Hehe i to mowi osoba ktora zrobila na pokazie lotniczym ponad 3k zdjecZamieszczone przez muflon
![]()
Hehe i to mowi osoba ktora zrobila na pokazie lotniczym ponad 3k zdjecZamieszczone przez muflon
![]()
8kZamieszczone przez McKane
Ale przyznasz, ze w nieco innej sytuacji...
No pewnie ze w innej ... pokaz trwa 1 dzien a wakacje minimum 2 tygodnie![]()
A tak na serio to kwestia potrzeb. Ja narazie mecze sie z jedna 512 i bywalo ze zabraklo mi miejsca po dwoch dniach lazenia. A na wyjezdzie latanie i szukanie kawiarenki netowej to cholernie upierdliwa sprawa. Narazie nie stac mnie na zakup tego urzadzenia wiec nie potestuje go dla Was. Ale umiescilem tego linka zeby moze ktos bedacy w potrzebie z mala iloscia gotowki skorzystal.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Chyba kiedys (w grudniu?) toto kupie i potestuje.
Wprawdzie mam Databank, ale to urzadzenie ma nad nim pare zalet:
- USB 2.0
- lzejszy i mniejszy
- latwo wymienne dyski (ale i tak mam tylko 1)
- mozliwosc podlaczenia urzadzen USB (siostra ma pendrive, ja czytnik na USB 2.0 )
Ale czy nie ma podstawowej wady polegającej na tym, że jest mało przyjazny w obsłudze? Czy np. nie można kopiować plików tylko w jedną stronę? A co się dzieje jeśli pliki na karcie znajdują się w kilku folderach?Zamieszczone przez Vitez
Pytania można by mnożyć.
Z ogromnym prawdopodobnieństwem bez udziału komputera pliki można kopiować tylko w jedną stronę. Jak w każdym tanku. Inaczej trudno to sobie wyobrazić bez ładnego podglądu dysku, bo mało która karta pomieści całą zawartość dysku![]()
Co mnie interesuje w tym urzadzeniu to : podlaczyc czytnik USB 2.0 do niego z wlozona karta i zgrac. Przeczytalem w opisie ze jest jakis PowerButton ktory automatycznie odpala zgrywanie.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Mi to nie przeszkadza - interesuje mnie tylko zgranie zdjec z karty CF na przenosny dysk, pozniej podlaczenie go do kompa (tu bedzie widziany jako dysk wymienny wiec bezproblemowy transfer dwustronny). Nie interesuje mnie zgranie plikow z databanku na karte CF - swoj mam juz jakis czas i ani razu nawet nie pomyslalem by taka funkcja byla mi potrzebna (a chyba mam ja w obecnym databanku ale ani razu nie uzylem).Czy np. nie można kopiować plików tylko w jedną stronę?
A o to mozna zapytac emailem sprzedawce przed zakupem - powienien znac sprzet ktory sprzedaje.A co się dzieje jeśli pliki na karcie znajdują się w kilku folderach?
Jak wyzej 8)Pytania można by mnożyć.
Sprzet dobieram do swoich potrzeb a jak nie jestem pewien co do niektorych cech to googlam/pytam sprzedawce.
Właczasz, wciskasz 1 przycisk i po sprawie... wiec jest chyba przyjazdny..Zamieszczone przez Jurek Plieth
Kazda nowa karta kopiowana jest (w całości wraz z folderami i podfolderami) do osobnego folderu (dysk####). Wszystko sprawie i bez problemów.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Komunikacja:
czytnik ->Bank = OK
komputer <->bank = OK
Aparat -> Bank = OK
Jeśli masz wiecej pytań pisz śmiało![]()
Dzięki, to chyba wszystko wyjaśnia. Z korzyscią dla tego produktu!Zamieszczone przez Hadrian
Co do wymiany (częstej) dysku, producent się nie popisał. dysk przykręcany jest na 2 śrubki (i to jest OK) ale potem całości obudowy zamykana jest przy pomocy bocznych ścianek (na wcisk) sadze ze przy intensywnej eksploatacji zatrzaski porostu popękają.Zamieszczone przez Vitez
mimo wszystko USB2.0, małe wymiary oraz niska cena sprawiają ze jest to dość atrakcyjny zakup.