Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Eksperyment socjologiczny(?)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zazdrość w połączeniu z zawiścią. Nie lubię pisać takich tekstów, ale to niestety polskie cechy narodowe Komentaże z pl.rec.foto.cyfrowa są żenujące. Większość tych fot jest świetna i pewnie to, w połączeniu z żalem że sami tam nie byli, tak rozjuszyło "komentatorów".
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a ze jeden po drugim grupowicz podlapal uwage o "ciemnosci" to inna kwestia. ludziom nie chce sie myslec samodzielnie i chetnie podlapuja zdanie przedpiszcow.
    Teraz tez mi sie wydaje ze sa moze troche ciemne ale dopiero po tym jak przeczytalem te uwagi innych. Wczesniej mi to nie przeszkadzalo. Widocznie nie chcialo mi sie myslec samodzielnie ;-)

Najbardziej mnie smiesza uwagi typu: "Z takim sprzetem i takie pocztowki! Ech, gdybym ja..."

Gdybym ja tam byl z takim sprzetem to tez bym zrobil takie pocztowki bo 90% moich fotek z wakacji to sa pocztowki. I dobrze mi z tym. I nie rozumiem tego - czy posiadanie "taaakiego sprzetu" nie zezwala na produkcje pocztowek? Czyli: "E, tutaj to nie robie fotki bo to bedzie pocztowka a to przeciez nie godne mojej eLki." ;-)

To jest wlasnie przyczyna dlaczego nie pisze na prfc i dpreview - wszystko jest ach i och pod warunkiem ze nalezysz do "grupy trzymajacej wladze". U nas przynajmniej ci sypna piaskiem w oczy i wytkna: nieostre, za ciemne, poruszone, itd.
    Przyklad: koles wrocil z Alaski. Podobaja sie Wam te fotki? Bo mnie nie! Sa jalowe i nudne. Duzo gorsze od pocztowek snowboardera! I poczytajcie komentarze: "great shots!", "very nice!". Jesli to jest very nice to ja dziekuje...
    Ostatnio edytowane przez djtermoz ; 18-08-2006 o 16:59

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Byłem zaskoczony gdy zaczęły pojawiać się na p.r.f.c pierwsze negatywne, przesączone jadem, zwykłą złośliwością i zazdrością posty.
    Dlaczego?
    Mnie akurat te zdjęcia się podobają bardzo ale to nie znaczy naturalnie że muszą podobać się wszystkim.
    Zastanawiam się ilu z "fachowców" było tam gdzie był snowboarder i ilu z nich zrobiłoby lepsze, lub choćby takie same zdjęcia.
    Snowboarder Tobie gratuluję zdjęć udanych wakacji, zazdroszczę Ci (ale tak zdrowo) mając nadzieję że i ja kiedyś w podobnym miejscu bedę.
    Głowa do góry.

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Niektore zdjecia rzeczywiscie ciemne.
    Do czego osobiscie sie przywale. Jak dla mnie porazkowe jest zadanie by zdjecia byly kadrowane 1/3 i 2/3. Przez to po malu robi sie nudno. Ale przynajmniej politycznie poprawne.
    Co do mechanizmow ktorymi kierowali sie panowie z precla.
    Trudno po mojemu powiedziec, ze to zawisc. Moim zdaniem czasem zbyt mocno ktos stara sie przypieprzyc do czegos. A jak nie ma do czego to do czegos ubzduranego.
    Znam pare osob, ktore sobie wybraly jakies zdjecie z tej konkretnej "sesji".
    I im sie podobaja. I maja je na pulpicie okienek. I gleboko w d. maja to, czy one sa kadrowane zgodnie z zasadami, czy tez nie.
    Wiem, ze osobiscie takich zdjec nie robie i dlugo nie bede robic. Pomijam przepasc sprzetowa. To jeszcze miejsce w ktorym bylo robione
    Konkluzja moja od jakiegos czasu jest taka, ze zdjecia wystawia sie w sieci tylko i wylacznie bez opcji "komentarz".
    Nie kazdy lubi ahtystyczne wypocinki.

