A czy dokupie do takiego "opakowanka" jeszcze dysk np 8GB 2.5" ?? bo na prawde nie potrzebuje więcej a koszt zmmniejszył by sie dosyć znacząco a nawet 20GB to dla mnie za dużo chyba że jechał bym na wycieczke dookoła świata 8)
A czy dokupie do takiego "opakowanka" jeszcze dysk np 8GB 2.5" ?? bo na prawde nie potrzebuje więcej a koszt zmmniejszył by sie dosyć znacząco a nawet 20GB to dla mnie za dużo chyba że jechał bym na wycieczke dookoła świata 8)
Z wlasnego doswiadczenia to wiem, ze tylko na poczatku tej zabawy z "cyfra" to wydaje sie, ze maly dysk wystarcza. Dzis wiem, ze (jak w moim przypadku) 2x20 Gb to moze jest dobre na jpg ale co bedzie jak zaczne tam umieszczac RAW? Nie dam sobie glowy uciac, ze moja corcia udostepni mi swojego laptopa...![]()
pozdr.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Ja od niedawna mam (kupiłem na Allegro) E tanka (około 200zł) dysk 30GB (niecałe 200zł) i dwie CF-ki 1 i 2 GB. Na razie nie udało mi się nawet zapełnić tej 2 GBale wiem, że jak pojadę z córką w plener na parę dni. To na 2 aparaty może być mało.
![]()
pozdrawiam
Krecio ma rację. NIE MA za dużych tanków. Są tylko za małe.wydaje sie, ze maly dysk wystarcza
Fajnie byłoby mieć taki tank z poglądem i innymi bajerami, ale te różne kombinacje opisywane na tym wątku są naprawdę OK za małe pieniądze.
A co do laptopa - nie wydaje mi się, żebym specjalnie szalał z foceniem, ale laptop na wyjazd to musi mieć DVD+-R/RW...![]()
EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42
A ja podmieniłem dysk 80GB w tanku na 40tkę z laptopaBardziej mi się przyda na podręczny zbiór MP3 do słuchania w pracy
![]()
muflon -> ostatnio czytałem, że jednak mają się pojawić iPody Photo z czytnikiem.
60GB dysk, synchronizacja z iPhoto, iTunes, 18 godzin pracy baterii, możliwość przeglądania zdjęć i zarządzania plikami. No i chyba się w końcu zdecyduję na kupno iPoda![]()
![]()
pozdrawiam
Moim zdaniem kupno teraz tych rozbudowanych bankow jest wywalaniem kasy. Mimo, iz sam taki mam to z cala odpowiedzialnoscia twierdze, ze tych funkcji sie nie uzywa. Praktycznie nie uzywam nawet podgladu. Bo to za wolno pracuje i szkoda czasu. Na dodatek drogie. W takim malutkim LCD mozliwosc oceny poprawnosci fotki jest taka sama jak w aparacie. Natomiast samo urzadzenie jakie by nie bylo jest cool.
pozdr.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Hmm, kilka miesięcy temu jeden dość wysoko "umieszczony" pan z Apple powiedział mi, ze nie ma takich planów - cytując, "nie ten target" ;-) No ale czemu nie - byłoby fajnie.Zamieszczone przez Cychol
[ Dodano: 25-02-2005, 10:04 ]
Zgadzam się w 100%. Databank ma mieć jeden guzik p.t. "zrzuć" i dwie wyświetlane cyferki: "ile zostało dysku" i "ile zostało baterii" (i ma jej starczać na długoZamieszczone przez krecio
) Cała reszta to bajer niepotrzebnie zjadający prąd.
Ale "super portable multimedia" to swoją drogą fajna sprawa.. tylko póki co z bateriami raczej kiepsko - dla mnie taki odtwarzacz, który przy najwiekszym obciążeniu nie pociągnie >10h to właściwie bezsens. Może nowy iPod ;-)
Też się z Wami zgadzam i taki mam tzn guzik, i 4 ikonki na wyświetlaczu, tylko bateria słaba raptem parę godz.
Ale iPod kusi swoją multimedialnością, jako odtwarzacza mp3 nie kupiłem go sobie, jako przenośnego dysku też nie, jako przeglądacza zdjęć też nie, ale jak jeszcze dołożą do niego czytnik, to go sobie kupię.
iPod wygrywa baterią która ma czas pracy w zależności od modelu od 12 do 18 godz. Z drugiej strony naciskanie Creative na iPoda cenami powoduje że ten drugi jest coraz tańszy, a to cieszy![]()
pozdrawiam