Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Czemu tak drogo ??

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Koledzy to co opisujecie to marketing na wyższym poziomie. Kiedy się spotkamy na jakimś CB zlocie powiem Wam ską się biora według Was takie absurdy, choć moją swoje uzasadnienie. Powiem dziś tylko, że w pewnej firmie (globalnej) policzono, że jeśli dostarczyć pustą kopertę format A4 z USA do Europy to powinna kosztować 50 $ Czy zatem ta osłona jest aż tak droga?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W kwestii formalnej: osłona przeciwsłoneczna (przynajmniej w moich 4 obiektywach) to nie jest tak do końca "kawałek plastiku" - ma od wewnątrz warstwę jakiegoś matowego materiału, który pomaga lepiej eliminować odbicia :-) Także tego, że coś takiego będzie sprzedawane za 20PLN raczej bym się nie spodziewał ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    W kwestii formalnej: osłona przeciwsłoneczna (przynajmniej w moich 4 obiektywach) to nie jest tak do końca "kawałek plastiku" - ma od wewnątrz warstwę jakiegoś matowego materiału, który pomaga lepiej eliminować odbicia :-) Także tego, że coś takiego będzie sprzedawane za 20PLN raczej bym się nie spodziewał ;-)
    W kwestii formalnej, to ma jeszcze na sobie troszke farby (pantonów) - a to tez kosztuje ;-)

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber
    ja mysle, ze przebije wszystkie wasze drozyzny ostatni moj znajomy fryzjer dal mi potrzymac nozyczki, notabene marki Jaguar. fajnie sie je trzymalo, szczegolnie jak mi powiedzial ile kosztuja - 4000pln. a niektorzy ludzie jakimis aparatami szpanuja....
    Zaintrygowałeś mnie Czy to ta firma: http://www.jaguar-solingen.com/en/pr.../scheren.shtml

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

A nie ma czegos innego w rozsadnej cenie?
    Przeciez cene dyktuje popyt, jak spadla sprzedaz samochodow w polsce, to najpierw obnizono cene nowych i wprowadzono (jak ja lubie to słowo) Promocję, jak to nie przyniosło oczekiwanych skutków w ruch poszli zawodowi lobbisci
    BbT

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Chciałem kupic te osłone w B&H w USA ale okazało sie, że po przeliczeniu kosztuje tyle co u nas. Bo 49,99$ + tax t.j. ok. 54$ x 3 zł = 162 zł.
    I doszedłem do wniosku, że używanie osłony od Sigmy 105/2,8 wyjdzie mi taniej. Bo takową Sigmę mam. A jak wiadomo Sigma sprzedaje razem z osłona.
    ( O pięknym pokrowcu nie wspomnę). A ponieważ używam do tego obiektywu i innych polara 62mm z redukcją "zanabyłem" osłonę "gumnianą" i mam do kilku obiektywów jedną. Fakt! nie ma napisane canon i kosztuje 26 zeta! Ale za to w torbie sie fajnie mieści!

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A te 4 obiektywy to nie eleczki przypadkiem? W większości przypadków wewnątrz są zwykłe nacięcia lub matowy "zamsz" (sigmy). To przeca ma tylko przed światłem padającym na obiektyw chronić a nie łykać promienie jak poszycie "stealth" w F-117
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Zaintrygowałeś mnie Czy to ta firma: http://www.jaguar-solingen.com/en/pr.../scheren.shtml
    yes sir!

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

mi to raczej na coś do zbierania kurzu wygląda i na pewno drogie nie jest...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_lar
    A te 4 obiektywy to nie eleczki przypadkiem?
    Przypadkiem tak ;-)
    Cytat Zamieszczone przez p-lar
    To przeca ma tylko przed światłem padającym na obiektyw chronić a nie łykać promienie jak poszycie "stealth" w F-117
    Nie, no ja nie mówię, że cenę kilkaset PLN uważam za w pełni usprawiedliwioną, wręcz okazyjną itp. ;-) Tylko chciałem skromnie zauważyć, że nie można tego sprowadzic (no dobra, wychodzi na to że w L-kach) do kawałka plastiku. Jakby nie patrzeć w hurcie u Chińczyka Canon musi za to zapłacić całe pół dolara więcej

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów