O, i pod tym się mogę podpisać. A do tego Powerbooka 12"Zamieszczone przez Cychol
![]()
O, i pod tym się mogę podpisać. A do tego Powerbooka 12"Zamieszczone przez Cychol
![]()
qrcze jak czytam wasze posty to zaczynam myśleć o większym dysku ...
Jeżeli chodzi o opakowanko to równierz nie potrzebuje dużo (kopiowanie z karty na dysk, stan dysku i stan baterii) myśle że tyle mi wystarczy bo i tak zwykle kupie jakąś zabaweczke z "bajerkami" za które słono płace a okazuje sie że później tego nie używam ...
czyli za około 500zł moge złożyć zestawik 20GB+ "opakowanko na dysk" prawda ?
w przypadku opisywanego przemnie apacera to obudowa jakies 190 zł (własnie potaniała) i dysk 40 Gb Samsung 5400 8 mb jakies 270 zł = 460 złZamieszczone przez kml
Mozesz![]()
pozdr.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Nie wiem jak ten model ale niektóre z obudów są raczej niskiej jakości. Posiadam obudowę 5,25 w celu używania zewnętrznego dysku lub napędu dvd do notbooka. Niestety jej wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Wątpię aby sprawdzała się w terenie. Mocowania są tak wykonane żę mam wrażenie żę sama się rozpadnie. Oczywiście w domu to nie ma znaczenia. Pozatym odnośnie oszczędności to tylko cena za obudowę a dyski 2,5 calowe są dosyć drogie w zależnośi oczywiście od pojemności. W sumie nie wiem czy to wyjdzie tak tanio.
Witam,
Przejrzalem archiwum,
Spotkalem ogloszenie dotyczace Xs-Drive Pro 30GB ~600zł- szczegoly: http://kd.pol.pl/sprzedam/XDrive.htm,
Znalazlem tez opis innych opcji;
http://1klik.pl/sklep/Obudowy_na_dy...G/c287/p302975/
Czy ktos natomiast uzywal czegos takiego ?:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54833612
Wybieram sie w dluga podroz, bedzie moze z dwa miesiace. Nie wiem czy opcja plyt bedzie wygodna (chociaz jedziemy autem) myslalem o robieniu kopii x2, w koncu cena cd nie jest wysoka. Jednak jakos bardziej ufam hdd. Kolejny argument przemawiajacy za cd - to fakt, ze jak padnie dysk, to jest on jeden. Tu kazda karte moge miec na osobnej plycie. Mozna tez podobno to cos podlaczyc do kompa jako zew. nagrywarke. No ale hdd znowu jako zew. hdd..
Generalnie; czy ktos uzywal takiej nagrywarki, zna kogos kto uzywal, poleca, odradza, ma istotne uwagi ?
Pozdrawiam,
Parteq
Nie mialem takiej nagrywarki, ale sie nad czyms takim zastanawialem, odpadla z kilku powodow:Zamieszczone przez Parteq
- Nie ufam plyta, nawet jak 2 razy nagrywane.
- Jak masz karte o pojemnosci > niz plyta nie wiem jak sobie to radzi, niektore dziala zawartosc karty na 2 (lub wiecej) czesci, ale tez to rozwiazanie takie dziwne mi sie wydaje.
Na tak dluga podroz czy nie lepiej kupic jakiegos laptopa ? Zgadzam sie ze ciezar jest wiekszy, itp, ale od razu masz podglad na w (miare) dobrym wyswietlaczu, od razu "odsiejesz" zdjecia ktore zupelnie nie wyszly, mozesz pisac na forum i chwalic sie zdjeciamiJak dysk sie zapelni to mozesz pojsc do kafejki i postarac sie zgrac na plyty caly dorobek zdjec i od razu sprawdzic czy sie plyta dobrze przegrala.
Ja uzywam databanka i (pomimo ze mnie nigdy nie zawiodl) zawsze ma stracha jak wracam do domu czy cos tam jest...
Tak, o drugim odnosniku tez myslalem, troche jednak wiecej tych minusow.Zamieszczone przez Polaco
Jasne i stresowac opiniami kolegow; "staary, to to jest z portugalii ? A ja myslalem ze to okolice Łodzi.." ;-)Zamieszczone przez Polaco
Nie, laptopa zostawiam w domu, nie chce go ze soba targac, to ma byc wyjazd zwiazany ze zdobywaniem wrazen, a nie zwiazany z laptopem. Wole databank, czy juz nawet nagrywarke. I ten dreszcz emocji po powrocie do domu; beda zdjecia, a jesli to czy takie jak je zapamietalem?
Wiem ze w wiekszych miastach sa takie 'budki', w Wawie tez takie widzialem, na Sluzewiu jest jakis moloch hipermarketowo/galeriowo/kinowy, u gory miedzy kinem, a kregielnia cos takiego stalo. Nie wiem tylko jakie ceny, jak to dziala. Chyba jednak to wszystko jest 'user friend'ly' czy jakos tak ;-)
A do kafejki to najwyzej zajade zobaczyc czy jakiejs nowej afery na canon-board nie ma.. haha ;-)
Parteq