.. uf ale sie rozpisalem.
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

D.D.
    Guest

Domyślnie

Nie jest tak żle (odnośnie negatywnego odbioru).

Przeczytałem wszystkie 36 komentarzy, negatywnych jest ze 2 -3. Generalnie większości się podobają (>75%), narzekają tylko trochę na "mroczność" i wagę plików. Przy naszym internecie (neo 512/256) może być to spory problem.

Pozdrawiam

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To samo moglbym napisac... Jakies przewrazliwinie, a szczegolnie zaskakuja gorace zapenienia w tym watku jak to
    "polski jad i zawisc" grasuje tu i owdzie

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Snowborder trafiles na typowo fotograficzna mieszanke zazdrosci o sprzet polaczona z artystami przez wielkie G jak mowi Akustyk. Jedni nastawili sie negatywnie patrzac z zazdroscia na 85/1.2L drudzy natomiast na slowo "z wakacji" polaczone z landszaftami.

Prawda natomiast jest taka ze do pokazywania zdjec w tego typu zamknietych spolecznosciach trzeba podejsc ze znajomoscia psychologii tlumu Nastepnym razem napisz "Zlecenie na potrzeby albumu" albo "Reportaz z bora bora" - bron Boze nie wakacje Ponadto nie pisz nic o sprzecie. I na koniec faktycznie przydaloby sie bardziej je przebrac. Tu na forum zostales poproszony o wiecej ale w takie miejsca jak prfc trzeba bylo wrzucic max 10 najlepszych.

I na koniec ... po cholere w ogole tam to wrzucales Mam podobne zdanie do djtermoz'a ... szkoda czasu. Wystarczy popatrzec na te Alaske do ktorej dal linka ... tragedia.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

A ja mam pytanie czy poza polarkiem używałeś może filterek szary ??

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Następnym razem napisz Andrew, że robione D30 z kitem. A te nocne to ISO 1600 ino, że odszumione. Ciekaw jestem reakcji Z pewnością się okaże, że za dużo grzebałeś w PS'ie
    Że to grafika. Olej ich wszystkich...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Sorry, moze ja sie niejasno wyrazilem...
    Mi nie zalezy, by moje fotki sie komus tak naprawde "podobaly".
    Bardziej chcialem sie podzielic miejscem, i bardziej do tego te
    zdjecia sluza.
    Z pewnoscia nie mam zamiaru ich przebierac, to i tak jest
    bardzo mala grupa zdjec, sposrod kilku tysiecy zrobionych ;-)
    Ciemne, moze troche, ja takie lubie...
    Mnie zasmucila forma tych komentarzy. Naprawde nie to, ze
    "zdjecia sa ciemne". Gdy pokazuje te zdjecia tu w US, lub na
    forach powiedzmy miedzynarodowych reakcja jest tak skrajnie
    rozna, ze to wlasnie pewnie sprowokowalo moj post.
    Wszyscy zwykle zadaja mi mnostwo pytan. O rany leciales
    z aparatem, gdzie to konkretnie jest, ktora czesc wyspy, ktory
    hotel (za to ostatnie to na serio powinienenm dostac hotel za free
    bo juz co najmniej ze 20 osob dzieki mnie tam jedzie :-) )...
    Zauwazcie, ze na pl.rec.foto - prawie zadnych pytan. Od razu
    zeszlo, ze to nie raj, tylko pieklo, cos o cpaniu, ze denne zdjecia,
    ze faktycznie jak mozna cos takiego z tego aparatu...
    Zero luzu tylko od razu tension. Takze dalej nie czytalem, choc
    zauwazylem, ze Amberowi zdjecia sie podobaly ;-)

Wiem, wiem, bez sensu je tam pokazywac. Tylko szkoda,
    ze tak jest.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów