazynie Fotokurier i inne....

Miałem możliwość przejrzeć ostatnio w empiku ostatni numer "FotoKuriera". Jest tam min. dosyć szczegółowy test Sony A100. Przeczytałem go pobieżnie i znalazłem kilka jakże cennych informacji.
    Po pierwsze to Panowie testerzy nie zauważyli braku działania Antidust, po 1000 zdjęć matryca była nadal idealnie czysta choć jak zauważyli dowcipnie w podsumowaniu tegoż wątku: może mieli szczęście .
    Cóż, szczęście ich zapewne też nie opuściło, a w każdym razie dobry humor na pewno, w części testu poświęconej szumom. Z testu, który Panowie zrobili, wynika - niestety nie zacytuję dokładnie (nie kupiłem) - że alfa ma mniejsze szumy w całym zakresie od Canona 350D i dalej - jeszcze lepiej - porównywalne z D200 czyli [UWAGA!!!] znacznie (nie pamiętam dokładnie słowa może znacząco, zauważalnie) mniejsze niż w Canonie 5D.

Wspomnę tutaj jeszcze o drobnym, acz jakże mocno rzucającym się - nieuważnemu nawet czytelnikowi - w oczy szczególe, że na bodaj czwartej lub szóstej karcie tegoż popularnego czasopisma jest rozkładówka z reklamą Sony ALFA100.

I jeszcze jeden szczegół, który przykuł mą czytelniczą uwagę. Jest relacja z ogłoszenia rozdania nagród EISA. I cóż tam widzimy po za opisem? Na następnej całej stronie jest ogromne zdjęcie Nikona D200 w kategorii semi-pro z dokładnym opisem.
    Na kolejnej stronie, pośród innych jakże szacownych i popularnych marek, dużo mniejsze zdjęcie i mniejszy opis zwycięzcy, w mało przecież istotnej (wręcz pomijalnej) kategorii 'aparat profesjonalny' odnajdą - tym razem bardziej spostrzegawczy czytelnicy magazynu - Canona Eosa 5D!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mamy w pracy w sprzedazy kazdy nowy numer, ale az mi sie tam zagladac nie chce od pamietnego testu D200..

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

No to pojechali po raz kolejny chlopcy z Fotokuriera

Domyślnie

Aż z ciekawości chyba wezmę do testów A100 jak znajdę chwilę bo znając "szumienie" soniaków nie chce mi się wierzyć

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    Aż z ciekawości chyba wezmę do testów A100 jak znajdę chwilę bo znając "szumienie" soniaków nie chce mi się wierzyć
    Wg. mnie szkoda Twojego czasu :-D.
    To jest wedle mojego spojrzenia na tę sprawę marketing i nie ma to nic wspólnego z obiektywnymi testami i tyle. Po prostu sony walczy o rynek, a tu jak wiadomo nie ma litości.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów