Niestety nowe egzemplarze tego modelu są praktycznie nieosiągalne (chyba że ktoś po zakupie nie używał go przez kilkanaście lat - premiera w/w modelu to rok 1990). W swojej kategorii cenowo-jakościowej model ten nie ma konkurenta. Oczywiście mam na myśli wersję EF 70-210 f/3.5-4.5. Jeżeli chodzi o wersję ze stałym światłem f/4.0 to przy porównaniu z wersją f/3.5-4.5 wypada ona naprawdę bardzo słabo.
EOS + Speedlite
niech Ci wyslą paczkę morską expresową firmą POLONEZ PARCEL SERVICE, (1.2 USD za kilogram) i wloza do paczki oprocz szkla jakies np reczniki papierowe, czy inne takie lekkie chemiczne rzeczy (warte to bedzie z 10 dolarow) i wtedy gwarantuje Ci na 100000% ze cla nie bedzie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
paczke dostaniesz po 4-5 tygodniach, lub wybierz paczke moirska super express wtedy do 21 dni, ale w polsce transport kurierem do Ciebie. tez bez cla a szybciej
Ostatnio edytowane przez popi ; 04-08-2008 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Podepnę sie pod temacik...
Szukam, szukam i czytam i nie mogę się zdecydować... Mam więc pytanie... Czy warto za około 300zł kupić obiektyw Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III ? Niby cena żadna, ale zawsze 3 stówki trzeba wydać. A długi obiektyw będzie mi potrzebny jak na razie sporadycznie i oczywiście do focenia na zewnątrz, więc na tą chwile nie chcę wydawać powyżej 500zł. Bez długiego szkiełka jak bez ręki... W przyszłości możliwe, że zdecyduję na coś lepszego... Tylko chcę się dowiedzieć, czy w ogóle warto zaprzątać nim sobie głowę, czy lepiej dać sobie spokój ?
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez barman_pl ; 10-12-2008 o 03:49
ja też nie będę zaczynac nowego tematu
potrzebuje opinii na temat
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
jakie to szkło? ktoś może używał?
czy starsznie mnie zmęczy to że nie ma USM?
Tego modelu raczej nie nabędziesz w cenie 300 zł (nawet w wersji bez napędu USM), chyba że uszkodzony - przynajmniej tak to wygląda jeżeli spojrzeć na aukcje Allegro. Jeżeli chodzi o jakość odwzorowania to jest ona bardzo przeciętna, średni kontrast, nie najlepsze odwzorowanie kolorów oraz duże CA praktycznie w całym przedziale ogniskowych to jego główne wady. Jeżeli jesteś zainteresowany w/w obiektywem to radzę zapomnieć o wersji bez napędu USM.
Ostatnio edytowane przez axk ; 10-12-2008 o 17:17
EOS + Speedlite
Dzięki wielkie... Był taki na allegro za 260zł + przesyłka, ale jak tak mówisz to posłucham i chyba odłożę kasę na co innego... A w międzyczasie wezmę 50mm f1,8 i pobawię się stałką, bo to chyba na tą chwilę najlepszy dla mnie zakup... Długie szkło będzie potrzebne dopiero na wiosnę, więc myślę, że do tego czasu odłoży się $ na coś porządniejszego
Pozdr.
EOS + Speedlite