Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Padnięty akumulator

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Padnięty akumulator

Orginał po 1,5 roku użytkowania wystarcza na około 50 zdjęć po czym wyłącza się aparat. Czy te "kreseczki" na lcd faktycznie pokazują stopień zużycia? Jakoś sobie nie przypominam żeby ich ubywało w trakcie pracy a teraz pokazuje max po czym się wyłącza.
    Na jak długo starczył wam orginał?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

może masz brudne styki...mi się tak raz wyłączył przy pełnym aku. Pomogła reinstalacja aku
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

kreseczki sa troche mylace, podobnie jak "pikanie" ladowarki. wyrobiony akku (u mnie po 1,5 pracy, przy cyklicznym uzyciu 3 zamiennikow) potrafi zaczac sie ladowac od dwoch pikniec, a skonczyc po 30~40 minutach. trudno mi powiedziec na ile krocej trzyma (moze 100 zamiast 200 zdjec), ale na pewno skutkuje wiekszym ryzykiem "zawisniecia" aparatu na zapisie pliku ("? corrupted file"), a tym samym utraty klatki.

z autopsji moge doradzic tylko wywalenie podejrzanego akku. zamiennik kosztuje 25zl, a to sa zadne pieniadze.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Tak z ciekawości, jakie jest napięcie na dobrym naładowanym orginalnym acu?
    Może ktoś zmierzyć?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Tak z ciekawości, jakie jest napięcie na dobrym naładowanym orginalnym acu?
    Może ktoś zmierzyć?
    U mnie 8,3 V na w pelni naladowanym oryginalnym akumulatorze oraz 7,76 V na zamienniku pracujacym juz troche w aparacie (ale nadal sa wszystkie kreski na LCD). Akumulatory do 300D
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    U mnie 8,3 V na w pelni naladowanym oryginalnym akumulatorze oraz 7,76 V na zamienniku pracujacym juz troche w aparacie (ale nadal sa wszystkie kreski na LCD). Akumulatory do 300D
    A do 350d?

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Orginał po 1,5 roku użytkowania wystarcza na około 50 zdjęć po czym wyłącza się aparat.
    (ciach...)
    Na jak długo starczył wam orginał?
    Generalnie polityka Canona (i raczej nie tylko Canona) jest taka, że aparaty fabrycznie są wyposażane w akumulatory o niezbyt wysokich parametrach. Zużycie w znacznej części (60-80%) takiego akumulatorka po 1,5 - 2 latach przeciętnego użytkowania jest rzeczą normalną. Sporo także zależy od konkretnego egzemplarza, sposobu uzytkowania, tego czy i jak był na początku formowany, itp...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A do 350d?
    Nie mam narazie dostepu do 350D
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja używam głównie zaminnika (BP-511 w 300D), który od początku był lepszy od oryginału (który służy mi jako rezerwowy). Wskaźnik na wyświetlaczu wskazuje właściwie tylko 3 stany: pełen, bliski rozładowania i rozładowany. Mruganie diodek w ładowarce też jest mylące. Pełne naładowanie akumulatora uzyskuje jak ładuje go jeszcze 3 - 4 godziny od ciągłego zapalenia się diody. Dobrze naładowany 1,5 roczny oryginał, w korzystnych warunkach (temperatura dodatnia, suche powietrzrze) starcza na jakieś 80 - 100 RAW-ów.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów