Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Głęboko osadzone oczy

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Głęboko osadzone oczy

Mam pytanie do portrecistów czy tez wogóle ludzi pstrykających ludzi. Jak radzić sobie z głęboko osadzonymi oczyma ? Jeszcze jak model/ka jest uśmiechnięta to wogóle tragedia bo oczu już nie widać wogóle. Jedyny sposób jaki znam to głowa na dól i spojrzenie do góry ale chciałbym też coś skadrować na wprost na przykład. Jak to zrobić żeby oczy wyszły ładne i wyraźnie ? Jakieś dodatkowe oświeltenie czy co ?
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Blenda lekko od dołu by nie zaszkodziła

Domyślnie

Jeżeli chodzi ci o cienie wokół oczu, to można zrobić następująco wywołując RAWa:
    1. Kontrast na submaxa (70-80%)
    2. Poziom środka kontrastu przesunąć tak, by maksymalnie zmniejszyć obwódki wokół oczu
    3. kontrast na zero i rozpocząć normalne ustawianie RAWa
    Najlepiej zrobić to w przestrzeni Lab (na samej luminancji), ale i tak pewnie się nie obędzie bez kontroli saturacji.
    Jasna rzecz, że to tylko przy strzałach spontanicznych. W studio oświetlenie da nieporównywalnie lepsze efekty.

Domyślnie

No mam wrazenie, ze probujesz wywazyć otwarte drzwi. Uzywaj blendy albo dwóch, a jesli masz srodki to lamp blyskowych, tez najlepiej dwóch. Jeszcze sie taki nie urodzil (z oczami w glowie) co bys nie doswietlil go 2 lampami Tak wiec bez przesady.... dasz rade.

Uprawnienia umieszczania postów