100/2.8 Macro dobrze się sprawdza w pewnych ujęciach, podobnie Sigma 105/2.8, moge to polecić. Jeśli chcesz sample (mam tylko .jpg) daj znać.
100/2.8 Macro dobrze się sprawdza w pewnych ujęciach, podobnie Sigma 105/2.8, moge to polecić. Jeśli chcesz sample (mam tylko .jpg) daj znać.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Chętnie, nawet bardzo. A histogram z tej pełnej klatki mam całkiem na lewo (to jest po tym przesunięciu?):Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Załącznik 1631
A masz może coś nieco szerzej tak abym zobaczył całą twarz i GO wokół niej. BTW - jak tam się skończyła sprawa z 50/1,4???Zamieszczone przez MMM
No to dawaj. Walcze właśnie ze sobą co mam kupić na portretówkę: 50/1.4 w kiepskim AF, 85/1.8 czy właśnie 100/2.8 macro (z opcją na robale).Zamieszczone przez Mac
Serce mówi aby kupić 50/1,4 ale po ostatnich wiadomościach o AF i BF/FF (chyba, że zostanę ma MF) ... chyba jednak wybór padnie między 85/1.8 a 100/2.8
dzięki i pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11759 zdjęcie nr 9 ze szminkąZamieszczone przez Zodiakalny Rak
A z tą 50-tką nie jest aż tak tragicznie, sklep masz na miejscu, można wymieniać do skutku. Dzisiaj nic nie dostali, następny przewidywany termin dostawy to wtorek.
Panowie, dziękuję za sample. Oczywiście jest na co popatrzeć i szkiełko na pewno jest warte swoich pieniędzy zwłaszcza, że w oryginalnym przeznaczeniu jest do robali. :-D Wady to 100 mm czyli tylko wąski kadry/portrety.
50/1,4 ciągle mnie pociaga za mm i swiatło ale nie jestem pewien czy dla pewności będę focił ma MF ze względu na pierścień i AF.
Co do 85/1,8 w zasadzie nie mam złych informacji ale jakoś tak ...
... dalej dylemat pozostał. Chyba można go rozstrzygąć fotografując ten sam obiekt tymi dwoma / trzema szkłami. Czy macie te szkiełka u siebie na stanie?
Pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Tak juz po przesunieciu z tym, ze u mnie historogram wyglada tak (za duzo jasnego to tam nie maZamieszczone przez Zodiakalny Rak
)
Zdjecie robione z partyzanta w sloneczny dzien przez to takie niedoswietlone![]()
Mam, ale ta fotka przy oglądaniu cropa jest nieostra trochę. Nie jest to, jak widać z innych przykładów, wina obiektywu, tylko tego, że dziadek na rowerze był szybszy niż AF.Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
A dlaczego tylko waskie kadry? Ktos ci stope do podlogi hufnalem przybil, ze nie mozesz odejsc dwa kroki dalej od modela/modelki?Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
![]()
A moze byl szybszy niz 1/250sek?Zamieszczone przez Kolaj
AF w setce jest bardzo szybki (2.8 i USM - musi byc) lecz czesto sie zdarza, ze po wyostrzeniu z minimalnej odleglosci ostrzenia powiedzmy na odleglosc kilku metrow zacznie sie gubic i przeleci sobie pelen zakres ze dwa razy (TTTM). Pewnie podobna sytuacja byla z dziadkiem na rowerze, inaczej na 100% by zdazyl.
Moze ma studio o wyiarach 2x2mZamieszczone przez caravaggio
Zeby sfocic cala postac setka przy cropie trzeba odejsc dobre kilka metrow a nastepnie krzyczec do modela
![]()
Oooooo, znowu to czytam, tak jak w przypadku 50/1,4 - jakaś plaga czy cuś?Zamieszczone przez DoMiNiQuE
??:
siu, siu jak to mówią koledzy zza wodyMoze ma studio o wyiarach 2x2mZeby sfocic cala postac setka przy cropie trzeba odejsc dobre kilka metrow a nastepnie krzyczec do modela
![]()
![]()
Prawda jest taka, że mam taką modelkę, ma 2,5 roku i ruchliwa jest jak żywe srebro, więc czasem stopy "starszaka" nie nadążają. :-D
Pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"