Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy się opłaca .. Velbon vs. Manfrotto

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Czy się opłaca .. Velbon vs. Manfrotto

Witam. Trochę przynudzam i spamuję, ale ... nie daje mi to spokoju. Chodzi o wybór statywu, konkretnie Sherpa 600 Velbona vs. Manfrotto 190DB + 141 RC. Na wielkość i wagę są podobne, różnica w cenie - ok. 170 zł, pytanie czy "opłaca" się dopłacać, czy nie. Aparacik waży 0.7 kg, za rok chciałem kupić EOSa.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie Re: Czy się opłaca .. Velbon vs. Manfrotto

Cytat Zamieszczone przez lucien
    Witam. Trochę przynudzam i spamuję, ale ... nie daje mi to spokoju. Chodzi o wybór statywu, konkretnie Sherpa 600 Velbona vs. Manfrotto 190DB + 141 RC. Na wielkość i wagę są podobne, różnica w cenie - ok. 170 zł, pytanie czy "opłaca" się dopłacać, czy nie. Aparacik waży 0.7 kg, za rok chciałem kupić EOSa.
    Temat wałkowany od niepamiętnych czasów:
    http://groups.google.pl/groups?q=gro...n+%2Bmanfrotto
    i sporo też na tym forum (wpisz 'velbon manfrotto' w wyszukiwarkę). IMHO, skoro już chcesz kupować statyw na dłużej, to warto dorzucić te 170PLN. No, ale każda pliszka... ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czytałem, czytałem, problem z pl.rec.foto jest taki, że opinie tam umieszczone nie wnoszą nic nowego (prawie). manfrotto jest dobre bo jest manfrotto, a wszystko inne poza kilkoma wyjątkami typu Gitzo jest be, bo nie jest manfrotto . Kolesie, którzy najeżdżali tam na Velbona niektórzy nawet nie mięli go w ręku i twierdzili, że ma plastikowe śruby ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucien
    Kolesie, którzy najeżdżali tam na Velbona niektórzy nawet nie mięli go w ręku i twierdzili, że ma plastikowe śruby ...
    Ja miałem w ręku i bardo mi się podobał. Velbon to dobry statyw. Zestaw Manfrotto to lepszy statyw. IMHO lepszy co najmniej o te 170PLN.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wg mnie oplaca sie. Statywu nie kupujesz na rok czy dwa lata, tym bardziej ze planujesz zmienic aparat.
    Ten zestaw Manfrotto moze ci wystarczyc do konca zycia ze swoja solidnoscia i stabilnoscia. Sherpa - bedzie do d... gdy do EOSa zalozysz jakies ciezsze tele .
    Roznica na pewno warta 170zl.

Uprawnienia umieszczania postów